ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Όριο ηλικίας στις προσλήψεις θέτει η Τράπεζα της Ελλάδος

Αθήνα 3.11.2015, 22:07

Στις προσλήψεις του δημόσιου τομέα και ιδίως σε αυτές που γίνονται μέσω ΑΣΕΠ δεν τίθενται ανώτατα όρια ηλικίας. Θεωρητικά θέση εργασίας μπορεί να καταλάβει και ένας γέρος! Υπάρχουν, όμως, επαγγέλματα, όπως τα βαρέα χειρωνακτικά, όπου τίθενται τέτοια όρια.

Μια τέτοια απόφαση, με την οποία θεσπίζεται ως ανώτατο όριο ηλικίας τα 35 έτη στις προσλήψεις της Τράπεζας της Ελλάδος, για ορισμένους κλάδους - ειδικότητες, εξέδωσε σήμερα ο υφυπουργός Εσωτερικών. Μόνο που δύσκολα διακρίνει κανείς τον αποχρώντα λόγο που υποχρέωσε την Τράπεζα να ζητήσει τη θέσπιση τέτοιων ορίων για τις συγκεκριμένες ειδικότητες ή τουλάχιστον τις περισσότερες από αυτές, τη στιγμή μάλιστα που δεν τίθενται στις προσλήψεις των άλλων φορέων.

Η θέσπιση ανώτατων ορίων ηλικίας στις προσλήψεις του δημόσιου τομέα προβλέπεται από τις διατάξεις της παραγράφου 11 του άρθρου 10 του ν. 3051/2002 (ΦΕΚ 220/τ.Α΄/20−09−2002), όπου αναφέρονται τα εξής: «ειδικά όρια ηλικίας που απαιτούνται από τη φύση και τις ιδιαιτερότητες των καθηκόντων των προς πλήρωση θέσεων μπορεί να καθορίζονται με την οικεία προκήρυξη, μετά από γνώμη του οικείου φορέα και απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης».

Επισημαίνουμε ότι όταν εκδίδονται ανάλογες αποφάσεις ακολουθούν προσλήψεις. Η Τράπεζα της Ελλάδος εδρεύει στην Αθήνα αλλά έχει παραρτήματα και σε άλλες πόλεις της χώρας.


ΠΙΝΑΚΑΣ
Οι ειδικότητες για τις οποίες οι υποψήφιοι για πρόσληψη θα πρέπει να είναι έως 35 ετών

ΔΕ Υδραυλικών
ΔΕ Μηχανοτεχνιτών
ΔΕ Τεχνιτών Καυσίμων Αερίων
ΔΕ Λιθογράφων
TE Πολιτικών Μηχανικών
TE Μηχανολόγων Μηχανικών
TE Τεχνολόγων Εκτυπωτικών Εργασιών
TE Γραφιστών
TE Συντηρητών Έργων Τέχνης
TE Πληροφορικών ¡) Χειριστών Κεντρικών Υπολογιστικών Συστημάτων και ii) Τεχνολόγων Τεχνικών Η/Υ/και Δικτύων


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved