ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Ανακοινώσεις Επιστροφή    
Σύλλογοι Δανειοληπτών: Τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο η απόφαση του Αρείου Πάγου για τα funds

Proslipsis.gr | Αθήνα 10.02.2023, 14:00

Πολιτικό σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων θεωρούν την χθεσινή απόφαση του Αρείου Πάγου, που επιτρέπει στα ξένα funds να προβαίνουν αυτόνομα σε πλειστηριασμούς, ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος
και το Κόμμα Ελλήνων Δανειοληπτών (ΚΕΛΔΑ).

Και εξηγούν οι φορείς των δανειοληπτών: «Είναι ένα τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο, καθώς είναι προφανές ότι για αυτό το αποτέλεσμα έγιναν πολιτικές παρεμβάσεις στο ανώτατο επίπεδο. Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, είχε δεχτεί πίεση από τα funds να νομοθετήσει ώστε να ξεπεραστούν αυτά τα “νομικά εμπόδια” και να ξεπαγώσουν οι πλειστηριασμοί. Για να μη γίνει αποδέκτης του πολιτικού κόστους εκείνος τους παρέπεμψε στον Άρειο Πάγο. Έτσι, ο Άρειος Πάγος, που δεν έχει πρόβλημα εκλογών μπροστά του, έδωσε την πλέον “θεμιτή” για τα funds λύση, με συντριπτική πλειοψηφία (59-9)!».

Το αποτέλεσμα της απόφασης είναι -σύμφωνα με τους παραπάνω φορείς- ότι «από σήμερα οι επιτήδειοι τοκογλύφοι που αγόρασαν κοψοχρονιά το χρέος εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών, μπορούν να λειτουργούν “νόμιμα” δι’ αντιπροσώπου», δεν χρειάζεται να εμφανίζονται σε καμία δικαστική διαμάχη και μπορούν με πλήρη ασφάλεια και ουσιαστική ανωνυμία να εκτελούν τεχνάσματα ώστε να γίνεται μεθοδικά η αφαίμαξη των “θυμάτων” και να αποκτούν τελικά ολόκληρη την περιουσία των Ελλήνων πολιτών που χωρίς τη θέλησή τους έπεσαν στην παγίδα της κρίσης».

* Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος
Κόμμα Ελλήνων Δανειοληπτών (Κ.ΕΛ.ΔΑ.)

Τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο η απόφαση του Αρείου Πάγου για τα funds
Χθες, Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, ο Άρειος Πάγος, αποδεικνύοντας ότι στη σημερινή Ελλάδα μόνο τα συμφέροντα και οι τοκογλύφοι έχουν δικαίωμα “νομικής προστασίας” αλλά όχι οι Έλληνες πολίτες, έκρινε με τεράστια ταχύτητα και χωρίς κανέναν φανερό δισταγμό πως είναι “νόμιμο” οι servicers (εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων) να κάνουν δικαστικές πράξεις, να γίνονται διάδικοι και να προβαίνουν αυτόνομα σε πλειστηριασμούς - και όχι ως πληρεξούσιοι των funds που είναι οι πραγματικοί εντολείς τους, παρά τη τοποθέτηση δικηγορικών συλλόγων και άλλων φορέων για το αντίθετο!

Πρόκειται για μια χωρίς προηγούμενο καταπάτηση κάθε έννοιας Δικαίου. Είναι ένα τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο, καθώς είναι προφανές ότι για αυτό το αποτέλεσμα έγιναν πολιτικές παρεμβάσεις στο ανώτατο επίπεδο. Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, είχε δεχτεί πίεση από τα funds να νομοθετήσει ώστε να ξεπεραστούν αυτά τα “νομικά εμπόδια” και να ξεπαγώσουν οι πλειστηριασμοί. Για να μη γίνει αποδέκτης του πολιτικού κόστους εκείνος τους παρέπεμψε στον Άρειο Πάγο. Έτσι, ο Άρειος Πάγος, που δεν έχει πρόβλημα εκλογών μπροστά του, έδωσε την πλέον “θεμιτή” για τα funds λύση, με συντριπτική πλειοψηφία (59-9)!

Η δημοσίευση της απόφασης αναμένεται μέσα στον επόμενο μήνα και θα δώσει το πράσινο φως για ένα νέο κύμα πλειστηριασμών σπιτιών δανειοληπτών, τα δάνεια των οποίων έχουν αγοραστεί από τα funds.

Από σήμερα λοιπόν, οι επιτήδειοι τοκογλύφοι που αγόρασαν κοψοχρονιά το χρέος εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών, μπορούν να λειτουργούν “νόμιμα” δι’ αντιπροσώπου, δεν χρειάζεται να εμφανίζονται σε καμία δικαστική διαμάχη και μπορούν με πλήρη ασφάλεια και ουσιαστική ανωνυμία να εκτελούν τεχνάσματα ώστε να γίνεται μεθοδικά η αφαίμαξη των “θυμάτων” και να αποκτούν τελικά ολόκληρη την περιουσία των Ελλήνων πολιτών που χωρίς τη θέλησή τους έπεσαν στην παγίδα της κρίσης.
Νομίζουμε ότι δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε πως πρόκειται για μια πολιτική απόφαση που λήφθηκε από το ανώτατο πολιτικό επίπεδο και επιβλήθηκε καθώς δεν υπάρχει ουσιαστική διάκριση των εξουσιών. Εξάλλου έχει ήδη αποκαλυφθεί ότι στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο κρύβονται ιδιοκτήτες, υπάλληλοι και ευεργετηθέντες των funds.

Η πολιτική ευθύνη ανήκει ολοφάνερα στη σημερινή κυβέρνηση. Παρά την προσπάθεια να συγκαλυφθεί με δικαιολογίες του τύπου “δεν φταίμε εμείς, ο Άρειος Πάγος το αποφάσισε”, το αποδεικνύει η πλήρης απροθυμία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη να νομοθετήσει με οποιοδήποτε τρόπο για μια ελάχιστη προστασία των δανειοληπτών ενώ αντίθετα έχει δώσει μέχρι τώρα ΟΛΕΣ τις πιθανές και απίθανες διευκολύνσεις στα funds.

Για να μη μας κοροϊδεύουν, οι εταιρείες διαχείρισης έχουν λάβει φοροαπαλλαγές εισοδήματος και τα fund 14(!) απαλλαγές για φόρους εισοδήματος, τέλη μεταβίβασης και άλλες απαιτήσεις του Δημοσίου, με ζημιά για το Δημόσιο που ξεπερνά τα 60 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ πιο κάτω από αυτό το ποσό βρίσκεται η αξία των 700.000 ακινήτων που έχουν περάσει στα χέρια των funds (45 δις)!  

Είναι αυταπόδεικτο λοιπόν ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται δεν βασίζονται σε κάποια προσπάθεια να “εξυγιανθεί” η οικονομία, αλλά ώστε να μπει όσο το δυνατόν πιο βαθιά το χέρι κάποιων "ημετέρων" στα ταμεία της χώρας. Θυμίζουμε εξάλλου ότι “σώσαμε” πριν μερικά χρόνια της Τράπεζες με την πλήρη ανακεφαλαίωσή τους με πάνω από 50 δισεκατομμύρια ευρώ, “για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στην ελληνική κοινωνία” όπως είπαν τότε οι κυβερνήσεις. Όμως οι 700.000 εξώσεις που θα ακολουθήσουν τη χθεσινή απόφαση είναι προφανές ότι δεν αποτελούν κανένα πρόβλημα για τους κυβερνώντες και το δικαστικό σώμα.

Είναι, επαναλαμβάνουμε, ένα πολιτικό σκάνδαλο τεράστιων διαστάσεων. Οι Έλληνες Δανειολήπτες και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας οφείλουν να καταλάβουν ότι με την ψήφο τους -ή με την ανοχή και την αποχή τους- έδωσαν την πολιτική νομιμοποίηση σε αυτά τα συμφέροντα, και ψήφισαν εκείνους που τους επέβαλαν τα ΜΜΕ και οι διαφημίσεις και όχι εκείνους που πραγματικά τους εκπροσωπούν.

Μόνο αν δώσουμε την πολιτική δύναμη σε οργανώσεις και κόμματα όπως το Κόμμα Ελλήνων Δανειοληπτών και το Σύλλογο Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, θα επιβληθεί έλεγχος στους επιτήδειους και στους τοκογλύφους. Μόνο τότε θα εκπροσωπηθούν οι περιουσίες μας και οι οικογένειες μας θα έχουν νομοθετικό λόγο στο Κοινοβούλιο. Μόνο τότε θα απαιτηθεί και θα επιβληθεί η διάκριση των εξουσιών και θα μπορέσει να ξεφύγει η Ελλάδα από τη μέγγενη των λιγοστών οικογενειών και συμφερόντων που σήμερα τη λυμαίνονται!

Ας το καταλάβει ο καθένας μας την ώρα των εκλογών, που πλησιάζει, και ας ψηφίσει επιτέλους με κριτήριο το συμφέρον της οικογένειας και των παιδιών του!

Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος
Κόμμα Ελλήνων Δανειοληπτών (Κ.ΕΛ.ΔΑ.)

Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδας
Θεσσαλονίκη, Καρατάσου 7, 54626, τηλ.: 2310 522 126
email: info@danioliptes.gr
email: press@danioliptes.gr

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved