nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
"Πόλεμος" ΕΣΗΕΑ - ΕΡΤ για τους συμβασιούχους

 

Αθήνα 10.9.2010, 12:02

"Πόλεμος" ανακοινώσεων ξέπσπασε μεταξύ της ΕΣΗΕΑ και της ΕΡΤ με αφορμή τις επικείμενες προσλήψεις συμβασιούχων στην τελευταία.

Η ΕΣΗΕΑ προσάπτει στην ΕΡΤ και στα συναρμόδια υπουργεία υπαναχώρηση από τις αρχικές θέσεις και δεσμεύσεις τους, επειδή μειώνουν τον αριθμό των θέσεων εργασίας των συμβασιούχων δημοσιογράφων από 346 σε 145, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα έχει η μείωση αυτή στον τομέα της ενημέρωσης. Παράλληλα, ζητεί από την ΕΡΤ και από την κυβέρνηση την άμεση αποκατάσταση των συμβασιούχων χωρίς καθυστερήσεις και αδιαφανείς διαδικασίες, καθώς "όλα αυτά οδηγούν σε μια απαξίωση του κοινωνικού αγαθού της ενημέρωσης και κατ’ επέκταση της ίδιας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης". 

Η απάντηση της ΕΡΤ
Σε απάντηση της ανακοίνωσης της ΕΣΗΕΑ, η διοίκηση της ΕΡΤ εξέδωσε ανακοίνωση όπου τονίζει τα ακόλουθα:
1. Τόσο ο συνολικός αριθμός των συμβάσεων εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου, που πρόκειται να συναφθούν μέσω των νόμιμα προβλεπόμενων διαδικασιών, όσο και ο συνολικός αριθμός τέτοιων συμβάσεων που θα συναφθούν με δημοσιογράφους, έχουν καθοριστεί με αποκλειστικό γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες της ΕΡΤ.
2. Οι προσλήψεις θα γίνουν με απόλυτη νομιμότητα και διαφάνεια. Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται η ολοκλήρωση των νόμιμα επιβαλλόμενων διοικητικών πράξεων, προκειμένου η ΕΡΤ να προχωρήσει αμέσως μετά στη δημόσια προκήρυξη των θέσεων εργασίας. Για πρώτη φορά θα προσληφθούν στην ΕΡΤ συμβασιούχοι με δημόσια προκήρυξη των θέσεων, με εγκεκριμένες από το ΑΣΕΠ διαδικασίες και με πλήρη ισχύ αυστηρών ασυμβίβαστων με κάθε είδους σχέση εργασίας με άλλους φορείς του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, καθώς και με ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε, ότι στην επιτροπή αξιολόγησης των αιτήσεων των δημοσιογράφων θα συμμετέχουν ως μέλη της με πλήρη δικαιώματα, οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων της ΕΡΤ και ταυτόχρονα εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΑ.
Πρέπει επίσης να τονιστεί, ότι όλοι όσοι προσληφθούν, αφ’ ενός θα έχουν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλη τη διάρκεια της σύμβασής τους και αφ’ ετέρου θα αμείβονται εντός των νομίμως καθορισμένων ορίων, σε αντίθεση με το παρελθόν.
3. Όλα τα παραπάνω έχουν τεθεί επανειλημμένα υπόψη της ΕΣΗΕΑ χωρίς καμιά εκ μέρους της ουσιώδη αντίρρηση ή συγκεκριμένη πρόταση για επιπλέον ενδυνάμωση της διαφάνειας και της αξιοκρατικής αξιολόγησης και επιλογής των υποψηφιοτήτων.
4. Αυτό που η διοίκηση της ΕΡΤ απορρίπτει, είναι το αίτημα της ΕΣΗΕΑ για την πρόσληψη και μονιμοποίηση του συνόλου των πρώην συμβασιούχων δημοσιογράφων, πέρα και έξω από τις πραγματικές ανάγκες της ΕΡΤ, πέρα από κάθε πλαίσιο νομιμότητας, διαφάνειας, αξιοκρατίας και αξιολογικής κρίσης.
5. Η διοίκηση της ΕΡΤ έχει επανειλημμένα τονίσει ότι κατανοεί απολύτως το πρόβλημα των πρώην συμβασιούχων, όχι μόνον των δημοσιογράφων αλλά και όλων των άλλων ειδικοτήτων. Γι’ αυτό και βρίσκεται σε σταθερή επικοινωνία με τους εκπροσώπους τους και για την ενημέρωσή τους και για την - εντός του πλαισίου νομιμότητας - υποστήριξή τους.
6. Τέλος, η διοίκηση της ΕΡΤ οφείλει να δηλώσει ότι οι εργαζόμενοι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με τον ζήλο και την αφοσίωσή τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, εγγυώνται την απρόσκοπτη λειτουργία και μετάδοση όλων των προγραμμάτων, μέχρι τη ενίσχυσή τους με τους συμβασιούχους, που σύντομα θα προστεθούν στη συνολική προσπάθεια. Γι’ αυτό και τους ευχαριστεί δημοσίως.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω προσλήψεις βρίσκονται στο στάδιο της έγκρισης από την τριμελή επιτροπή εγκρίσεων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved