ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Ανακοινώσεις Επιστροφή    
Οι νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις | ΚΚΕ

 

Αθήνα 28.2.2013, 16:32

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Λ. Ηρακλείου 145- 142 31 ΠΕΡΙΣΣΟΣ
τηλ.: 210-2592163, fax: 210-2592156
e-mail:
mailbox@gt.kke.gr, http://www.kke.gr


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΕ

Οι εργαζόμενοι να ξεσηκωθούν τώρα γιατί οι επικουρικές συντάξεις θα γίνουν χειρότερες και από τα επιδόματα αλληλεγγύης. Οι επικουρικές συντάξεις μέχρι σήμερα έχουν υποστεί μειώσεις έως και 50%, ενώ ετοιμάζονται και νέες περικοπές το επόμενο διάστημα. Ιδιαίτερα οι νέοι εργαζόμενοι θα υποστούν τις μεγαλύτερες συνέπειες, καθώς το μόνο που ξέρουν είναι το πόσο θα πληρώνουν.

Οι δηλώσεις του υπουργού Βρούτση για δικαιότερο και αποτελεσματικότερο ασφαλιστικό σύστημα, με αφορμή την οριστικοποίηση του καταλόγου των ταμείων που θα απαρτίζουν το νέο Επικουρικό Ενιαίο Ταμείο, είναι εντελώς κάλπικες και αποτελούν βάναυση πρόκληση, τόσο προς τους παλιούς, όσο και τους νέους ασφαλισμένους.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι με βάση τους νόμους που έχουν ήδη ψηφιστεί, οι επικουρικές συντάξεις θα μειώνονται ακόμη και κάθε τρίμηνο για να μην υπάρχουν ελλείμματα που καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό εφόσον αυτές οι δαπάνες θα κατευθύνονται στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων. Ότι υπάρχει απόφαση της ΕΕ για αντικατάσταση των επικουρικών ταμείων σε επαγγελματικά ταμεία. Η μετατροπή σε ΝΠΙΔ (ιδιωτική ασφάλιση) είναι ακόμα χειρότερη επιλογή. Ήδη τα τρία από τα 4 ταμεία πού μετατρέπονται σε Ν.Π.Ι.Δ υποχρεώνονται από τις αναλογιστικές μελέτες να προχωρήσουν σε μειώσεις συντάξεων από 10% μέχρι 35%. Ακόμα σε νέες μειώσεις των συντάξεων και αύξηση εισφορών θα επιβάλλουν λόγω της αύξησης της ανεργίας και των ελαστικών σχέσεων εργασίας,

Είναι μεγάλες οι ευθύνες των κομμάτων της συγκυβέρνησης και συνολικά του ευρωμονόδρομου γιατί τα ταμεία μετατράπηκαν σε ιδιωτικά (ΝΠΙΔ).

Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να αποδεχτούν καμία μείωση των επικουρικών και κύριων συντάξεων. Μαζί, οργανωμένα και αγωνιστικά πρέπει να διεκδικήσουν: Ανάκληση όλων των μειώσεων που έχουν επιβληθεί.

Επαναφορά 13ης και 14ης επικουρικής σύνταξης. Να πληρώσει το κράτος και οι εργοδότες, που έχουν την ευθύνη για τα ελλείμματα στα επικουρικά ταμεία. Επιστροφή όλων των λεηλατημένων αποθεματικών στα Ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης. Αναπλήρωση όλων των επιπτώσεων του PSI στα Ασφαλιστικά Ταμεία με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved