nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΑΣΕΠ: Έρχονται τεστ και γραπτός εκπαιδευτικών (24/2/06)


Αθήνα 24.2.2006
Οι πληροφορίες από το ΑΣΕΠ επιμένουν. Οι προκηρύξεις για τον γραπτό διαγωνισμό των εκπαιδευτικών θα εκδοθούν γύρω στον Μάιο και η υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει στις αρχές του καλοκαιριού.

Επιφυλάξεις εκφράζουν ανώτατοι παράγοντες της Ανεξάρτητης Αρχής μόνο ως προς το χρόνο διεξαγωγής των εξετάσεων, καθώς ξαφνικά ανέκυψε θέμα τεστ. Πρόκειται για το μέτρο που προβλέπει αξιολόγηση της προσωπικότητας των υποψηφίων που συμμετέχουν σε διαδικασίες πρόσληψης με την διαδικασία της σειράς προτεραιότητας, μέσω γραπτών εξετάσεων πολλαπλών επιλογών.

Καθώς παρήλθαν ήδη τρία και πλέον έτη από την ημέρα που τα τεστ θεσπίσθηκαν δια νόμου, η ηγεσία του ΑΣΕΠ εκτιμά ότι το θέμα δεν πρέπει να χρονίσει άλλο και προσανατολίζεται να οργανώσει γραπτό διαγωνισμό μέσα στο καλοκαίρι. Μάλιστα σύντομα πρόκειται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, όπου θα παρουσιάσει τις λεπτομέρειες του νέου θεσμού.

Οι παράγοντες του ΑΣΕΠ εκτιμούν ότι αν τελικά ο γραπτός διαγωνισμός των τεστ διεξαχθεί μέσα στο καλοκαίρι –
κάτι που θεωρούν πολύ πιθανό- οι εξετάσεις των εκπαιδευτικών θα μετατεθούν για το φθινόπωρο με πιθανότερο μήνα έναρξης τον Οκτώβριο. Σε κάθε περίπτωση, τονίζουν, το σύστημα πρέπει να εξορθολογικοποιηθεί και να γίνει σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος, δηλαδή οι εξετάσεις να διεξάγονται κάθε δύο χρόνια. Οι καθυστερήσεις που σημειώθηκαν στον προηγούμενο διαγωνισμό δεν θα επαναληφθούν σε καμιά περίπτωση, τονίζουν, ενώ επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες της Proslipsis που αναφέρουν ότι το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία του διαγωνισμού και οι ειδικές επιτροπές του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου προχωρούν στην επεξεργασία της εξεταστέας ύλης.

Οι ίδιοι δεν νομίζουν ότι θα υπάρξουν σημαντικές διαφοροποιήσεις στον επικείμενο διαγωνισμό των εκπαιδευτικών σε σχέση με τον προηγούμενο, ενώ υπενθυμίζουν ότι το αίτημα του ΑΣΕΠ για κατάργηση των βάσεων δεν έγινε δεκτό από το υπουργείο Παιδείας. Ωστόσο, δεν αποκλείουν να γίνει τελικά δεκτή και να εφαρμοστεί η πρόταση για διαχωρισμό των τεσσάρων ειδικοτήτων που «καπελώνονται»
από τον κλάδο των φυσικών, δηλαδή των γεωλόγων, βιολόγων, χημικών και φυσικών.

Ως προς τις ειδικότητες για τις οποίες ζητείται πτυχίο ΠΑΤΕΣ ΣΕΛΕΤΕ και με δεδομένο τον μικρό αριθμό αυτών που μπορούν να τον αποκτήσουν, υπενθυμίζουν στους υποψηφίους ότι μπορούν να τον αντισταθμίσουν με μεταπτυχιακό τίτλο στα παιδαγωγικά.

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved