nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Φρούτα δωρεάν σε μαθητές σχολείων της Αθήνας και της Θεσσαλονικης

Αθήνα 7.4.2014, 16:33

Σε εφαρμογή θέτει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το πρόγραμμα της δωρεάν διανομής φρούτων και της φρουτοσαλάτας στα σχολεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Φέτος το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στην Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, ενώ  πέρυσι υλοποιήθηκε αντίστοιχα μόνο σε σχολεία της Περιφέρειας. Η πρώτη από τις πέντε διανομές φρούτων ξεκίνησε ήδη από τη Θεσσαλονίκη, ενώ αύριο, Τρίτη 8 Απριλίου 2014, ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος και στην Αττική. 

Το πρόγραμμα προβλέπει διανομή μήλων και πορτοκαλιών ολοκληρωμένης διαχείρισης και  φρουτοσαλάτας, η οποία περιλαμβάνει ροδάκινο, αχλάδι, βερίκοκο και φυσικό χυμό σταφυλιού, σε περίπου 1.400 σχολεία και 280.600 μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σε κάθε μαθητή θα διανεμηθούν,  σε πέντε δόσεις,  συνολικά  10 φρουτοσαλάτες, 22 πορτοκάλια και 22 μήλα. 

Επίσης σε κάθε μαθητή πρόκειται να διανεμηθεί και ένα τετράδιο, το οποίο θα φέρει το σχέδιο αφίσας και λογότυπου του προωθητικού κειμένου του προγράμματος προώθησης της κατανάλωσης των φρούτων που ετοίμασαν δημοτικά  σχολεία της Μήλου και της Σάμου, τα οποία βραβεύτηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

Με αφορμή την έναρξη του προγράμματος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, δήλωσε ότι μέσα από αυτό το πρόγραμμα, αλλά και από το πρόγραμμα της επιδότησης γάλακτος στα σχολεία, «θέλουμε να εξοικειώσουμε τα παιδιά με τα εξαιρετικής ποιότητας τρόφιμα του τόπου μας, καθώς η κατανάλωσή τους έχει ιδιαίτερη σημασία για την υγιεινή διατροφή. Ειδικά για φέτος το πρόγραμμα αυτό της υγιεινής διατροφής της παχυσαρκίας με την κατανάλωση των φρούτων και της φρουτοσαλάτας, θα υλοποιηθεί στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη». 

Μάλιστα, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι στη νέα προγραμματική περίοδο (νέα ΚΑΠ) το πρόγραμμα θα είναι διευρυμένο και τροποποιημένο. «Θέλουμε, λοιπόν όχι μόνο να εξοικειώσουμε τα παιδιά με την κατανάλωση των φρέσκων φρούτων και του φρέσκου γάλακτος, αλλά και  με την παραγωγική διαδικασία από το χωράφι μέχρι τη μεταποίηση. Έτσι,  στη νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020, τα παιδιά θα επισκέπτονται φάρμες με οπωρώνες ή θα παρακολουθούν πως παράγεται το γάλα σε επιδείξιμες κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, πως πηγαίνει το γάλα στη βιομηχανία παστερίωσης κλπ. Θέλουμε οι μαθητές να εξοικειωθούν με αυτή την παραγωγική διαδικασία, να τη γνωρίσουν να την καταλάβουν, να εκτιμήσουν τις προσπάθειες που κάνει καθημερινά ο αγρότης, να εκτιμήσουν τον ιδρώτα του και να αγαπήσουν το επάγγελμα αυτό που προσφέρει στον άνθρωπο την πολύτιμη τροφή του», πρόσθεσε. 

Ο κ. Τσαυτάρης υπενθύμισε επίσης ότι πρόσφατα θεσμοθετήθηκε το Πολυλειτουργικό Αγρόκτημα  και την Οικοτεχνία, δυο νέοοι  θεσμοοί που πέραν των άλλων ρόλων που θα παίξουν στην ανάδειξη της παραγωγικής διαδικασίας, της  παράδοσης και της γαστρονομίας του τόπου μας, θα συμβάλλουν και στην εκπαίδευση των μαθητών σχετικά με την υγιεινή διατροφή και την εξοικείωση με την παραγωγική διαδικασία. Παράλληλα, ο τομέας των φρούτων και των λαχανικών θα στηριχθεί περαιτέρω στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ, με τη νέα Συμφωνία που επήλθε επί Ελληνικής Προεδρίας και αφορά στο σχέδιο Κανονισμού για τα μέτρα ενημέρωσης και προώθησης των αγροτικών προϊόντων, τόσο στην εσωτερική αγορά, όσο και στις αγορές των τρίτων χωρών. Με το νέο αυτό Κανονισμό  εκσυγχρονίζεται αφενός το θεσμικό πλαίσιο προώθησης των αγροτικών προϊόντων της ΕΕ και αφετέρου αυξάνονται σταδιακά  και σημαντικά, τα διατιθέμενα κοινοτικά κονδύλια, τα οποία από 61,5 εκατ. € το 2013 θα ανέλθουν στα 200 εκατ. € έως το 2020» . 
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved