ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Πιστοποιήθηκε η ECDL, αναμένονται άλλοι τρεις (6/2/06)


Αθήνα 6.2.2006, 23:34
H ECDL Hellas είναι ο πρώτος εκπαιδευτικός οργανισμός που πιστοποιήθηκε από τον ΟΕΕΚ και τα πιστοποιητικά γνώσης πληροφορικής που εκδίδει θα συνεχίσουν να γίνονται δεκτά στις προσλήψεις του δημόσιου τομέα.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας πιστοποίηση αναμένεται να πάρουν και οι άλλοι τρεις οργανισμοί που υπέβαλαν υποψηφιότητα σύμφωνα με το πρόσφατο προεδρικό διάταγμα, που προβλέπει πιστοποίηση με κανόνες των διεθνώς αναγνωρισμένων φορέων πληροφορικής. Πρόκειται για το πανεπιστήμιο του Cambridge (εταιρεία Vellum), τη Certiport – Microsoft (εταιρεία Infotest) και το London Learning (εταιρεία ICT Hellas).

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΣΕΠ, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία πιστοποίησης των φορέων πληροφορικής θα ξεκινήσει και πάλι η έκδοση προκηρύξεων για την πλήρωση θέσεων τακτικού προσωπικού στον δημόσιο τομέα, που ουσιαστικά έχει "παγώσει" από τις αρχές του χρόνου. Οι υποψήφιοι των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ που δεν θα αποδεικνύουν γνώση πληροφορικής με κάποιον από τους γνωστούς τρόπους (πτυχίο ΑΕΙ, ΙΕΚ κ.λπ.) θα γίνονται δεκτοί στις διαδικασίες πρόσληψης μόνον εφόσον συνυποβάλλουν με την αίτηση και απλό αντίγραφο πιστοποιητικού ενός εκ των τεσσάρων φορέων. Σε περίπτωση που κρίνονται διοριστέοι θα είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν στον φορέα πρόσληψης επικυρωμένο αντίγραφο του πιστοποιητικού.

Δεκτά στις προσλήψεις θα γίνονται όλα τα πιστοποιητικά, παλαιά και νέα, των τεσσάρων εκπαιδευτικών φορέων που θα πιστοποιήσει ο ΟΕΕΚ, ενώ το ΑΣΕΠ έχει εισηγηθεί να γίνονται δεκτά ως αποδεικτικά γνώσεων πληροφορικής και τα απολυτήρια Λυκείου των τελευταίων ετών, μιας και οι κάτοχοί τους διδάχθηκαν σχετικά μαθήματα.

Οργή για την "ομηρία"
Εν τω μεταξύ, οργή και αγανάκτηση προκαλεί η απόφαση της πολιτείας για ανανέωση των πιστοποιητικών πληροφορικής κάθε τρία χρόνια, κάτι που συνεπάγεται σημαντική οικονομική επιβάρυνση των πολιτών και δια βίου εξάρτησή τους από τις εταιρείες πληροφορικής. Η Proslipsis έχει ήδη γίνει αποδέκτης πολλών διαμαρτυριών. Μερικές από αυτές παραβιάζουν τα όρια της ευπρέπειας, γεγονός που μάλλον αναδεικνύει και το μέγεθος της πρόκλησης εκ μέρους των συναρμόδιων υπουργείων που έλαβαν την παραπάνω απόφαση.

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved