ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
   Επιστροφή    
Στην Ελλάδα το Παγκόσμιο Συνέδριο του Διεθνούς Οργανισμού Προβιοτικών
 

Αθήνα 8.5.2014, 22:48

Στην Ελλάδα από τις 9 έως τις 11 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο του Διεθνούς Οργανισμού Προβιοτικών, υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο ξενοδοχείο Athens Ledra Marriott. 

Στην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, χαιρετισμού θα απευθύνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, «τα προβιοτικά τρόφιμα είναι γνωστά από αρχαιοτάτων χρόνων, αλλά μόλις πρόσφατα οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν τις ευεργετικές δράσεις που έχουν στον άνθρωπο οι μικροοργανισμοί που περιέχονται σε αυτά τα τρόφιμα. Στα προβιοτικά ανήκουν κατηγορίες τροφίμων, όπως γαλακτοκομικά (π.χ. ξυνόγαλα, κεφίρ, γιαούρτι), αλλαντικά μακράς ωρίμανσης (π.χ. προσούτο) και τουρσιά (π.χ. ελιές)».

Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου θα υπάρξουν παράλληλες συνεδρίες που αφορούν στα προβιοτικά. Στη μία θα παρουσιαστούν τα τελευταία επιστημονικά επιτεύγματα και στην άλλη η τεχνολογία αιχμής που έχει αναπτυχθεί από τη βιομηχανία (νέα προϊόντα, αξιοποίηση ερευνών αγοράς). Τη δεύτερη μέρα, σε κοινή συνεδρία, θα συνοψιστούν οι εξελίξεις στη σύγχρονη κλινική έρευνα και οι εφαρμογές στην ιατρική που σχετίζονται με τον τομέα των προβιοτικών.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τις νέες επιστημονικές και κλινικές έρευνες στον τομέα των προβιοτικών στα τρόφιμα, για τα νέα στελέχη προβιοτικών από τη Μεσόγειο και τις Βαλκανικές Χώρες, καθώς και για το ισχύον ρυθμιστικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί και ένα workshop πάνω στα σκευάσματα με προβιοτικούς οργανισμούς για αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν επιχειρηματικά με τον κλάδο. Τέλος, αναμένεται να πραγματοποιηθεί ενεργός διάλογος μεταξύ των διαφόρων εμπλεκόμενων μερών (πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα, βιομηχανία, διεθνείς φορείς για τα τρόφιμα, επαγγελματίες της υγείας) που θα βοηθήσει στη δημιουργία δικτύου στον τομέα των προβιοτικών. 

«Ο τομέας των προβιοτικών θα έχει ιδιαίτερη προοπτική τα επόμενα χρόνια, καθώς ελληνικές επιχειρήσεις που παράγουν τέτοια τρόφιμα (γαλακτοκομικά, αλλαντικά, τουρσιά), μπορούν να αναπτύξουν εμπορική  δραστηριότητα και εκτός Ελλάδας και να κάνουν γνωστά τα ελληνικά τρόφιμα στο εξωτερικό, όπως συνέβη και με το ελληνικού τύπου γιαούρτι», τονίζεται στην ανακοίνωση. 

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης.
 

© Proslipsis.gr. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της Εφημερίδας.
 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Το πρόγραμμα (αρχείο pdf 668 kb)

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved