nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Διαμαρτυρία διοριστέων εκπαιδευτικών

 

Αθήνα 8.11.2010, 19:12

Άμεσο διορισμό στα δημόσια σχολεία ζητούν με ανακοίνωσή τους οι διοριστέοι εκπαιδευτικοί και αναγγέλλουν κινητοποιήσεις.

* Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης.

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και πλέον κανείς δεν μπορεί να τρέφει αυταπάτες για τον τρόπο με τον οποίο το Υπουργείο Παιδείας αντιμετωπίζει το δημόσιο σχολείο, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. 
• 3.000 εκπαιδευτικοί, που έχουμε θεμελιώσει δικαίωμα διορισμού και έπρεπε από το Σεπτέμβρη να βρισκόμαστε στα σχολεία, παραμένουμε αδιόριστοι, με θολές υποσχέσεις ότι ίσως κάποιοι από εμάς να διοριστούμε του χρόνου.
• Εκατοντάδες παραμένουν τα κενά στα σχολεία, με χιλιάδες εκπαιδευτικές ώρες να χάνονται.
• Μονοθέσια, διθέσια, τριθέσια κ.λπ. νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία είτε κλείνουν είτε συγχωνεύονται, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα σε δεκάδες οικογένειες, αναγκάζοντας τα παιδιά τους να διανύουν μεγάλες αποστάσεις καθημερινά.
• Σύμφωνα με στοιχεία της ΟΛΜΕ, χιλιάδες σχολικά τμήματα έχουν παράνομα περισσότερα από 25 παιδιά ανά τάξη, ως αποτέλεσμα της συγχώνευσης τμημάτων.
• Δεκάδες ειδικότητες ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ καταργούνται, προκειμένου να μειωθούν οι οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών τεχνικών ειδικοτήτων. Τα παιδιά της Τεχνικής Εκπαίδευσης συνήθως αδυνατούν να μετακινούνται καθημερινά σε άλλους δήμους για να συνεχίσουν την παρακολούθηση των μαθημάτων τους, με αποτέλεσμα να εγκαταλείπουν το σχολείο.
• Καταργήθηκε η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη, που έδινε διέξοδο σε μαθητές που αδυνατούσαν οικονομικά να παρακολουθήσουν μαθήματα σε φροντιστήρια.
• Μειώθηκαν δραματικά τα κονδύλια που αφορούσαν τις στοιχειώδεις καθημερινές ανάγκες των σχολείων, με αποτέλεσμα πολλά σχολεία να μείνουν φέτος χωρίς θέρμανση, χωρίς ούτε καν αναλώσιμα υλικά!
• Χιλιάδες Ωρομίσθιοι συνάδελφοι της σχολικής χρονιάς 2009-2010 παραμένουν απλήρωτοι.
• Σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο του Υπ. Παιδείας, παγώνει η μοριοδότηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών/ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, που στέλνονται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο τους, με όποια προσωπικά προβλήματα συνεπάγεται αυτό, για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Έτσι η προοπτική διορισμού εκμηδενίζεται για αυτούς τους συναδέλφους.
• Φέτος πραγματοποιήθηκαν οι λιγότεροι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών εδώ και δεκαετίες.
 Την ίδια στιγμή, χιλιάδες συνάδελφοι προσελήφθησαν ως Αναπληρωτές, είτε πλήρους, είτε μειωμένου ωραρίου, είτε ως Ωρομίσθιοι. Την επιλογή αυτή την αντιλαμβανόμαστε ως πολτική επιλογή του Υπουργείου Παιδείας και όχι ως αναγκαίο μέτρο δημοσιονομικής πειθαρχίας, καθώς απ’ ό,τι φαίνεται, λεφτά υπήρχαν για αναπληρωτές αλλά όχι για διορισμούς!
Πολιτική επιλογή που σηματοδοτεί τη ριζική αλλαγή των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών προς το δυσμενέστερο, προς την πλήρη ελαστικοποίηση. Είναι η πρώτη χρονιά που η αναλογία των προσλήψεων μόνιμων / μη μόνιμων (αναπληρωτών κανονικού-μειωμένου ωραρίου, αναπληρωτών ΕΣΠΑ, ωρομίσθιων) εκπαιδευτικών είναι τόσο συντριπτική υπέρ των δεύτερων. Επιλογή που προοιωνίζεται αλλαγές που σαφώς θα επηρεάσουν και τους διορισμένους συναδέλφους σε επόμενο διάστημα.
Την ίδια στιγμή, το ίδιο το Υπ. Εσωτερικών, αντιλαμβανόμενο προφανώς τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε ολόκληρο το δημόσιο τομέα από τον πρωτοφανή αριθμό συνταξιοδοτήσεων, αλλά και από τον πάρα πολύ μικρό σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες αριθμό προσλήψεων, εξέδωσε εγκύκλιο με θέμα: «Απορρόφηση επιτυχόντων σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.2 του αρ. 10 του Ν. 3833/2010».
Στην εγκύκλιο αυτή αναφέρεται ότι : «(...) λαμβάνοντας υπόψη (...) τον μεγάλο αριθμό υπαλλήλων που αποχώρησαν (συνταξιοδοτήθηκαν) από τις δημόσιες υπηρεσίες και τα ν. π. δ. δ. το τρέχον έτος η Κυβέρνηση αποφάσισε εντός του δεύτερου εξαμήνου του έτους 2010 να απορροφηθούν όλοι οι επιτυχόντες σε διαδικασίες διορισμού/πρόσληψης σε υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου για τις οποίες έχουν εκδοθεί οριστικά αποτελέσματα μέχρι και την 31-12-09.(…)».
Το Υπουργείο Παιδείας όμως, αρνείται παράνομα να συμπεριλάβει κι εμάς στην παραπάνω εγκύκλιο! Εμείς δηλώνουμε ότι θα διεκδικήσουμε να αποκατασταθεί η αδικία που έχουμε υποστεί, παραμένοντας άνεργοι και υποαπασχολούμενοι όλους αυτούς τους μήνες.
Αντιλαμβανόμαστε ότι η επίθεση του Υπουργείου δεν αφορά μόνο εμάς, τους διοριστέυος εκπαιδευτικούς, αλλά συνολικά την εκπαιδευτική κοινότητα και το δημόσιο σχολείο. Για αυτό το λόγο συντονίζουμε τον αγώνα μας με την Πανελλήνια Ένωση Αδιορίστων Εκπαιδευτικών, το Συντονιστικό Ωρομίσθων Εκπαιδευτικών, τους Συλλόγους Γονέων και τις ενώσεις καθηγητών και δασκάλων. Ήδη, μετά απο παρεμβάσεις μας, τοπικές ΕΛΜΕ έχουν υιοθετήσει το δίκαιο αίτημά μας για τον άμεσο διορισμό μας.
Μόνο ένα κοινό εκπαιδευτικό μέτωπο μπορεί να φέρει αποτελέσματα, μόνο με κοινό αγώνα μπορούμε να σταματήσουμε τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης, την απαξίωση των εκπαιδευτικών, την άρση της μονιμότητας!

 Διεκδικούμε:
- Άμεσους Συμπληρωματικούς Διορισμούς εκπαιδευτικών και την πρόσληψη όλων των διοριστέων εκπαιδευτικών.
- Να κλειδώσουν οι πίνακες διορισμών – να μοριοδοτείται η προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών σύμφωνα με τη μοριοδότηση που ίσχυε πριν το νόμο 3848/2010.
- Άμεση κοινοποίηση από τα ΚΥΣΔΕ-ΚΥΣΠΕ όλων των κενών που παραμένουν στα σχολεία.
- Κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών με οργανικές θέσεις για κάθε εκπαιδευτικό έργο στο σχολείο και με μόνιμους μαζικούς διορισμούς ώστε να καλυφθούν ΤΩΡΑ οι πραγματικές ανάγκες με διορισμό χιλιάδων εκπαιδευτικών σε όλες τις θέσεις (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, εκπ/κοί ειδικοτήτων, ειδική αγωγή, αντισταθμιστική εκπαίδευση κ.λπ.)  και βοηθητικού προσωπικού στο δημόσιο σχολείο. 
- Κανείς εκπαιδευτικός να μην προσληφθεί με σύμβαση εργασίας μέσω ΕΣΠΑ.
- Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους. Όχι στην ελαστική εργασία και στην  άρση της μονιμότητας.  Κατάργηση της ωρομισθίας, του αναπληρωτή μειωμένου ωραρίου και του θεσμού του αναπληρωτή. Υπεράσπιση της αξίας των πτυχίων και της προϋπηρεσίας.
- Να σταματήσει ο εμπαιγμός των διοριστέων εκπαιδευτικών τεχνικών ειδικοτήτων και να διασφαλιστούν από πιθανές ανακατατάξεις στους πίνακες.
- Να αρθεί το κλείσιμο σχολείων / ειδικοτήτων – να καταργηθούν οι συμπτύξεις τμημάτων. Μείωση των μαθητών ανά τμήμα.
- Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία

Πρόγραμμα δράσης:
• Παρέμβαση με την ΠΕΑΕ την Τρίτη 9/11, 4.30μμ στο 2ο Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο (ΠΕΚ) Αθήνας (Δημοτικό Σχολείο Φιλοθέης, Ζωσιμά και Κεχαγιά), ενάντια στην υποχρεωτική «επιμόρφωση» των εκπαιδευτικών εκτός εργασιακού ωραρίου, χωρίς καταβολή υπερωριών, χωρίς κάλυψη διαμονής – μετακίνησης.
• Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 12/11 στις 11πμ, να απαιτήσουμε τον άμεσο διορισμό όσων έχουμε θεμελιώσει δικαίωμα διορισμού, σε εφαρμογή και της τελευταίας εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών.
• Συμμετοχή στο Πανεκπαιδευτικό Συλαλλητήριο την Τρίτη 16/11 στις 6.30μμ στο Πολυτεχνείο (Πατησίων), μαζί με άλλους εκπαιδευτικούς φορείς, φοιτητικούς συλλόγους και σωματεία εργαζομένων.
• Παράσταση Διαμαρτυρίας το Σάββατο 20/11 στη συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ. Να απαιτήσουμε να υιοθετήσουν το αιτήματά μας και να συμπορευτούν στον αγώνα μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved