nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Καταγγέλλει διασπάθιση κονδυλίων του ΕΣΠΑ για την εκπαίδευση

 

Aθήνα 8.12.2010, 11:03

Διασπάθιση κονδυλίων του ΕΣΠΑ στο χώρο της εκπαίδευσης καταγγέλλει το μέλος διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης.

Συγκεκριμένα, με την πράξη «Αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης στα ΕΠΑΛ -  ΕΠΑΣ με την ανάπτυξη και αξιοποίηση εργαλείων ΤΠΕ στο πλαίσιο εφαρμογής των εκπαιδευτικών πολιτικών και παρεμβάσεων του υπουργείου Παιδείας (08/11/2010 με Αρ.Πρωτ. 21975) προβλέπεται η διάθεση 343.150 € για να αποτυπωθεί η υπάρχουσα κατάσταση στη Δευτεροβάθμια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο του παραπάνω έργου προβλέπονται οι ακόλουθες «δράσεις»:
• Αποτύπωση αντικειμενικών στοιχείων για τα ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ και ΣΕΚ
• Διενέργεια ποσοτικής έρευνας και  ποιοτικής έρευνας.
• Διενέργεια ημερίδας.
• Πραγματοποίηση επισκέψεων στο εξωτερικό.
• Εκπόνηση Τελικής Έκθεσης.
• Προβολή και Δημοσιότητα πράξης.

Κατά τον κ. Κοτσιφάκη, το παραπάνω έργο θα έπρεπε να ανατεθεί στα αρμόδια όργανα της πολιτείας, όπως το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ή το Κέντρο Εκπαιδευτικής έρευνας (ΚΕΕ).

"Σε εποχές σκληρής λιτότητας για το λαό μας και περικοπής ακόμα και των πιο στοιχειωδών δαπανών για τα σχολεία, σε εποχές που δεν πληρώνονται ακόμα και δεδουλευμένα των εκπαιδευτικών, σε εποχές που το υπουργείο Παιδείας μας προετοιμάζει για συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων και αναδεικνύει την «οικονομικότητα» ως μια κύρια αρχή για τη λειτουργία της εκπαίδευσης, έργα όπως το παραπάνω αποτελεί πρόκληση", τονίζει στην ανακοίνωσή του ο κ. Κοτσιφάκης.

Ο ίδιος αναρωτιέται τι απέγιναν παλαιότερα έργα στην εκπαίδευση, όπως η ηλεκτρονική βάση survey στα σχολεία, η λεγόμενη "ηλεκτρονική εσχάρα αποτύπωσης" των σχολείων από το ΚΕΕ πριν από μερικά χρόνια υπό την προεδρία μάλιστα του σημερινού Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας κ. Κουλαϊδή, ανάλογη βάση δεδομένων για τα ΤΕΕ παλαιότερα στο επίπεδο αντίστοιχης διεύθυνσης στο υπουργείο;

"Γιατί χρειάζεται σήμερα να ξοδευτούν τόσα χρήματα για σχεδιασμό βάσεων δεδομένων παρόμοιες με αυτές που ήδη υπάρχουν; Αλλά ακόμα και αν χρειάζονται νέα προγράμματα γιατί τέτοια σπατάλη χρημάτων; Απλώς για να πάρουν κάποιοι παχυλές αμοιβές και να εξασφαλίσουν κάποια ταξίδια στο εξωτερικό;", αναρωτιέται ο κ. Κοτσιφάκης. "Δεν είναι πρόκληση τα 343.150 € για μια αποτύπωση, ενώ την ίδια ώρα με πρόσχημα την οικονομική κρίση δρομολογούνται περικοπές σε βασικές πλευρές της εκπαιδευτικής διαδικασίας (πάγωμα διορισμών, μείωση μισθών εκπαιδευτικών, μείωση κονδυλίων σχολικών επιτροπών, περικοπές στις μετακινήσεις των μαθητών κ.λπ.);".

Ο κ. Κοτσιφάκης καταγγέλλει επίσης ότι στην ημερίδα που οργανώνεται από το υπουργείο Παιδείας σήμερα, στο πλαίσιο αυτού το έργου, δεν καλείται βεβαίως η ΟΛΜΕ να παρουσιάσει τις συλλογικές προτάσεις του κλάδου, παρά μόνο υπηρεσιακοί παράγοντες και στελέχη, εκπρόσωποι φορέων του υπουργείου αλλά και η ΓΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ. "Και αυτό, παρά τη γενική σύσταση της ΕΕ για την υποχρεωτικότητα της συμμετοχής των κοινωνικών φορέων στις διαδικασίες του ΕΣΠΑ. Μάλλον εδώ ισχύει το «καλούμε όσους συμφωνούν μαζί μας".

Επίσης, υπενθυμίζει παλαιότερη καταγγελία της ΟΛΜΕ, για υψηλά κονδύλια που σπαταλώνται σε ενέργειες και έργα που δεν έχουν σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία, και θεωρεί προκλητικές πρόσφατες προκηρύξεις που δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα www.edulll.gr, Μέσω των προκηρύξεων αυτών θα διατεθούν πάνω από 4.260.000 ευρώ για τη δημοσιότητα (διαφήμιση στα ΜΜΕ) με τρεις προκηρύξεις στις 22 Σεπτεμβρίου 2010 (αρ. πρωτ  13575, 13576,13577), ενώ 60.000 ευρώ θα διατεθούν για το έργο "καταγραφή βεβαιώσεων, πιστοποιητικών, τίτλων σπουδών καθώς και των εκπαιδευτικών φορέων που τα εκδίδουν σε ηλεκτρονική βάση".

Ο κ. Κοτσιφάκης ζητεί να γίνει άμεσα αναπροσανατολισμός των κονδυλίων του προγράμματος αυτού με στόχο όλη η χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ να κατευθυνθεί στις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης, για να μην χαθεί μια ακόμα ευκαιρία για την δημόσια εκπαίδευση, όπως έγινε και στο Γ' ΚΠΣ, και να υιοθετηθούν οι τεκμηριωμένες προτάσεις της ΟΛΜΕ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved