ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
"Λειτουργική συνεργασία" υπουργού Εργασίας - ΣΕΒ 27/10/09

Αθήνα 27.19.2009, 13:21
Θέματα όπως η μαύρη εργασία, οι εγγυήσεις στο χώρο της εργασίας, η γρηγορότερη απονομή των συντάξεων, καθώς και τα δέκα μέτρα κατά της ανεργίας που προτείνει τελευταία ο ΣΕΒ, αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης του υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου και του προέδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλου κατά την σημερινή συνάντησή τους.

Ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε τη συνεργασία "λειτουργική" και πρόσθεσε ότι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της αφορούσε την ανάλυση των δέκα προτάσεων του ΣΕΒ κατά της ανεργίας.

Από την πλευρά του ο κ. Δασκαλόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στα προγράμματα stage, δηλώνοντας ότι ο ΣΕΒ συμφωνεί με την κατάργηση αυτών του δημόσιου τομέα, καθώς "τα τελευταία χρόνια εκφυλίστηκαν και αποτέλεσαν μοχλό πελατειακών σχέσεων, καταδικάζοντας σε μια ιδιότυπη πολιτική και επαγγελματική ομηρία χιλιάδες νέους". Παράλληλα πρότεινε κυβέρνηση και επιχειρηματικός κόσμος να σχεδιάσουν από κοινού τα αντίστοιχα του ιδιωτικού τομέα, έτσι ώστε αυτά να παρέχουν στους εργαζόμενους πρόσθετα επαγγελματικά οφέλη.

"'Όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, η αποσύνδεση των stage από το δημόσιο τομέα και η επανασύνδεσή τους με την ιδιωτική οικονομία, μπορεί να τονώσει ουσιαστικά τόσο την απασχόληση όσο και την παραγωγικότητα, αν σχεδιαστεί σωστά", υπογράμμισε.

Το ΚΚΕ
Σχετικά με την συνάντηση, το ΚΚΕ αναφέρει σε ανακοίνωσή του: "Όταν ο υπουργός Εργασίας δεν εκφράζει τη διαφωνία του, ούτε για τους τύπους, σε καμία από τις έντεκα αντεργατικές - αντιδραστικές θέσεις, την εφαρμογή των οποίων αξιώνει ο ΣΕΒ με τη συμφωνία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, οι εργαζόμενοι πρέπει να σκεφτούν τα νέα χειρότερα που τους ετοιμάζουν και να πάρουν τα μέτρα τους".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved