ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Ανακοινώσεις Επιστροφή    
ΕΚΑ | Ψήφισμα για τον όμιλο Nutriart

 

Αθήνα 28.6.2013, 23:5

ΕΚΑ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Ταχ. Διεύθ.: Γ’ Σεπτεμβρίου 48Β, 104 33, Αθήνα ■ Τηλ.: 210 88 36 918 ■
■Web Site:
www.eka.org.gr ■ e-mail: eka.press@gmail.com

Αρ. Πρωτ.:8873     Αθήνα, 27/06/2013

ΨΗΦΙΣΜΑ
Η Διοίκηση του ΕΚΑ καταγγέλλει και καταδικάζει την εργοδοσία του Ομίλου NUTRIART, συμφερόντων Δαυίδ, για την κατάθεση αίτησης πτώχευσης όλων των επιχειρήσεών του.

Στο συγκεκριμένο όμιλο ανήκουν οι επιχειρήσεις ΚΑΤΣΕΛΗΣ (ψωμί), ΑΛΛΑΤΙΝΗ (άλευρα), ΠΛΑΖΑ (κατεψυγμένες ζύμες) και απασχολούνται συνολικά 500 εργαζόμενοι.
Η εξέλιξη αυτή γεννά πολλά ερωτήματα, τα οποία δεν τα έχει απαντήσει η εργοδοσία. Εμείς πιστεύουμε ότι οι κινήσεις αυτές από τους επιχειρηματίες γίνονται για να αυξήσουν τα κέρδη τους, να πάρουν μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς. Όλο το προηγούμενο διάστημα οι εργαζόμενοι έβαλαν πλάτη με τη δουλειά τους, εξαναγκάστηκαν για αρκετούς μήνες να δουλεύουν δίχως να πληρώνονται, ανέχθηκαν οικειοθελείς απολύσεις και τι κέρδισαν; Να βρίσκονται σήμερα ένα βήμα πριν την ανεργία.
Επιβεβαιώνεται με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι τα εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι εργαζόμενοι και οι αγώνες, αλλά οι εργοδότες, όταν το απαιτούν τα συμφέροντά τους. Η στρατηγική των βιομηχάνων αφορά την κερδοφορία τους και για να την υπερασπίσουν δε θα διστάσουν να πετάξουν στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Δεν είναι ούτε ανίκανοι, ούτε κακοί διαχειριστές.
Υπερασπίζονται μια χαρά τα ταξικά τους συμφέροντα. Τεράστια ευθύνη για αυτή την κατάσταση έχουν οι κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κόμματα που στηρίζουν αυτές τις πολιτικές, οι οποίες οδηγούν στην ανεργία, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση χιλιάδες εργαζόμενους. Καταγγέλλουμε το νεοεμφανιζόμενο διασπαστικό «σωματείο» στον ΚΑΤΣΕΛΗ, που πρωτεργάτης του είναι ο κατεξοχήν άνθρωπος του Βιομηχάνου. Καλούμε όλους να γυρίσουν την πλάτη στο σωματείο, που έστησε η εργοδοσία και να συσπειρωθούν στο επιχειρησιακό και το κλαδικό σωματείο τους, που είναι η πραγματική δύναμη των εργαζομένων.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων,
που αποφάσισαν στη Γενική Συνέλευσή τους.
Να μη γίνει καμία απόλυση και καμία αλλαγή των εργασιακών σχέσεων.

Το Δ.Σ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved