ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Ανακοινώσεις Επιστροφή    
ΠΟΣΥΦΕ - ΠΕΚ: «Σιδηρά» γερμανίδα κάνει εκκαθαρίσεις στη Novartis Ελλάδας

Proslipsis.gr | Αθήνα 6.4.2021, 17:36

Μια γερμανίδα που έχει αναλάβει εσχάτως την ηγεσία της Novartis Ελλάδος προβαίνει σε εκκαθαρίσεις εργαζομένων που εμπλέκονται στο ομώνυμο σκάνδαλο! Πρόκειται για την εικονιζόμενη Susanne Kohout, Country President and Managing Director.

Η παραπάνω καταγγελία έρχεται από την ΠΟΣΥΦΕ - ΠΕΚ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών Συναφών Επαγγελμάtων - Κλάδων, εκπρόσωποι της οποίας συναντήθηκαν χθες με εκπροσώπους της εταιρείας, για να συζητήσουν το θέμα των απολύσεων.
 
Αναφέρει η ανακοίνωση:

«Ο σεβασμός στην αξιοπρέπεια των εργαζομένων πρέπει να αποτελεί τον αξιακό κώδικα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και να είναι πάνω από τα κέρδη των επιχειρήσεων


Πληροφορηθήκαμε αιφνιδίως την περασμένη εβδομάδα από δημοσιεύματα και από μέλη μας εργαζόμενους στη NOVARTIS ότι η εταιρεία τον τελευταίο χρόνο μειώνει το προσωπικό της κατά 25% εν μέσω κορύφωσης της πανδημίας. Η ΠΟΣΥΦΕ-ΣΕΚ απέστειλε τη Δευτέρα 29/03/2021 επιστολή με αίτημα για συνάντηση με την εταιρεία, προκειμένου να συζητήσουμε το θέμα.  Η συνάντηση ορίστηκε τελικά και πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 5 Απριλίου 2021.

Η χώρα μας ακόμη δεν έχει βγει από τη δεκαετή οικονομική κρίση και δυστυχώς, μέσα στην πανδημία του κορονοϊού και η εταιρεία Novartis επιβεβαίωσε ότι ένα χρόνο τώρα προβαίνει σε μειώσεις προσωπικού και, σύμφωνα με τα επίσημα δημοσιευμένα στοιχεία, μέχρι τον Ιούνιο θα ξεπεράσει περίπου το 21%.

Αυτό, όμως, που προκάλεσε μεγάλη έκπληξη και αλγεινή εντύπωση σε όλους τους εργαζομένους του κλάδου του Φαρμάκου, και όχι μόνο, είναι ότι μέχρι σήμερα η εταιρεία δεν έχει διαψεύσει τα δημοσιεύματα που φέρουν την Γερμανίδα «σιδηρά κυρία» της Novartis να έχει έρθει στην Ελλάδα για να προβεί, μεταξύ άλλων, σε εκκαθάριση όσων εργαζομένων εμπλέκονται στο ομώνυμο σκάνδαλο που τόσο ταλάνισε την ελληνική και παγκόσμια κοινή γνώμη και κλυδώνισε κυβερνήσεις και πολιτικά συστήματα!
 
Δηλαδή, τί μας λέει το δημοσίευμα για τη Novartis ;  Ότι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία και οι Ιατρικοί Επισκέπτες ανά την Ελλάδα, οι οποίοι αποχώρησαν μέχρι την Παρασκευή (02/04/2021) και όσοι θα αποχωρήσουν «νομίμως» μέχρι τον Ιούνιο, είναι αυτοί οι οποίοι «…εμπλέκονται με το νοσηρό καθεστώς του παρελθόντος» και «…συνδέονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με τις υπόγειες διαδρομές της εταιρείας κατά το παρελθόν.»;;!!!
Αλήθεια, τί να πει κανείς!  

Το λόγο, πλέον, πρέπει να έχει η συντεταγμένη Πολιτεία, πρωτίστως η Κυβέρνηση, και δευτερευόντως η μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση, προκειμένου να προστατευτούν οι εργαζόμενοι από αυτήν την ανοίκεια επίθεση και να σταματήσουν οι απολύσεις.

Καλούμε τη Novartis τώρα, σήμερα, να διαψεύσει τα δημοσιεύματα του αίσχους και της συκοφαντίας!
Καλούμε τη Novartis να σταματήσει τις απολύσεις άμεσα, εδώ και τώρα!

Καλούμε τους συναδέλφους και όλους τους εργαζόμενους στο Φάρμακο να συσπειρωθούν στους συλλόγους τους και να κλείσουν τα αυτιά τους στα κελεύσματα κύκλων που προσπαθούν να από-ενοχοποιήσουν τους πραγματικούς υπευθύνους του σκανδάλου NOVARTIS, φορτώνοντάς το στις πλάτες των εργαζομένων.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο Φάρμακο, τους συναδέλφους, να σκεφτούν πολύ σοβαρά πλέον πώς θέλουν στο μέλλον την εκπροσώπησή τους εντός του κλάδου του Φαρμάκου και εάν υιοθετούν πρακτικές, οι οποίες μας θυμίζουν άλλες εποχές με στείρα μικροκομματική και συνδικαλιστική αντιπαράθεση και εκμετάλλευση!  
Καλούμε την Κυβέρνηση, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο ετών διακυβέρνησης, και ειδικότερα τον υπουργό Υγείας, τον υπουργό Εργασίας, τον υπουργό Ανάπτυξης και τον ΕΟΦ, να κάνουμε από κοινού ένα συνολικό απολογισμό ανάπτυξης και θέσεων εργασίας στον κλάδο του Φαρμάκου!

Καλούμε κυρίως τον ΣΦΕΕ και την ΠΕΦ να καταθέσουν όλα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους σχετικά με την ανάπτυξη, τη διεύρυνση των θέσεων εργασίας και την προοπτική του κλάδου του Φαρμάκου. Ενός κλάδου, που όχι απλώς δεν ανέστειλε τη δραστηριότητά του εν μέσω πανδημίας, αλλά διεύρυνε και διευρύνει το μερίδιο αγοράς, αυξάνοντας τα κέρδη του μεσοσταθμικά κατά 8,5%, μειώνοντας παράλληλα τα έξοδα κατά 35%, ενώ εκτινάσσει την ανεργία στην φαρμακοβιομηχανία σε ποσοστό που ξεπερνά συνολικά το 22% σήμερα, και στον κλάδο της Ιατροφαρμακευτικής Ενημέρωσης το 35%!!!

Ως πότε το εύκολο θύμα θα είναι οι εργαζόμενοι;
Ως πότε οι μεγάλες εταιρείες θα μένουν στο απυρόβλητο με τις «χορηγίες της σιωπής» και τις «αποζημιώσεις της συναίνεσης»;
Ως πότε η υπεραξία από την εργασία των εργαζομένων όχι μόνο δεν θα επιστρέφει στους ίδιους και την κοινωνία, αλλά θα στρέφεται εναντίον τους με αύξηση της ανεργίας;
Ως πότε η ελληνική κοινωνία και ο Έλληνας φορολογούμενος θα πληρώνει «το μάρμαρο» για τις “βολικές εκκαθαρίσεις”, με επιδόματα ανεργίας;
Ως πότε τα αρμόδια υπουργεία θα κάνουν πως δεν βλέπουν, δεν ακούν, δεν ζουν σε αυτήν τη χώρα;
Ως πότε οι εργαζόμενοι θα σπιλώνονται για να “εξαγνιστούν” οι πραγματικά υπεύθυνοι;
Αλήθεια, ως πότε θα σιωπούμε όλοι μαζί;

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!  ΩΣ ΕΔΩ!!!

Η εταιρεία Novartis με τη στάση της, όσο δεν διαψεύδει κατηγορηματικά αυτά τα δημοσιεύματα, δίνει άλλοθι στο να διασύρονται οι εργαζόμενοί της και διευκολύνει τον κοινωνικό αυτοματισμό, ώστε να στιγματίζεται ολόκληρος ο κλάδος του Φαρμάκου!  

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την εταιρεία Novartis:
Να σταματήσει τις απολύσεις και να διαψεύσει άμεσα τα δημοσιεύματα που τη φέρουν ως “εκκαθαριστή” σκανδάλων σε βάρος των εργαζομένων.

Ανάπτυξη και Προστιθέμενη Αξία, Καινοτομία και Έρευνα, ειδικά στον κλάδο του Φαρμάκου και της Υγείας, χωρίς Σεβασμό στην Αξιοπρέπεια των Εργαζομένων, χωρίς Κοινωνική Ευημερία και χωρίς Ισότιμη Πρόσβαση των Πολιτών στην Φαρμακοθεραπεία, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!«.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved