nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Συμφωνήθηκε αναβάθμιση του σχολικού τουρισμού

 

Αθήνα 8.12.2010, 16:45

Η ανάπτυξη και αναβάθμιση του σχολικού τουρισμού συμφωνήθηκε σε κοινή συνάντηση στο υπουργείο Παιδείας υπό την υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου και την συμμετοχή του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργου Νικητιάδη και του Προέδρου του ΗΑΤΤΑ (Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων) Γιώργου Τελώνη.
 
Στην συνάντηση επισημάνθηκε η ανάγκη προβολής των ελληνικών προορισμών για τις σχολικές εκδρομές, τόσο των Ελλήνων, όσο και μαθητών από άλλες χώρες, με ελκυστικά και οικονομικά πακέτα εκδρομών. Συζητήθηκε επίσης το ενδεχόμενο επιμήκυνσης της περιόδου διεξαγωγής των εκδρομών, ώστε να μην συμπίπτουν όλες οι σχολικές εκδρομές και να υπάρχει καλύτερη ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών, και έγινε αναφορά στην αλλαγή του τρόπο καθορισμού του προορισμού των εκδρομών με προτεραιότητα στα εκπαιδευτικά κριτήρια.

"Φέτος η Ελλάδα μας χρειάζεται όλους. Οι σχολικές εκδρομές μπορούν να προσφέρουν στους μαθητές και παιδαγωγική επιμόρφωση, αλλά και εξαιρετική αναψυχή - γιατί η χώρα μας είναι γεμάτη ομορφιές. Φέτος, λοιπόν, το σύνθημα και για τους μαθητές είναι «Πάμε Ελλάδα. Μένουμε Ελλάδα", τόνισε -μεταξύ άλλων- η υπουργός Παιδείας. 

Από την πλευρά του, ο κ. Νικητιάδης επεσήμανε ότι η χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει απολέσει ένα σημαντικό τμήμα της αγορά της μαθητικής εκδρομής και αυτό έχει χαθεί σε δύο κατευθύνσεις: η μία είναι Έλληνες μαθητές που όλο και περισσότερο ταξιδεύουν στο εξωτερικό για τη μαθητική τους εκδρομή και η δεύτερη κατεύθυνση μείωση επισκέψεων από ξένους μαθητές. "Στόχος μας είναι να αυξήσουμε τις μαθητικές εκδρομές εντός της χώρας. Πιστεύουμε ότι οι μαθητές  πρέπει να προτιμούν την Ελλάδα, καθώς υπάρχουν εκατοντάδες λόγοι που κάνουν τη  χώρα μας ομορφότερη. Εκτός όμως από  ελκυστικός προορισμός, πρέπει  να γίνει και οικονομικός, ώστε να μπορέσει να αντέξει ο Έλληνας μαθητής". 
   
Ο κ. Τελώνης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση και δήλωσε ότι η αυτή ουσιαστικά ξεκινά την πρωτοβουλία "Πάμε Ελλάδα", η οποία έχει διττό στόχο: την άρση των αντικινήτρων και τη δημιουργία κινήτρων για τα ελληνικά σχολεία να επισκέπτονται και να γνωρίζουν την Ελλάδα μέσω ποιοτικών προγραμμάτων και τη δυναμική προσέγγιση σχολείων του εξωτερικού, προσφέροντάς τους ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες να επισκεφθούν και να γνωρίσουν τη χώρα μας.
 
Ο ΗΑΤΤΑ εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την ταύτιση απόψεων όλων των συμμετεχόντων στη συνάντηση, πολιτείας και κλάδου των τουριστικών γραφείων, και χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση τις αποφάσεις που λήφθηκαν από κοινού.

Οι αποφάσεις αυτές αφορούν:
- τη διεύρυνση των περιόδων διεξαγωγής των σχολικών εκδρομών, το οποίο αποτελούσε πάγιο αίτημα του κλάδου των τουριστικών γραφείων
- την ποιοτική αναβάθμιση των σχολικών εκδρομών με πολιτιστικά και περιβαλλοντικά στοιχεία  στα πλαίσια των προγραμμάτων σπουδών και ενσωμάτωση εκπαιδευτικών στοιχείων
- τη βελτίωση των διαδικασιών διεξαγωγής των σχολικών εκδρομών και την καταπολέμηση των παρανομιών
- τη δημιουργία κινήτρων για την αύξηση του ενδιαφέροντος των μαθητών για μακρινές επισκέψεις στην Ελλάδα, το οποίο θα συμβάλλει στην περιφερειακή ανάπτυξη
- την ανάγκη μείωσης του κόστους των εκδρομών, προκειμένου να αποτελέσει η χώρα μας ελκυστικό τουριστικό προορισμό. Για το σκοπό αυτό ο ΗΑΤΤΑ ανέλαβε σειρά πρωτοβουλιών.
 
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης του εισερχόμενου σχολικού τουρισμού, τόσο από τα κράτη - μέλη της ΕΕ, όσο και από μακρινούς προορισμούς. Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε η προβολή και προώθηση της Ελλάδας ως μαθητικού προορισμού μέσω μίας σειράς στοχευμένων δράσεων, όπως:
- Η ιδιαίτερη προώθηση της Ελλάδας σε χώρες με κοινά στοιχεία πολιτισμού και ενδιαφερόντων. Στο πλαίσιο αυτό η Υπουργός Παιδείας στην προγραμματισμένη επίσκεψη της στην Κίνα, θα πραγματοποιήσει μία σειρά συναντήσεων για την ενημέρωση των σχολείων και την προώθηση της Ελλάδας 
- Η συστηματική προσέγγιση των σχολείων για την επιλογή της χώρας μας, με πρώτη προτεραιότητα τα κλασικά Λύκεια, προκειμένου να αποτελέσουν τον βασικό πυρήνα
- Η αξιοποίηση των κοινών πολιτιστικών και θρησκευτικών στοιχείων με χώρες όπως η Ρωσία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία.
 
Τέλος, ανάλογη προώθηση του ελληνικού τουρισμού θα γίνει βάση των χειμερινών διακοπών των μαθητών των σχολείων του εξωτερικού.
 
Για τον καλύτερο προγραμματισμό και την υλοποίηση των παραπάνω, συγκροτήθηκε κοινή επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων του υπουργείου Παιδείας, του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και του ΗΑΤΤΑ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved