nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Στήριξη από την πόλη ζητεί το ΑΠΘ

 

Αθήνα 26.5.2011, 14:02

Οι Πρυτανικές Αρχές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ύστερα από ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου, διοργανώνουν, την Τρίτη 31 Μαΐου 2011 και ώρα 12.00, στην Αίθουσα Τελετών, εκδήλωση στήριξης του Ιδρύματος σε μία από τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας του.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων αυτών και μεταξύ 12:00 και 15:00 θα διακοπεί η λειτουργία του ιδρύματος, προκειμένου όλοι οι φοιτητές, οι διδάσκοντες και οι εργαζόμενοι να παρακολουθήσουν την κεντρική εκδήλωση στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Αβραμόπουλος και οι εκπρόσωποι όλων των επαγγελματικών επιμελητηρίων και φορέων της πόλης.

Η Σύγκλητος του ΑΠΘ καλεί την κοινωνία της Θεσσαλονίκης σε εγρήγορση και ανάληψη ευθύνης για το μείζον θέμα της βιωσιμότητας του Πανεπιστημίου.

Συνάντηση με ΠΑΣΟΚ
Εν τω μεταξύ, συνάντηση με κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής το Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής της Α' Θεσσαλονίκης Χρήστο Παπαστεργίου, είχε σήμερα ο Πρύτανης του ΑΠΘ Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος, στην Πρυτανεία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρύτανης επισήμανε τα μεγάλα οικονομικά, θεσμικά, ακαδημαϊκά και έρευνας προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΑΠΘ και θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τη λειτουργία του, στο άμεσο μέλλον. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στη δυσχερέστατη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Ίδρυμα παρά τη μεγάλη προσπάθεια που έχουν καταβάλει οι Πρυτανικές Αρχές για εξορθολογισμό και περιστολή των δαπανών. Όμως η μείωση της χρηματοδότησης του κατά 49% στον τακτικό προϋπολογισμό και κατά 56% συνολικά, καθώς και οι μεγάλες ελλείψεις κτιριακών υποδομών, εργαστηριακού εξοπλισμού και προσωπικού δημιουργούν δυσμενείς συνθήκες για τη βιωσιμότητά του.

Ο κ. Μυλόπουλος δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση: «Είναι συγκινητική η αλληλεγγύη που εκδηλώνεται τις τελευταίες μέρες από τους φορείς της πόλης για την περιπέτεια του ΑΠΘ. Μετά την έμπρακτη υποστήριξη αλληλεγγύης από το Δήμο της Θεσσαλονίκης, που αποφάσισε να μας καλέσει σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 30 Μαΐου, με πρώτο θέμα τη δυσχερή οικονομική και θεσμική κατάσταση του πανεπιστημίου, έρχεται το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης να προστεθεί σε αυτούς που στηρίζουν την προσπάθεια του δημόσιου πανεπιστημίου για επιβίωση. Μία προσπάθεια που δεν έχει μόνο εκπαιδευτική σημασία για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή. Έχει ιδιαίτερη αναπτυξιακή και κοινωνική σημασία. Διότι το πανεπιστήμιο συμβάλλει τόσο στην οικονομική ανάπτυξη όσο και στην κοινωνική συνοχή. Το γεγονός ότι το κυβερνών κόμμα, δια της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Α΄ Θεσσαλονίκης, εκδηλώνει την υποστήριξή του στη μεγάλη μας προσπάθεια και την αλληλεγγύη του στον αγώνα μας για ένα δημόσιο πανεπιστήμιο υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου δεν έχει μόνο πρακτική σημασία αλλά στέλνει και ένα ηχηρό πολιτικό μήνυμα. Μέσα σε ένα ζοφερό κλίμα η μόνη ελπίδα είναι ότι δεν είμαστε μόνοι. Το ΑΠΘ έχει συμμάχους».

Από την πλευρά του ο κ. Παπαστεργίου αναγνώρισε τους κινδύνους που απειλούν το πανεπιστήμιο και τόνισε: "Ως ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης θέλουμε να δηλώσουμε ότι ο δημόσιος χαρακτήρας του πανεπιστημίου πρέπει να περιφρουρηθεί. Αυτό σημαίνει δύο πράγματα. Όχι θεσμική υποβάθμιση και κάλυψη των οικονομικών αναγκών του Ιδρύματος. Σε αυτήν την προσπάθεια του ΑΠΘ, το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης είναι αλληλέγγυο. Θα είμαστε εδώ διότι για εμάς το πανεπιστήμιο, τα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά ιδρύματα, αλλά και οι ειδικές υποδομές της πόλης, τα άλλα κοινωνικά αγαθά όπως είναι το νερό αποτελούν περιουσία της Θεσσαλονίκης. Είναι το σήμα κατατεθέν της. Είναι η εγγύηση για την ανάπτυξή της. Η υποβάθμιση όλων αυτών οδηγεί σε υποβάθμιση της ζωής μας".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved