nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Επιχορηγήσεις του υπουργείου Παιδείας σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς της αλλοδαπής 18/11/09


Αθήνα 18.11.2009, 13:12
Με ποσά που κυμαίνονται από 4.500 έως 100.000 ευρώ επιχορηγεί το υπουργείο Παιδείας πανεπιστήμια και άλλους εκπαιδευτικούς οργανισμούς της αλλοδαπής, στο πλαίσιο της προώθησης της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού.

Αναλυτικά, επιχορηγήσεις λαμβάνουν οι ακόλουθοι εκπαιδευτικοί οργανισμοί:

Το Πανεπιστημίου Καρόλο στην Πράγα, Τσεχία, Φιλοσοφική Σχολή, Ινστιτούτο Ελληνικών και Λατινικών Σπουδών, Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών, με το ποσό των 8.000 ευρώ, για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης και την αγορά ηλεκτροτεχνικού εξοπλισμού.

Το Πανεπιστημίο Τεργέστης Ιταλίας, Έδρα Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, με το ποσό των 20.000 ευρώ, για τη διεξαγωγή σεμιναρίου της Νεοελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού ως δεύτερης και ξένης γλώσσας στην Ιταλία.

Η Έδρα Νεοελληνικών Σπουδών «Φρίξος Παπαχρηστίδης» του Πανεπιστημίου McGill, στο Μόντρεαλ του Καναδά, με το ποσό των 30.000 ευρώ για τη δημιουργία μίας μόνιμης Έδρας Νεοελληνικών Σπουδών.

Το Πανεπιστημίο Washington, Seattle, με το ποσό των 40.000 ευρώ για την ίδρυση Έδρας Νεοελληνικών Σπουδών, με την ταυτόχρονη πρόσληψη μόνιμου Καθηγητή Νεοελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού.

Το Πανεπιστημίο Γιοχάνεσμπουργκ, Τμήμα Νεο-Ελληνικών Σπουδών, (University of Johannesburg - Incl. Rand Afrikaans University − Dept. of Greek and Latin Studies) με το ποσό των 4.500 ευρώ για την έκδοση των Πρακτικών του Διεθνούς Συνεδρίου που έλαβε χώρα στο Γιοχάνεσμπουργκ με θέμα: «Η ζωή και το έργο του ποιητή, Διονυσίου Σολωμού», με την ευκαιρία των 150 χρόνων από το θάνατό του».

Το Πανεπιστημίο της Γρανάδας στην Ισπανία, Κέντρο Βυζαντινών, Νεοελληνικών και Κυπριακών Σπουδών με το ποσό των 37.200 ευρώ για τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές του δραστηριότητες καθώς και για το εκδοτικό του πρόγραμμα».

Η Έδρα Βυζαντινής και Νεοελληνικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Λειψίας, στη Γερμανία, με το ποσό των 21.500 ευρώ.

Το Πανεπιστημίο Μονάχου, Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών - Ινστιτούτο Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών με το ποσό των 9.000 ευρώ για τις ακόλουθες τρεις εκδόσεις:
- Μαρία - Ελισάβετ Μητσού και Μαρία Οικονόμου (επιμ.), Γλώσσας και Ιδεολογία. Δοκίμια ελλήνων συγγραφέων, με μεταφράσεις δοκιμίων των Καταρτζή, Κοραή, Σολωμού, Ρενιέρη, Γληνού, Θεοτοκά και Λορεντζάτου, περ. 300 σελ.
- Andrea Schellinger (επιμ.), Μεταφράσεις του Κωστή Παλαμά στα γερμανικά (Συναγωγή και σχολιασμός γερμανικών ποιητικών μεταφράσεων του Κωστή Παλαμά από τις αρχές του 20ου αι. κ.ε., με εκτενή εισαγωγή της επιμελήτριας), περ. 300 σελ.
- Δημήτριος Βικέλας, Λουκής Λάρας, επιμ. Αθανάσιος Αναστασιάδης (σχολιασμένη επανέκδοση της γερμανικής μετάφρασης του Wilhelm Wagner, 1879, με εκτενή εισαγωγή του επιμελητή), περ. 300 σελ.

Το University of Chicago, Humanities, Department of Linguistics, με το ποσό των 8.300 ευρώ για την κάλυψη των εξόδων συμμετοχής επιστημόνων που θα ταξιδέψουν από την Ελλάδα νια να συμμετάσχουν στο 9° Διεθνές Συνέδριο Ελληνικής Γλωσσολογίας, (Ιηternational Conference of Greek Linguistics) 29−31 Οκτωβρίου 2009.

Το Universidad Nacional del Sur, στη Bahia Blanca - Argentina, Departamento de Humanidades, Area de Lenguas Extranjeras, Λεκτοράτο Νεοελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού, με το ποσό των 5.000 ευρώ για τη μισθοδοσία ως Λέκτορα του κ. Dr. Mario Ritacco, ως συμπλήρωμα στο ποσό που ορίζει η χρηματοδότηση που έχει ήδη εγκριθεί από το Ίδρυμα Ωνάση για την τριετία 2009 - 2012.

Το Charles Darwin University, στην Αυστραλία με το ποσό των 7.000 ευρώ για να παρακολουθήσουν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου του Ντάργουιν τον κύκλο μαθημάτων τριών εβδομάδων, εβδομήντα ωρών, στη Ρόδο, τη Μακεδονία και την Κάλυμνο, τα οποία θα αναγνωρίζονται ως εργασία εξαμήνου. Η ονομασία του κύκλου μαθημάτων θα είναι: «Greek in−Country Study Program».

Το University of Cambridge, Faculty of Modern and Medieval Languages. Modern Greek Section με το ποσό των 24.000 ευρώ, για την πρόσληψη λέκτορα και την καταβολή της μισθοδοσίας του.

Το Balliol College, University of Oxford με το ποσό των 100.000 ευρώ, για τη δημιουργία Έδρας Ελληνικής Λογοτεχνίας (Endowment Fund).

Το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου (Ε.Π.Κ.Κ.), Centre Culturel Grec au Caire με το ποσό των 15.000 ευρώ για τη διοργάνωση Συνεδρίου με θέμα: «Ο ελληνισμός στα τέλη του 19ου αιώνα. Ιστορικότητα, βιογραφία, μυθοπλασία και γλώσσα στο έργο της Πηνελόπης Δέλτα».

Το Πανεπιστημίο Hong Kong, Σχολή Γλωσσών και Πολιτισμών, Τμήμα Ελληνικών Σπουδών, με το ποσό των 13.000 ευρώ για τις ακόλουθες δράσεις:
- Δημιουργία τμήματος ελληνικών σπουδών στην Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη.
- Συγγραφή και παραγωγή σημειώσεων, ασκήσεων και διδακτικού υλικού προσαρμοσμένου στις ανάγκες των σπουδαστών.
- Αγορά CD, κινηματογραφικών ταινιών, CD μουσικής, DVD για την προβολή της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού και ως υλικού για τη διδασκαλία της γλώσσας».

Το Πανεπιστημίο Monash στη Βικτώρια της Αυστραλίας, με το ποσό των 23.500 ευρώ, για τις ακόλουθες δράσεις:
- Διεξαγωγή έρευνας για το καθεστώς της Ελληνικής στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια της Αυστραλίας, ξεκινώντας από την πολιτεία τη Βικτώριας.
- Συγγραφή εγχειριδίου για τη διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης Γλώσσας με βάση τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου.
- Συνεργασία με τοπικά ελληνικά σχολεία για την εισαγωγή νέων διδακτικών μεθόδων και διδακτικού υλικού που θα ανταποκρίνεται στους Έλληνες της διασποράς».

Το Πανεπιστημίο Αγίας Πετρούπολης (Saint - Petersburg State University, Faculty of Philology, Greek Institute, Byzantine Centre - Bυζαντινόν Κέντρον), στη Ρωσία, με το ποσό των 2.000 ευρώ για τη μισθοδοσία (τακτική χρηματοδότηση σε μηνιαία βάση) του συνεργάτη στην Έδρα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Κρατικού Πανεπιστημίου Αγίας Πετρούπολης, Μαξίμ Κισσιλιέρ (διεθνούς αναγνωρισμένου ερευνητή της ιστορίας της ελληνικής γλώσσας).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved