ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Και νέα προκήρυξη για τα ΚΕΠ το 2007 (8/2/06)


Αθήνα 8.2.2006, 19:33
Σε ναυάγιο κατέληξαν πριν από λίγο οι συζητήσεις του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Ανδρεουλάκου με εκπροσώπους της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ για το θέμα της μονιμοποίησης των εργαζομένων στα ΚΕΠ.

Ο υφυπουργός απέρριψε τα αιτήματα που του τέθηκαν και ισχυρίστηκε ότι το υπουργείο επέδειξε γεναιοδωρία στο θέμα της σύστασης των θέσεων των ΚΕΠ, ενώ υποσχέθηκε ότι το 2007 θα εκδοθεί και δεύτερη προκήρυξη για προσλήψεις σε αυτά.

--------------------------------------------------------------

ΕΞΕΛΙΞΗ, 23:10
Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει μια αύξηση του αριθμού των εργαζομένων που θα μπούνε στην προκήρυξη (του ΑΣΕΠ), δήλωσε αργά το βράδυ ο αντιπρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Μίχας, μετά την συνάντησή του με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Παυλόπουλο.

--------------------------------------------------------------

Κατά την διάρκεια των συναντήσεων ο κ. Ανδρεουλάκος παρέθεσε στοιχεία για την πορεία των ΚΕΠ, εξηγώντας ότι κατά την σύσταση των μονίμων θέσεων εκτός από την παραγωγικότητα ελήφθησαν υπόψη οι προοπτικές ανάπτυξής τους με βάση τον πληθυσμό και την δυναμικότητα της τοπικής οικονομίας, αλλά και κοινωνικοί, περιφερειακοί και εθνικοί παράμετροι, καθώς και οι περιορισμοί και οι δεσμεύσεις που δημιουργεί η σημερινή κατάσταση από άποψη απασχολούμενου προσωπικού. Όπως είπε, το κριτήριο της παραγωγικότητας δεν είχε την ίδια βαρύτητα για τα αστικά, ημιαστικά, αγροτικά και τα ακριτικά, ορεινά και νησιωτικά ΚΕΠ, ενώ τόνισε ότι εάν λαμβάνονταν υπόψη αποκλειστικά και μόνο η παραγωγή και η παραγωγικότητα θα έπρεπε να κλείσουν πάρα πολλά ΚΕΠ και στα υπόλοιπα να συσταθούν πολύ λιγότερες θέσεις.

Μεταξύ άλλων, οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ ζήτησαν:
- Να ισχύσει ο αριθμός των 2.469 θέσεων που είχαν συσταθεί με την απόφαση του Σεπτέμβρη του 2005 και που είναι ο ελάχιστα επαρκής για την ομαλή λειτουργία των ΚΕΠ.
- Να υπάρξει εξορθολογισμός του συστήματος με βάση την παραγωγικότητα των ΚΕΠ και το πλήθος των προϊόντων που προσφέρουν, πρώτα σε επίπεδο νομού και μετά σε επίπεδο περιφέρειας, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες που ισχύουν σε ορισμένους δήμους.
- Στα εκατό ΚΕΠ που λειτουργούν σε Καποδιστριακούς δήμους η πρόβλεψη για μια θέση μόνιμου προσωπικού να αλλάξει σε δύο, έστω και αν καταγράφεται χαμηλή παραγωγικότητα, γιατί αντικειμενικά δε μπορεί να λειτουργήσει μία υπηρεσία πρωί, απόγευμα και Σάββατο με έναν υπάλληλο, καθώς και γιατί πρέπει να υπάρξει ενθάρρυνση της απασχόλησης ειδικευμένου προσωπικού σε καθυστερημένες ψηφιακά περιοχές για να μειωθεί το ψηφιακό χάσμα που παρατηρείται σήμερα.
- Το ίδιο μέτρο να ισχύσει κατά μείζονα λόγο και στις νησιωτικές περιοχές.

Σχετικά με το αίτημα των συμβασιούχων να συμμετέχουν στη διαδικασία μονιμοποίησης μόνο στο ΚΕΠ στο οποίο εργάζονταν και όχι και στα υπόλοιπα, ο υφυπουργός είπε δεν μπορεί να ικανοποιηθεί διότι προσκρούει στο Σύνταγμα, όπως έδειξε και η περσινή απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ 1998.

48ωρη απεργία
Εν τω μεταξύ, σε 48ωρη πανελλαδική απεργία στις 10 και 11 Φεβρουαρίου "κατεβαίνουν" οι εργαζόμενοι των ΚΕΠ. Με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ δηλώνει τη συμπαράστασή της και τονίζει ότι "η απαξίωση και συρρίκνωση των ΚΕΠ, στρέφεται ευθέως κατά του κοινωνικού συνόλου και των Ελλήνων πολιτών τους οποίους με άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο εξυπηρετούν τα ΚΕΠ και οι εργαζόμενοι σε αυτά".
 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved