ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Διττή εκπαίδευση και σε τεχνικά επαγγέλματα

Αθήνα 1.7.2014, 16:23

Εκτός από το πρόγραμμα διττής εκπαίδευσης σε τουριστικά επαγγέλματα (γράφουμε σε άλλη σελίδα), κατά τα γερμανικά πρότυπα, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού ΑΕ (ΕΕΣΣΤΥ) και άλλους φορείς από Ελλάδα και Γερμανία, θα υλοποιήσει ανάλογο πρόγραμμα και για τεχνικά επαγγέλματα.

Ειδικότερα, η εταιρεία ΕΕΣΣΤΥ εξασφάλισε τεχνογνωσία από τους Γερμανικούς Σιδηροδρόμους, (Deutsche Bahn) και οργανώνει πρόγραμμα συνεχιζόμενης κατάρτισης σε τεχνικά επαγγέλματα για 140 ανέργους, ηλικίας 18 έως 20 ετών, οι οποίοι θα εκπαιδεύονται υπό πραγματικές συνθήκες εργασίας, καθώς μέρος της μαθητείας τους θα πραγματοποιείται στα μηχανοστάσια και τα εργοστάσια της γερμανικής εταιρείας.

Η συνολική διάρκεια του προγράμματος θα είναι 2 με 3 χρόνια, ενώ μετά το πέρας της εκπαίδευσης και έπειτα από εξετάσεις, οι σπουδαστές θα αποκτούν δύο πτυχία, αναγνωρισμένα από τα Ελληνικά Υπουργεία Παιδείας και Εργασίας, αλλά και από το γερμανικό κράτος, μέσω του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Απώτερος σκοπός του επιμελητηρίου είναι να προωθηθεί περαιτέρω η διττή επαγγελματική εκπαίδευση και να αντιληφθούν οι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, ο επιχειρηματικός κόσμος, η πολιτική ηγεσία, οι γονείς και τα παιδιά ότι η επαγγελματική εκπαίδευση πρέπει να αναπτυχθεί και να βελτιωθεί ώστε η ελληνική οικονομία να γίνει πιο ανταγωνιστική.

Η πρωτοβουλία για τη διττή εκπαίδευση σε τεχνικά επαγγέλματα εντάσσεται στο χρηματοδοτούμενο, από το Ομοσπονδιακό υπουργείο Παιδείας και Έρευνας, πρόγραμμα VETnet, στο οποίο συμμετέχουν 11 Διμερή Γερμανικά Επιμελητήρια υπό τον συντονισμό της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων της Γερμανίας.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα αναμένονται προσεχώς.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved