ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Ανακοινώσεις Επιστροφή    
Cosmote: Προς νέα συλλογική σύμβαση εργασίας

Proslipsis.gr | Αθήνα 21.12.2022, 20:00

Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση εκπροσώπων του Συλλόγου Εργαζομένων Cosmote με τη διοίκηση της εταιρείας, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας και εν όψει της συγχώνευσης της εταιρείας με τον ΟΤΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου (παρακάτω) στη συνάντηση συμφωνήθηκε ότι δεν θα υπάρξει η παραμικρή μείωση στους μισθούς και θα διασφαλιστούν όλα τα επιδόματα επιπλέον αυτών που κατοχυρώνει ο νόμος, ενσωματώνοντας τα στο μισθό και κατοχυρώνοντας μέχρι και το τελευταίο ευρώ.

Η διοίκηση της εταιρείας παρουσίασε -μεταξύ άλλων- μία καινούργια δομή κλιμακίων που θα έχει βάση τον ρόλο και την εξειδίκευση του κάθε εργαζομένου και θα περιστρέφεται γύρω από τους ακόλουθους τέσσερις βασικούς πυλώνες: Operation Support, Digital Technology, Customer Market Development, Advisory Corporate rolling.

* Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ COSMOTE
Aρ. Απόφασης Πρωτοδικείου Αθηνών 2210/2000
ΈΔΡΑ : Γ΄ Σεπτεμβρίου 102 – ΤΚ 104 34
ΤΗΛ.:+30 210-82.28.287 – FAX: +30 210-82.28.137
Website: www.unicosmo.gr – Ε-mail: unicosmo@otenet.gr
Αρ. Πρωτ.: 494/2022 Αθήνα, 21/12/2022

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση με τη διοίκηση στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας.

Σε αυτή τη δεύτερη συνάντηση η διοίκηση προσήλθε παρουσιάζοντας μας το πλαίσιο της δικής της πρότασης χωρίς όμως σε αυτή τη φάση να μας δίνει τα νούμερα και τα στοιχεία αυτά που θα μας οδηγούσαν σε μία πιο ξεκάθαρη εικόνα για το επόμενο στάδιο. Ένα πλαίσιο με διαφορές από αυτό που είχαμε εμείς αποστείλει στην εταιρεία αλλά που θα πρέπει να μοιραστούμε μαζί σας και να αξιολογήσουμε.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι παράλληλα με μας πραγματοποιείται και η διαπραγμάτευση για τη νέα συλλογική σύμβαση στον ΟΤΕ και όπως έχουμε αναφέρει σε παλαιότερες ανακοινώσεις η εταιρεία έχει δηλώσει ότι αυτές οι δύο εταιρείες στο μέλλον θα συγχωνευτούν.

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να επικεντρωθούμε στην ουσία και να διασφαλίσουμε σε αυτές τις δύο εταιρείες, όπως πρόσφατα έγινε με το ιατροφαρμακευτικό πρόγραμμα της Cosmote, την υπογραφή ενός πλαισίου που θα μας οδηγεί με ασφάλεια την επόμενη μέρα.

Συμφωνήθηκε ότι δεν θα υπάρχει η παραμικρή μείωση στους μισθούς και θα διασφαλιστούν όλα τα επιδόματα επιπλέον αυτών που κατοχυρώνει ο νόμος, ενσωματώνοντας τα στο μισθό και κατοχυρώνοντας μέχρι και το τελευταίο ευρώ.

Με αυτή την κίνηση σταματάει η όποια παραφιλολογία για κίνδυνο μειώσεων μισθών μέσω προσωπικών διαφορών και νέου μισθολογίου.

Μας παρουσιάστηκε μία καινούργια δομή κλιμακίων που θα έχει βάση τον ρόλο και την εξειδίκευση του κάθε εργαζομένου. Μία δομή που χωρίζεται σε τέσσερις βασικούς πυλώνες:
• Operation Support
• Digital Technology
• Customer Market Development
• Advisory Corporate rolling

Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να συζητήσουμε την ουσία σε αυτούς τους πυλώνες που είναι οι αμοιβές που θα καθορίζουν τους νέο εισερχόμενους εργαζόμενους αλλά και θα αναγνωρίζεται η εξειδίκευση και η πολυετή εμπειρία των συναδέλφων.

Οι ερωτήσεις και οι προτάσεις μας σε αυτό το κομμάτι άφησαν θετική χροιά για την επόμενη συνάντηση.

Ένας από τους βασικούς στόχους μας είναι η διατήρηση του συνταξιοδοτικού προγράμματος της Cosmote.

Ένα αποταμιευτικό πρόγραμμα που όπως και το ιατροφαρμακευτικό είναι ένα από τα καλύτερα της αγοράς.

Εργαζόμενος μετά από 24 χρόνια υπηρεσίας έχοντας το υπάρχον συνταξιοδοτικό πρόγραμμα και καταβάλλοντας το ίδιο ποσοστό που βάζει η εταιρεία, το ποσό που θα πάρει είναι περίπου στις 36.000€.

Αυτό πολλαπλασιάζεται ανάλογα, καθώς τα ποσοστά που μπαίνουν είναι στα μικτά του τακτικού μισθού του εργαζόμενου χωρίς φόρους. Αντίστοιχα στο πρόγραμμα νεότητας του ΟΤΕ που αφορούν συναδέλφους μόνο με παιδιά, μετά από 24 χρόνια υπηρεσίας και καταβάλλοντας το ίδιο ποσό που βάζει η εταιρεία είναι περίπου στις 14.500€.

Μία ακόμα παροχή που μέχρι σήμερα μεγάλωσε αρκετές γενιές παιδιών των εργαζομένων είναι το επίδομα φύλαξης τέκνου.
Θα διατηρηθεί με το ποσό των 250€ και η πρόταση μας που έγινε δεκτή, οι συνάδελφοι που έχουν ξεκινήσει να κάνουν χρήση να παραμείνουν τα 290€ μέχρι και την ολοκλήρωση του νηπιαγωγείου.

Τέλος ένα πρόγραμμα flexi που το ποσό σίγουρα θα είναι πολλαπλάσιο των 240 ευρώ δωροεπιταγών που παίρνουμε σήμερα.

Στόχος μας αυτό το ποσό να είναι το μεγαλύτερο δυνατόν καθώς θα δίνει την επιλογή σε πολλαπλή χρήση και μάλιστα μία από τις προτάσεις μας ήταν μέρος να μπορεί να καλύπτει και φροντιστηριακές ανάγκες τέκνων.

Συνάδελφοι την Παρασκευή θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας για να πάρει απόφαση υπογραφή παράτασης των όρων της ισχύουσας σύμβασης και συνέχιση των διαπραγματεύσεων για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας.

Στόχος μας είναι η υπογραφή μιας συλλογικής σύμβασης εργασίας με θετικό πρόσημο που θα προσφέρει ασφάλεια και σταθερότητα σε όλους τους εργαζόμενους στην Cosmote και όχι μόνο.

Μία συλλογική σύμβαση εργασίας με θετικό πρόσημο που θα είναι και η βάση για τις επόμενες διαπραγματεύσεις που έπονται σε όλες τις εταιρείες του ομίλου ΟΤΕ.

Η διαδικασία της διαπραγμάτευσης μίας συλλογικής σύμβασης εργασίας είναι δυναμική και απαιτεί παρουσία με προτάσεις ευελιξία και αναζήτηση εναλλακτικών τρόπων που θα μας διασφαλίζουν την επόμενη μέρα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να είναι δίπλα μας και σε ετοιμότητα.

Οι συναντήσεις με τη διοίκηση θα συνεχιστούν καθώς υπάρχει διάθεση και από τις δύο πλευρές για την υπογραφή μιας συλλογικής σύμβασης που θα βγάζει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς όλους τους εργαζόμενους της Cosmote και όχι μόνο από την ανασφάλεια που έχει δημιουργηθεί αλλά και θα καθορίζει τους στόχους και το όραμα που αξίζει κάθε εργαζόμενος πού βρίσκεται στον όμιλο ΟΤΕ.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved