nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Οι ΟΤΑ οφείλουν να εκτελούν τις δικαστικές αποφάσεις που μετατρέπουν συμβάσεις σε αορίστου χρόνου

 

Αθήνα 10.9.2010, 21:32

Nα εφαρμόζουν τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις που μετατρέπουν συμβάσεις εργαζομένων σε αορίστου χρόνου και να συνιστούν προσωποπαγείς θέσεις για την τοποθέτησή τους, ζητεί από τους ΟΤΑ ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος με εγκύκλιό του.

Επιπλέον, επισημαίνει ότι οι ΟΤΑ οφείλουν να εξαντλούν τα ένδικα μέσα, ώστε να μην καθίστανται τελεσίδικες οι σχετικές αποφάσεις.
 
 

* Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου:

 


ΘΕΜΑ: Κατάταξη προσωπικού σε θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των ΟΤΑ, κατ’ εφαρμογή δικαστικής απόφασης
ΣΧΕΤ.: Το Α.Π. οικ.40716/29.6.2009 έγγραφό μας


Με το ανωτέρω σχετικό έγγραφό μας, σας γνωρίσαμε ότι οι ΟΤΑ οφείλουν να εφαρμόζουν τις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες αναγνωρίζεται ότι η σχέση εργασίας που τους συνδέει με τους ενάγοντες είναι αορίστου χρόνου, αποκλειστικά και μόνο στην περίπτωση που το Τριμελές Συμβούλιο του Αρείου Πάγου τους καλεί να τις εφαρμόσουν.
Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου (πρακτικά της 3ης Γενικής Συνεδρίασης της 17ης Φεβρουαρίου 2010), κατόπιν παραπομπής σχετικής υπόθεσης, έκρινε ότι «τελεσίδικες αποφάσεις πολιτικών δικαστηρίων, που αποφαίνονται για το αν συγκεκριμένες σχέσεις εργασίας απασχολούμενων στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα είναι ορισμένης ή αόριστης χρονικής διάρκειας, εκδόθηκαν μέσα στα πλαίσια της δικαιοδοσίας τους και ως εκ τούτου παράγουν δεδικασμένο και εκτελεστότητα, υποχρεώνουν τη διοίκηση σε συμμόρφωση και δεσμεύουν το Ελεγκτικό Συνέδριο κατά τον προληπτικό έλεγχο δαπανών. Επομένως και οι αποφάσεις του αρμόδιου Τριμελούς Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, που επιβάλλουν κυρώσεις σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της Διοίκησης προς τις άνω δικαστικές αποφάσεις, είναι ομοίως υποχρεωτικές και απόλυτα δεσμευτικές για το Ελεγκτικό Συνέδριο, αποτελούν δε αυτές πλήρες και νόμιμο δικαιολογητικό για την εκταμίευση του ποσού της κύρωσης και τη θεώρηση των αντίστοιχων χρηματικών ενταλμάτων».

Μετά την εξέλιξη αυτή, οι εναγόμενοι ΟΤΑ υποχρεούνται, στο πλαίσιο της συμμόρφωσης της Διοίκησης προς τις δικαστικές αποφάσεις του ν. 3068/2002, να εφαρμόζουν τις σχετικές τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.

Για την εφαρμογή των ανωτέρω δικαστικών αποφάσεων συνιστώνται, με την πράξη κατάταξης του αρμοδίου για την πρόσληψη οργάνου, αντίστοιχες προσωποπαγείς θέσεις, οι οποίες και καταργούνται με την καθ’ οιονδήποτε τρόπο αποχώρηση αυτών που τις κατέχουν. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της πράξης κατάταξης του προσωπικού στις θέσεις αυτές, δεδομένου ότι με την πράξη αυτή συνιστώνται θέσεις και ως εκ τούτου πρόκειται για πράξη κανονιστικού περιεχομένου.

Επισημαίνεται ότι οι ΟΤΑ οφείλουν να εξαντλούν τα ένδικα μέσα, ώστε να μην καθίστανται τελεσίδικες οι σχετικές αποφάσεις, σύμφωνα και με το Α.Π. 2/54630/0022/2.10.2006 έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Για τα ανωτέρω, παρακαλούμε να ενημερώσετε άμεσα τους ενδιαφερόμενους φορείς των ΟΤΑ, επιισημαίνοντάς τους ότι οφείλουν να εξαντλούν τα ένδικα μέσα, προκειμένου να υποστηρίζουν τα συμφέροντά τους.

Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι, σχετικά μεμονωμένα ερωτήματα που έχουν υποβληθεί στην υπηρεσία μας θα αρχειοθετηθούν.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΟΛΙΟΣ
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved