nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Η ΟΛΜΕ για Υπηρεσιακά Συμβούλια, αποσπάσεις,προβλήματα συνταξιοδότησης, αναγνώριση προϋπηρεσίας

Αθήνα 26.8.2016, 18:15

Η εγκύκλιος για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, οι αποσπάσεις, τα προβλήματα συνταξιοδότησης, η αναγνώριση του χρόνου προϋπηρεσίας στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, είναι ορισμένα από τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν την ΟΛΜΕ.

* Ακολουθούν οι σχετικές ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας.


Σχετικά με την εγκύκλιο για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια
Tο Υπ. Παιδείας στις 23/8/2016 και με τη μορφή του «εξαιρετικά επείγοντος» έστειλε στις Διευθύνσεις ΠΕ και ΔΕ όλης της χώρας εγκύκλιο με τίτλο «Προγραμματισμός άμεσων ενεργειών προς τοποθέτηση εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες».
Με αυτήν την πρωτοφανή και απαράδεκτη εγκύκλιο καλεί τα Υπηρεσιακά Συμβούλια να συνεδριάσουν μέχρι τις 30 Αυγούστου να τελειώσουν με όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές (λειτουργικά υπεράριθμων, διάθεση ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ αποσπασμένων, συμπλήρωση ωραρίου), την 1 Σεπτέμβρη να γίνουν κοινές συνεδριάσεις ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ για τοποθέτηση κοινών ειδικοτήτων έτσι ώστε μέχρι τις 2 Σεπτέμβρη να γίνει η «διαδικασία αποσπάσεων πλεοναζόντων εκπαιδευτικών». 
Σε περίπτωση αδυναμίας συνεδριάσεων των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, τονίζεται ότι η διαδικασία τοποθετήσεων στις Διευθύνσεις πρέπει να γίνει μέχρι τις 30 Αυγούστου με απόφαση των Διευθυντών Εκπαίδευσης, διαδικασία που παραπέμπει στο αντιδραστικό καθηκοντολόγιο του 2002. 
Καλούνται τα ΠΥΣΔΕ να συνεδριάσουν μέχρι 30/8 χωρίς:
- Να έχουν συνεδριάσει οι Σύλλογοι Διδασκόντων για να ορίσουν τις Α ΄και Β΄ αναθέσεις με βάση τις ανάγκες του σχολείου και να αποστείλουν τα κενά και τα πλεονάσματα όπως προβλέπεται και καλεί τους δ/ντές των σχολείων να παρανομήσουν καταχωρώντας στο «myschool» αναθέσεις και κατανομές μαθημάτων χωρίς απόφαση του Συλλόγους Διδασκόντων και μάλιστα βάζοντας πλασματική ανάληψη υπηρεσίας από τους καθηγητές οι οποίοι θα αναλάβουν υπηρεσία 1η Σεπτέμβρη.
- Να έχουμε την πραγματική εικόνα των κενών στα σχολεία εφΆ όσον δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εγγραφές και οι μετεγγραφές στα Γυμνάσια, ΕΠΑΛ, ΓΕΛ. Δεν έχει οριστικοποιηθεί η διαδικασία της δημιουργίας τμημάτων Ο.Π και τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ. Είναι σε εξέλιξη η διαδικασία εξετάσεων του Σεπτεμβρίου. 
- Να είναι γνωστές οι άδειες που θα προκύψουν 1η Σεπτέμβρη (ασθένειες, κύηση κλπ)
- Να έχουν ολοκληρωθεί από το Υπ. Παιδείας το σύνολο των υπηρεσιακών μεταβολών με δική του ευθύνη π.χ. αποσπάσεις.
Με όλα τα παραπάνω και τα στενά χρονοδιαγράμματα στην πράξη δε θα υπάρχει η ανάρτηση των κενών, οι προτιμήσεις των συναδέλφων, δεν θα τηρηθεί η σειρά των τοποθετήσεων και οι ενστάσεις. Διαδικασία τοποθετήσεων με κλειστά σχολεία, χωρίς καμία διαφάνεια και με πλήρη καταστρατήγηση των στοιχειωδών διαδικασιών εξασφάλισης των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και των αναγκών των σχολείων.
Η νέα σχολική χρονιά αποτελεί μεγάλο επικοινωνιακό στοίχημα για το Υπ. Παιδείας και την πολιτική ηγεσία με στόχο την ελαχιστοποίηση των κενών και άρα των προσλήψεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και τον αιφνιδιασμό και την αποφυγή αντιδράσεων από τους εκπαιδευτικούς 
Η εγκύκλιος αυτή έρχεται ως συνέχεια της πολιτικής των περικοπών, των μηδενικών διορισμών, και της γενίκευσης της κινητικότητας. 
Καμία υπηρεσιακή μεταβολή και τοποθέτηση δεν μπορεί και δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί με τα σχολεία κλειστά, τους εκπαιδευτικούς απόντες και χωρίς τον κυρίαρχο και αποφασιστικό ρόλο των συλλόγων διδασκόντων.
- Απαιτούμε από το Υπ. Παιδείας να αποσύρει αμέσως αυτή την εγκύκλιο.
- Καλούμε τις ΕΛΜΕ και συνεργασία με τους αιρετούς και τους εκπαιδευτικούς, να αποτρέψουν αγωνιστικά  την εφαρμογή της παραπάνω εγκυκλίου. 
- Καλούμε τους αιρετούς των ΠΥΣΔΕ αλλά και τα διορισμένα μέλη να καταγγείλουν αυτή τη διαδικασία. Οι Δ/ντές Εκπαίδευσης οφείλουν να σεβαστούν τον κλάδο, τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά του και να μην προχωρήσουν σε αποφάσεις αγνοώντας τον.
Καλούμε τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ, τους αιρετούς και τους εκπαιδευτικούς σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 26/8, στις 12.00μμ στο Υπουργείο Παιδείας.


Σχετικά με τις αποσπάσεις
Στην 1η φάση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ – αρχές Αυγούστου – ικανοποιήθηκε ένα ποσοστό περίπου 75% των αιτήσεων των συναδέλφων. Παρόλο που το ποσοστό είναι ικανοποιητικό  και οι αποσπάσεις έγιναν αρκετά νωρίς, παραμένει ένας αριθμός συναδέλφων που δεν πήρε απόσπαση και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα – οικογενειακά, υγείας, οικονομικά κ.α.-, ιδιαίτερα σε μία δύσκολη περίοδο για όλους τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους και με δεδομένο τον ελάχιστο αριθμό μεταθέσεων που έγιναν φέτος.
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ζητάει από το ΥΠΠΕΘ:
- Να πραγματοποιηθεί άμεσα η 2η φάση των αποσπάσεων και οπωσδήποτε πριν από την πρόσληψη των αναπληρωτών.
- Να ληφθούν υπόψη οι σοβαροί λόγοι που επικαλούνται οι συνάδελφοι που ζητάνε απόσπαση.
- Να πραγματοποιηθούν αποσπάσεις συναδέλφων από περιοχές που πλεονάζουν αποδεδειγμένα οι συνάδελφοι που αιτούνται απόσπασης. 


Να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα των υπό συνταξιοδότηση εκπαιδευτικών 
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εκτιμάει ότι παρά την θετική τροπολογία του ΥΠΠΕΘ για το ζήτημα της συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών που ψηφίστηκε πριν λίγο καιρό,  λόγω της εμπλοκής του όλου ζητήματος στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) το ζήτημα δεν έχει λυθεί ακόμα θετικά για τους εκπαιδευτικούς που φέτος συνταξιοδοτούνται. 
Είναι προφανές ότι το θέμα πρέπει να αντιμετωπισθεί έγκαιρα.
Καλούμε τα αρμόδια Υπουργεία να προβούν σε άμεσες ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι υπό συνταξιοδότηση εκπαιδευτικοί.   


Αναγνώριση του χρόνου προϋπηρεσίας στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ διαπιστώνει με έκπληξη ότι στην  ΔΙΔΑΔ/Φ.31.54/2365/οικ.21426 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την αναγνώριση μέχρι επτά έτη εργασίας στον ιδιωτικό τομέα σε συναφές αντικείμενο, ως προϋπηρεσίας στο δημόσιο τομέα, στα πλαίσια του ΠΔ 69/2016 (Α127) δεν περιλαμβάνονται οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Με δεδομένο ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν ίσα δικαιώματα και δεν διαχωρίζονται σε κατηγορίες στο θέμα της προϋπηρεσίας, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ζητάει να ισχύσει η αναγνώρισή της και στους εκπαιδευτικούς όπως και σε όλους τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους.  
Επίσης ζητάει αυτή η αναγνώριση να αφορά όλα τα έτη προϋπηρεσίας και όλες τις μορφές εργασίας και να αναγνωρίζεται για την βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη των εκπαιδευτικών.  
Τέλος, θεωρούμε ως δεδομένο ότι ενδεχόμενη αποδοχή του δίκαιου αιτήματός μας θα συνοδεύεται από νέα εγκύκλιο με νέα προθεσμία ειδικά για τους εκπαιδευτικούς. 


Σχετικά με την εγκύκλιο του Υπ. Εσωτερικών για την αναγνώριση προϋπηρεσίας εκτός δημοσίου τομέα
Ενημερώνουμε ότι στις 9/8/2016 εκδόθηκε εγκύκλιος από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε εφαρμογή του Π.Δ. 69/2016 που αφορά τη διαδικασία αναγνώρισης προϋπηρεσίας εκτός Δημοσίου Τομέα.
Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι… «Δεδομένης της σύνδεσης του Π.Δ.69/16 με το σύστημα επιλογής Προϊσταμένων του Ν.4369/2016 και ιδίως την επιλογή Προϊσταμένων Γεν. Δ/νσεων κατά την πρώτη φάση, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι να καταθέσουν τις σχετικές αιτήσεις αναγνώρισης προϋπηρεσίας μέχρι και την 31η Αυγούστου και σε κάθε περίπτωση το συντομότερο δυνατό, έτσι ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος επεξεργασίας αυτών από τα αρμόδια όργανα».
Καθώς έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στο σύνολο των συναδέλφων θέλουμε να τονίσουμε τα ακόλουθα:
- Το ΔΣ της Ομοσπονδίας ασχολήθηκε από την πρώτη στιγμή με το ζήτημα που προέκυψε και διερεύνησε την αναγνώριση προϋπηρεσίας  στον ιδιωτικό τομέα επικοινωνώντας με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας  και του Υπουργείου Εσωτερικών. 
- Από την διερεύνηση προέκυψε ότι οι εκπαιδευτικοί επανήλθαν στο καθεστώς του νόμου 1566/ 85 όσον αφορά την κατάταξή τους σε βαθμούς (Α, Β, Γ) και δεν συμπεριλαμβάνονται στο νόμο 4369/16 και στο ΠΔ 69/2016, που ισχύσει για τους δημοσίους υπαλλήλους. 
- Η καταληκτική  ημερομηνία 31/8/2016 για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας δεν αφορά τους εκπαιδευτικούς, αλλά τους άλλους κλάδους δημοσίων υπαλλήλων που ενδιαφέρονται για θέσεις Γενικών Διευθυντών.
- Το Π.Δ. 69/2016 προβλέπει ότι η αναγνώριση προϋπηρεσίας εκτός Δημοσίου αφορά και μόνο την Βαθμολογική κατάταξη των άλλων δημοσίων υπαλλήλων και σε καμιά περίπτωση δεν επιφέρει καμιά Μισθολογική αλλαγή μέχρι το 2018.
- Σε περίπτωση που ικανοποιηθεί το αίτημα για αναγνώριση της προϋπηρεσίας και στους εκπαιδευτικούς, θα υπάρξει προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved