nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΕΣΑμεΑ: Να διορισθόύν άμεσα οι προστατευόμενοι των διαγωνισμών 2008 και 2010

 

Αθήνα 21.11.2011, 22:42

Τον άμεσο διορισμό των επιλεγέντων της γενικής προκήρυξης έτους 2008 προστατευομένων του ν. 2643/98 (άτομα με αναπηρίες, πολύτεκνοι κ.λ.π.), καθώς και των και των τυφλών τηλεφωνητών της προκήρυξης έτους 2010, ζητεί με επιστολή προς τους συναρμόδιους υπουργούς Εργασίας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

* Ακολουθεί η επιστολή.

 

Αθήνα/Athens: 21-11-2011
Αρ Πρωτ./Ref. Nr: 3416
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ
Πληροφορίες: Μπαρμπαλιά  Ελένη

Προς:
κ. Δ. Ρέππα, Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης
κ. Γ. Κουτρουμάνη, Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
ΚΟΙΝ:
 -Γραφείο Πρωθυπουργού κ. Λ. Παπαδήμου
-κ. Ρόβλια, Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλ. Διακυβέρνησης
-κ. Ι. Κουτσούκο, Υφυπουργό Εργασίας
-Πρόεδρο και Μέλη Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής
-Πρόεδρο και Μέλη Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημ. Τάξης & Δικαιοσύνης 
-Πρόεδρο και Μέλη Υποεπιτροπής για θέματα αναπηρίας της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής για την ισότητα την νεολαία και τα δικαιώματα του ανθρώπου
-κ. Ευ. Μπεργελέ, Γ. Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης & Ηλ. Διακυβέρνησης
-κ. Στρατινάκη, Γεν. Γραμματέα Εργασίας
-κ. Φ. Τσίλλερ, Δ/ντρια Κοινωνικής Προστασίας
-Φορείς – Μέλη της Ε.Σ.ΑμεΑ.

Ανοιχτή επιστολή της Ε.Σ.ΑμεΑ. προς Υπουργούς:
Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

με θέμα: «Απόφαση εδώ και τώρα για την εξαίρεση των ΑμεΑ από το λόγο 1/10
Άμεσος διορισμός των επιτυχόντων της γενικής προκήρυξης του ν. 2643/98,  έτους 2008 και της ειδικής προκήρυξης των τυφλών τηλεφωνητών έτους 2010»  

Κύριοι Υπουργοί,  
Εν’ μέσω εντεινόμενης οικονομικής κρίσης τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριές αναπηρίες διακατέχονται από έντονη ανασφάλεια, αφού οι διαδικασίες  τοποθέτησης και διορισμού τους, της γενικής προκήρυξης έτους 2008 και της ειδικής προκήρυξης των τυφλών τηλεφωνητών έτους 2010 του ν. 2643/98 παραμένουν στάσιμες, με ευθύνη όλων των Κυβερνήσεων αυτής της χρονικής περιόδου.

Διαχρονικές και βαρύτατες οι ευθύνες όλων των αρμοδίων ανευθυνο-υπεύθυνων, οι οποίοι δεν έσκυψαν με τη σοβαρότητα που απαιτούνταν για την απρόσκοπτη εφαρμογή του μοναδικού προστατευτικού νόμου για την απασχόληση των ατόμων με αναπηρία. Ανικανότητα, αμέλεια, ολιγωρία και αδυναμία για να μπει τέλος στις θεσμικές και διαδικαστικές αδυναμίες του ν. 2643/98. Αδυναμίες τις οποίες το αναπηρικό κίνημα έχει εντοπίσει εδώ και χρόνια, και για τις οποίες έχει προτείνει δόκιμες λύσεις. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω από όλους τους αρμοδίους που δεν έδωσαν την πρέπουσα σημασία στην εμπεριστατωμένη Έκθεση  της Ε.Σ.ΑμεΑ., την 3η Δεκέμβρη – Εθνική Ημέρα ΑμεΑ έτους 2007, με θέμα «Η πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στον Κόσμο της Εργασίας. Η ανεργία είναι η πιο σκληρή μορφή κοινωνικής αναπηρίας», που υποβλήθηκε στο σώμα της Βουλής των Ελλήνων.    

Κύριοι Υπουργοί,
Τα άτομα με αναπηρία σας ζητούν να δώσετε τέλος στην αντικειμενική ανασφάλεια και το φόβο τους με τη λήψη των ακόλουθων μέτρων: 

• Άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας των τοποθετήσεων των επιτυχόντων της προκήρυξης του ν. 2643/98, έτους 2008, στην πιο μεγάλη Περιφέρεια της χώρας, την Αττική, στην οποία συγκεντρώνεται η πλειονότητα των αιτούντων ΑμεΑ προστατευόμενων του νόμου. Οι επιτυχόντες της προκήρυξης αναμένουν ακόμα την ολοκλήρωση των διαδικασιών έκδοσης αποφάσεων τοποθέτησής τους. 
• Άμεσος διορισμός των επιτυχόντων της γενικής Προκήρυξης του ν. 2643/98 του έτους 2008 και της ειδικής Προκήρυξης των τυφλών τηλεφωνητών έτους 2010, ανεξαρτήτως του απαγορευτικού μέτρου 1/10 για τις προσλήψεις σε θέσεις του στενού δημοσίου τομέα. Υπενθυμίζουμε ότι οι θέσεις αυτής της προκήρυξης αφορούν προκηρύξεις παρελθόντων ετών, πριν ακόμα και του έτος 2004. Πρόκειται για θέσεις στις οποίες τα άτομα με αναπηρία θα είχαν ήδη ενταχθεί, εάν ο ν. 2643/96 εφαρμόζονταν στο ακέραιο όπως υπαγορεύει η κείμενη νομοθεσία.
• Άμεση έκδοση της προκήρυξης των θέσεων του άρθρου 3 (στενού δημοσίου τομέα) του ν. 2643/96 που αφορούν σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ που έχουν εκδοθεί πριν ακόμα την εμφάνιση της οικονομικής κρίσης. Χιλιάδες άτομα με αναπηρία αναμένουν την έκδοση αυτής της προκήρυξης που αποτελεί σε καιρό οικονομικής κρίσης τη μόνη ελπίδα για την ένταξή τους στην ασθμαίνουσα πλέον αγορά εργασίας.

Κύριοι Υπουργοί,
Τα ανωτέρω τρία ζωτικά θέματα που ταλανίζουν την αναπηρική οικογένεια σε αυτή τη δύσκολη περίοδο δεν αναδεικνύονται για πρώτη φορά από την Ε.Σ.ΑμεΑ η οποία έχει ζητήσει τη διευθέτησή τους με προγενέστερες επιστολές της.

Υπενθυμίζουμε ότι στην υπ’ αρ. ΔΙΠΠ/Φ.2.9//32/οικ.3884/18-2-2011 εγκύκλιό αναφέρατε ότι :στην εφαρμογή του λόγου ένα προς πέντε (σημ: ο οποίος στην πορεία έγινε  1/10), συνυπολογίζονται και οι υποχρεωτικοί διορισμοί που διενεργούνται βάσει ειδικών διατάξεων. Οι διορισμοί αυτοί (δηλ. του ν. 2643/98)περιλαμβάνονται μεταξύ των προτεραιοτήτων που λαμβάνονται υπόψη για την κατανομή του προσωπικού που διορίζεται ή προσλαμβάνεται. Ως εκ τούτου για την συνέχιση και ολοκλήρωση των διαδικασιών διορισμού όλων των περιπτώσεων, θα πρέπει πρώτα να εκδοθεί η σχετική απόφαση του Υπουργού ΕΣΑΗΔ για την κατανομή του προσωπικού».

Εν’ αναμονή της έκδοσης αυτής της Υπουργικής απόφασης βρίσκονται τα άτομα με αναπηρία από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους! Ουσιαστικά όμως η αναμονή αυτών και των οικογενειών τους για το αναφαίρετο δικαίωμα της ισότιμης ένταξής τους στην εργασία χρονολογείται από το έτος 2008.

Κύριοι Υπουργοί,
Εν μέσω οικονομικής κρίσης και λίγες ημέρες πριν την 3η Δεκέμβρη η Ε.Σ.ΑμεΑ και σύσσωμο το αναπηρικό κίνημα διεκδικεί την λήψη μέτρων που θα αποτελέσουν ισχυρή ασπίδα προστασίας για τα άτομα με αναπηρία. Η 3η Δεκέμβρη-Εθνική Ημέρα ΑμεΑ αποτελούσε σημαντικό έρεισμα για την επίτευξη προόδου στα ζητήματα αναπηρίας. Φέτος η 3η Δεκέμβρη πρέπει να αποτελέσει, έστω και καθυστερημένα, έρεισμα για την οικονομική και κοινωνική στήριξη των ατόμων με αναπηρία.

Η Πολιτεία πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της. Η αναπηρική οικογένεια δεν αντέχει άλλο.

Εν’ όψει αυτής της δραματικής κατάστασης αναμένουμε τις ενέργειές σας για τον ορισμό κοινής συνάντησης των αρμοδίων υπηρεσιών των Υπουργείων σας, υπό την προεδρία σας και τη συμμετοχή της Ε.Σ.ΑμεΑ., προκειμένου τα ανωτέρω τρία ζητήματα να διευθετηθούν το ταχύτερο δυνατό.

Τέλος, διαμηνύουμε ότι το αναπηρικό κίνημα θα προβεί σε όλες τις αγωνιστικές ενέργειες που απαιτούνται για να αποκατασταθεί η αδικία που συντελείται διαχρονικά σε βάρος τους. 

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡ. ΝΑΣΤΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved