ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΠΡΟΣ ΛΗΨΗ: Καμιά συγγνώμη; (28/2/06)


Αθήνα 28.2.2006
Δεν απέχουν από την πραγματικότητα οι ισχυρισμοί του σημερινού «’Εθνους» για «πάγωμα» των προσλήψεων γι’ αυτό και προκαλεί εντύπωση η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας (δημοσιεύεται ολόκληρη στα «Δελτία Τύπου») που τους διαψεύδει...

Μόνο που το δημοσίευμα έρχεται με αρκετή καθυστέρηση, αφού τις προσεχείς ημέρες επίκειται "ξεπάγωμα".

Αν οι παράγοντες του υπουργείου έμπαιναν στον κόπο να ρωτήσουν το ΑΣΕΠ τι συμβαίνει, θα μάθαιναν ότι όντως οι προσλήψεις έχουν στην ουσία ανασταλεί από τις αρχές του 2006 καθαρά για λόγους νομιμότητας.

Μη έχοντας εκπληρωθεί ο όρος του π.δ. 44/2005 που προβλέπει ότι από 1 Ιανουαρίου 2006 πιστοποιητικά πληροφορικής ή γνώσης χειρισμού Η/Υ που αναγνωρίζονται από το ελληνικό δημόσιο είναι μόνο αυτά που εκδίδονται από φορείς που πιστοποιούνται από τον ΟΕΕΚ, το ΑΣΕΠ θεώρησε σωστό να "παγώσει" τις προσλήψεις αναμένοντας τις αποφάσεις του ΟΕΕΚ.

Πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 20 Φεβρουαρίου το ΑΣΕΠ έστειλε επιστολή στον ΟΕΕΚ με την οποία ζητούσε να μάθει που βρίσκεται το θέμα των πιστοποιήσεων ώστε να κανονίσει την πορεία του. Ο ΟΕΕΚ απάντησε ότι όπου νάναι τελειώνει και συνέστησε στο ΑΣΕΠ να κάνει δεκτά στο μεσοδιάστημα τα πιστοποιητικά που αναγνωρίζονταν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2005. Έκτοτε ο ΟΕΕΚ αναγνώρισε τέσσερις φορείς πιστοποίησης (ECDL, Cambridge, Microsoft και London Learning), τους ίδιους που αναγνωρίζονταν και παλαιότερα, κάτι που θα σημάνει σύντομα το "ξεπάγωμα" των προσλήψεων. Εν τω μεταξύ όμως χάθηκε πολύτιμος χρόνος.

Αυτό είναι το χρονικό του νέου "παγώματος" των προσλήψεων, του πολλοστού τα τελευταία χρόνια.

Αντί το υπουργείο Παιδείας να αναλώνεται σε διαψεύσεις θα ήταν πιο χρήσιμο να αναζητήσει τις δικές του ευθύνες, που έχουν να κάνουν με τους αργούς ρυθμούς με τους οποίους προχωρεί ο ΟΕΕΚ στην αναγνώριση των φορέων πιστοποίησης αλλά και την επιεικώς απαράδεκτη απόφαση του Οργανισμού να ορίσει τριετή διάρκεια ισχύος στα πιστοποιητικά πληροφορικής, που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Τις ευθύνες του θα πρέπει να αναλογισθεί και το συναρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών, που δεν κίνησε εγκαίρως τις διαδικασίες για ρύθμιση στο θέμα της απόδειξης γνώσεων πληροφορικής, παρότι από το 2003 ακόμη ήταν γνωστό ότι το παλαιό σύστημα θα έληγε στις 31 Δεκεμβρίου του 2005.

Αντίθετα με τη ρητορία του πολιτικού προϊσταμένου του κ. Παυλόπουλου, το τελευταίο ενοχοποιείται και για μια σειρά λαθών και παραλείψεων που βάλουν ευθέως κατά του ΑΣΕΠ, υποχρεώνοντας το πολλές φορές να κινείται στα όρια της νομιμότητας και να φτάνει στα πρόθυρα... νευρικής κρίσης. Μάλιστα για πρώτη φορά στα χρονικά η Ανεξάρτητη Αρχή έφθασε πρόσφατα στο σημείο να ζητήσει συγγνώμη από τους υποψηφίους για τις καθυστερήσεις στην έκδοση των αποτελεσμάτων. 

Μήπως θα έπρεπε να το κάνουν κι άλλοι;


 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved