ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Ανακοινώσεις Επιστροφή    
Αδέσμευτη Φωνή ΔΥΠΑ: Ένας στους τρεις δεν ενεργοποιεί την επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ

Proslipsis.gr | Αθήνα 01.06.2023, 12:23

Ένας στους τρεις δικαιούχους της επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ δεν την ενεργοποιεί και τα χρήματα επιστρέφουν στην Υπηρεσία, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αδέσμευτη Φωνή ΔΥΠΑ (https://adesmeutifoni.blogspot.com, τηλ.: 6942559470), επισημαίνονται ότι θα ενεργοποιούσαν περισσότεροι την επιταγή αν η ΔΥΠΑ αποδέχονταν την τμηματική ενεργοποίηση αυτών, όπως γίνεται στο αντίστοιχο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» του Υπουργείου Πολιτισμού.

* Ακολουθεί η ανακοίνωση.


ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Αδέσμευτη Φωνή ΔΥΠΑ 
(https://adesmeutifoni.blogspot.com, τηλ.: 6942559470)

1 ΣΤΟΥΣ 3 ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΓΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ Δ.ΥΠ.Α

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε μια πλασματική εικόνα θριάμβου για το πόσο καλά τα έχουν πάει με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού. Ο Διοικητής Δ.ΥΠ.Α. γεμάτος ικανοποίηση δίνει συνεντεύξεις για τις χιλιάδες αιτήσεων φτωχών και ευάλωτων νοικοκυριών τις πρώτες ημέρες κατάθεσης αιτήσεων.

Εμείς πάλι την ραγδαία αύξηση των αιτήσεων για οικονομική ενίσχυση στις ολογοήμερες διακοπές των πολιτών την αντιλαμβανόμαστε ως μια τρανή απόδειξη περαιτέρω φτωχοποίησης της κοινωνίας μας.

H Δ.ΥΠ.Α. υλοποιεί το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού βασιζόμενη στο αντίστοιχο πρόγραμμα της Εργατικής Εστίας το οποίο χορηγούσε πάνω από 600.000 δελτία τουρισμού για 7ήμερες διακοπές. Η Δ.ΥΠ.Α. κουτσούρεψε στο μισό τον προϋπολογισμό και τον αριθμό των δικαιούχων, μείωσε τις ημέρες επιδότησης και παρότι γνωρίζει ότι δικαιούχοι πλέον είναι πολλές χιλιάδες ανέργων οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στο κόστος μιας ολιγοήμερης απόδρασης δυστυχώς τους απαγορεύει την συμμετοχή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ακόμα και αν δεν ενεργοποίησαν την επιταγή.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία που εμείς υπολογίζουμε 1 στις 3 επιταγές που δίνονται, τελικώς δεν χρησιμοποιούνται. Τα 10 εκ.¤ από τα 30 εκ.¤ ετησίως επιστρέφονται στα ταμεία της Δ.ΥΠ.Α. χωρίς να τα επαναδιαθέτουν σε επιλαχόντες όπως πράττει ο ΟΠΕΚΑ τον τελευταίο μήνα λήξης του προγράμματος. Από ότι διαπιστώνουμε όμως ούτε καν την τμηματική ενεργοποίηση των επιταγών δεν έχουν κάνει αποδεκτή παρότι ισχύει στο αντίστοιχο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» του Υπουργείου Πολιτισμού. Δηλαδή εάν καταφέρεις και πας μόνο για 2 ημέρες διακοπές, τις υπόλοιπες 4 ημέρες επιδότησης τις χάνεις χωρίς οι Διοικούντες να έχουν εξηγήσει την ακατανόητη άρνησή τους στην τμηματική ενεργοποίησή του voucher παρότι τους το έχουμε επισημάνει πολλά χρόνια τώρα.

Την υψηλή τουριστική περίοδο δεν εξασφαλίζεται ότι τα ξενοδοχεία θα διαθέσουν δωμάτια στους κοινωνικούς τουρίστες αφού η Δ.ΥΠ.Α. εξαφάνισε την υποχρέωση διάθεσης των 30% των διαθεσίμων κλινών με την γενικόλογη υποχρέωση «δ. να διαθέτουν δωμάτια στους δικαιούχους/ωφελούμενους του προγράμματος καθΆ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του καταλύματος, χωρίς να εξαιρούν συγκεκριμένες περιόδους».

Κάνουν δηλαδή ότι περνάει από το χέρι τους για να διατίθενται όσο το δυνατόν λιγότερα κονδύλια και επιταγές κάθε χρόνο !!
Αλλά και επί της ουσίας θα ήταν εξαιρετικά σημαντικό να δημοσιευτούν πόσοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε καταλύματα τις περιόδους υψηλής ζήτησης και πόσες επιχειρήσεις δεν τήρησαν τους όρους του προγράμματος έτσι ώστε να ενημερωθούν και οι χιλιάδες δικαιούχων για την αποτελεσματικότητα της Δ.ΥΠ.Α. στον έλεγχο των όρων και προϋποθέσεων.

Τις τελευταίες ημέρες το ηλεκτρονικό σύστημα υποδοχής των αιτήσεων υπολειτουργεί με αποτέλεσμα να απαιτείται η παράταση κατάθεσης των αιτήσεων.

Το όλο σύστημα που τιμωρητικά λειτουργεί εναντίον των δικαιούχων θα πρέπει να αλλάξει. Δεν είναι δυνατόν να μην προβλέπεται η παροχή βοήθειας από το Δημόσιο σε όσους πολίτες δεν κατέχουν της απαραίτητες ηλεκτρονικές γνώσεις για να καταθέσουν τις αιτήσεις. Χιλιάδες εξ αυτών υποχρεώνονται να πάνε σε γραφεία λογιστών για να τους καταθέσουν τις αιτήσεις πληρώνοντας τουλάχιστον 20¤/αίτηση ενώ θα έπρεπε το ακριβοπληρωμένο τηλεφωνικό κέντρο 1555 να υποδέχεται αιτήσεις για όσους δεν γνωρίζουν ή δεν έχουν εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους για να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις. 
Μια κατάφωρη αδικία όμως είναι και ο αποκλεισμός των συνταξιούχων που παρότι πλήρωναν επί σειρά ετών τις εισφορές τους σε όλο τον εργασιακό τους βίο, δεν τους δίνουν το δικαίωμα συμμετοχής. Σε καθεστώς αποκλεισμού είναι όμως πολλά χρόνια τώρα από κάθε δικαίωμα ολιγοήμερων διακοπών χιλιάδες συνταξιούχοι αφού και οι ολιγοήμερες εκδρομές με συνοδούς, καταργήθηκαν.

Αναρωτιόμαστε εάν οι προθεσμίες για την μοριοδότηση, έκδοση προσωρινών, κατάθεση ενστάσεων, εξέτασής τους και έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων για την 1η Ιουλίου, ημερομηνία έναρξης του νέου προγράμματος επαρκούν δεδομένου ότι για δύο ημέρες και το ΟΠΣ της ΔΥΠΑ υπολειτουργούσε με τους υπαλλήλους να έχουν φτάσει στα όρια της υπομονής τους αφού όπως φαίνεται κανείς από τους Διοικούντες δεν ενδιαφέρεται για τις αντοχές μας !! Είμαστε σίγουροι ότι και πάλι θα μοιράσουν σε υπαλλήλους που δεν ασχολούνται με το αντικείμενο, τις ενστάσεις για να διεκπεραιωθούν εντός του ασφυκτικού χρονοδιαγράμματος που έθεσαν σαν να είναι Διοικούντες πρωτάρηδες στην Δ.ΥΠ.Α.

Φτωχοποιημένοι άνεργοι που δεν τους δίνουν το δικαίωμα συμμετοχής ακόμα και εάν δεν έκαναν χρήση της επιταγής, αποκλεισμένοι συνταξιούχοι από κάθε λογής κοινωνικό πρόγραμμα της Δ.ΥΠ.Α., επιχειρήσεις που δεν υποχρεώνονται να χορηγούν δωμάτια στους κοινωνικούς τουρίστες παρότι αυξήθηκε η επιχορήγησή τους για τα Χριστούγεννα, Πάσχα και για τον Αύγουστο και αδιάθετα εκατομμύρια του προγράμματος να επιστρέφουν στα ταμεία της Δ.ΥΠΑ. κάθε χρόνο συνθέτουν το μωσαϊκό επιτυχιών της Διοίκησης Δ.ΥΠ.Α. και των Κυβερνώντων.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved