ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 



 
   Επιστροφή    
Τα μυστικά της... γαλοπούλας από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Αθήνα 5.12.2016, 19:23

Έτοιμες να «κατακτήσουν» για μία ακόμη χρονιά τους έλληνες καταναλωτές είναι οι ξακουστές για την γεύση και την ποιότητά τους γαλοπούλες της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Η καλοψημένη γεμιστή γαλοπούλα τείνει να αποκτήσει μόνιμη θέση στο ελληνικό Χριστουγεννιάτικο και Πρωτοχρονιάτικο εορταστικό τραπέζι και οι νοστιμότερες από αυτές έλκουν την καταγωγή τους από τη… Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα από το εκπαιδευτικό πτηνοτροφείο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Η Σχολή ήταν η πρώτη που εισήγαγε μερικές εκατοντάδες γαλοπούλες τη δεκαετία του ’60 για καθαρά εκπαιδευτικούς σκοπούς. Σήμερα, σχεδόν μισό αιώνα μετά, εξακολουθεί να έχει γαλοπούλες για εκπαιδευτικούς σκοπούς αλλά και να τις διαθέτει στην ελληνική αγορά τη περίοδο των Χριστουγέννων. Στα τέλη Σεπτεμβρίου η Σχολή εισάγει από το εξωτερικό περίπου 20.000 γαλοπούλες που έχουν μόλις μία μέρα ζωής. Η μεταφορά των καλύτερων υβριδίων λευκής γαλοπούλας, γίνεται με ειδικά οχήματα, που διαθέτουν αυτοματοποιημένα συστήματα ελέγχου του αερισμού, της θερμοκρασίας και της υγρασίας. Τρέφονται με σιτηρέσια που περιέχουν λιναρόσπορο, πλούσιο σε Ωμέγα 3 λιπαρά με αποτέλεσμα το κρέας τους να είναι πλούσιο σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα που έχουν αποδειχθεί ότι είναι ευεργετικά στην καλή καρδιαγγειακή υγεία και εκτρέφονται σε υποδειγματικούς πτηνοθαλάμους με άριστες συνθήκες υγιεινής ενώ η σφαγή τους γίνεται παρουσία του κρεοσκόπου – κτηνιάτρου των αρμόδιων ελληνικών αρχών. Διατροφικά το κρέας της γαλοπούλας είναι χαμηλό σε θερμίδες και λιπαρά ενώ έχει μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης. Περιέχει σημαντικές ποσότητες ασβεστίου, φωσφόρου, καλίου, νατρίου και ψευδάργυρου. Σε σύγκριση με το κοτόπουλο, η γαλοπούλα έχει περισσότερο νάτριο, λιγότερες θερμίδες, λιγότερη πρωτεΐνη, λιγότερη χοληστερόλη και περισσότερο κάλιο ανά ίση ποσότητα προϊόντος σε σχέση με το κοτόπουλο. Η συγκομιδή και επεξεργασία των γαλόπουλων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής θα γίνει λίγο πριν τα Χριστούγεννα και η διάθεση τους γίνεται μέσα από επιλεγμένα κρεοπωλεία και τις κυριότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς και από το κατάστημα της Σχολής στις εγκαταστάσεις της. 

Tα έσοδα από τις πωλήσεις των γαλόπουλων –όπως άλλωστε και των υπολοίπων προϊόντων της Σχολής- στηρίζουν το Ετήσιο Πρόγραμμα Υποτροφιών. 


ΠΙΝΑΚΑΣ
Η ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ
ΜΕΣΗ ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΚΡΕΑΤΟΣ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ 
ΑΝΑ 100g   -  ΑΝΑ 250g*
Ενέργεια  102,95 kcal   257,38 kcal
435,35 kjoule   1.088,38 kjoule
Πρωτείνες 21,60g   54,00g
Υδατάνθρακες <0,20g   <0,50g
- Εκ των οποίων Σάκχαρα  <0,20g   <0,50g
Λιπαρά 1,75g   4,38g
- Εκ των οποίων Κορεσμένα 0,53g   1,33g
- Μονοακόρεστα 0,52g   1,30g
- Πολυακόρεστα 0,65g   1,63g
Χοληστερόλη 55,25mg   138,13mg
Εδώδιμες Ίνες 0g   0g
Νάτριο 0,09g   0,23g

* Συνήθως μια μερίδα κρέατος γαλοπούλας είναι 250g


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.
 

 



 

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved