ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Σε ψυχιατρικό νοσοκομείο οι πρώτες συνεντεύξεις (18/1/06)


Αθήνα 18.1.2006, 17:24
Στις επικείμενες προσλήψεις του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου θα εφαρμοσθεί για πρώτη φορά η περιβόητη προσωπική συνέντευξη ως κριτήριο αξιολόγησης των υποψηφίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Proslipsis από το ΑΣΕΠ, σε υπό έκδοση προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων του νοσοκομείου με την διαδικασία της σειράς προτεραιότητας προβλέπεται να κληθούν σε συνέντευξη οι υποψήφιοι τεσσάρων κλάδων –
ειδικοτήτων και συγκεκριμένα: ΠΕ νοσηλευτικής, ΤΕ εργοθεραπείας, ΤΕ επισκεπτών υγείας και ΔΕ επιμελητών ασθενών.

Την εισαγωγή της συνέντευξης ζήτησε από το ΑΣΕΠ με δεκαπεντασέλιδη, εμπεριστατωμένη αναφορά η διοίκηση του νοσοκομείου. Το κύριο επιχείρημα που χρησιμοποίησε ήταν ότι πρόκειται για θέσεις ευθύνης, με ιδιαίτερες απαιτήσεις, κάτι που η ανεξάρτητη αρχή αποδέχθηκε δίνοντας την συγκατάθεσή της. Κατόπιν αυτών, η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με την διαδικασία που προβλέπει ο νόμος, με τα δύο από τα τρία μέλη της επιτροπής να ορίζονται από το ΑΣΕΠ και ένα από τον ίδιο τον φορέα.

Στην ερώτηση αν το κριτήριο της συνέντευξης θα εφαρμόζεται στο εξής σε όλες τις διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού των παραπάνω κλάδων – ειδικοτήτων, στελέχη της ανέξαρτητης αρχής επιφυλάσσονται να απαντήσουν, λέγοντας ότι οι αποφάσεις θα λαμβάνονται κατά περίπτωση. Αφήνουν ωστόσο να εννοηθεί ότι η απόφαση για το ψυχιατρικό νοσοκομείο Πέτρας Ολύμπου θα αποτελέσει ένα είδος πιλότου τουλάχιστον για τις αντίστοιχες προσλήψεις των ψυχιατρικών νοσοκομείων. Τα ίδια υποβαθμίζουν την σημασία της συνέντευξης, λέγοντας ότι το 2006 θα εφαρμοσθεί σε μικρό αριθμό προσλήψεων. Αντίθετα, επισημαίνουν την επικείμενη εφαρμογή των τεστ, θέλοντας να αναδείξουν την σαφώς μεγαλύτερη σημασία τους.

Η προκήρυξη που θα αφορά τις συγκεκριμένες προσλήψεις στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Πέτρας Ολύμπου θα εκδοθεί το προσεχές διάστημα. Λόγω της εισαγωγής της συνέντευξης, θα προσαρμοστούν ανάλογα και τα έντυπα των αιτήσεων.

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved