nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Πώς θα ανανεώνονται οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου

Αθήνα 29.12.2015, 16:57

Τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τις οποίες θα ανανεώνονται ή θα παρατείνονται οι συµβάσεις ορισµένου χρόνου (εποχικό προσωπικό) που εντάσσονται σε συγχρηµατοδοτούµενα προγραµµάτα, περιγράφει εγκύκλιος του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Κώστα Πουλάκη (παρακάτω).

Πρόκειται για συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε δήµους, δηµοτικά νοµικά πρόσωπα δηµοσίου δικαίου, δηµοτικά ιδρύµατα, συνδέσμους ΟΤΑ, περιφέρειες και ΝΠΙ∆ της Αυτοδιοίκησης. Οι απασχολούμενοι πρέπει να έχουν προσληφθεί στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων που χρηµατοδοτούνται ή επιδοτούνται από διεθνείς οργανισµούς ή ερευνητικών προγραµµάτων ή προγραµµάτων τεχνικής βοήθειας ή για την εκπλήρωση υποχρεώσεων από συµβάσεις µε διεθνείς οργανισµούς

* Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου.


ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
ΘΕΜΑ: Ανανέωση ή παράταση συµβάσεων ορισµένου χρόνου στο πλαίσιο συγχρηµατοδοτούµενων προγραµµάτων

Σας γνωρίζουµε ότι στο ΦΕΚ 143/Α΄/9-11-2015 δηµοσιεύθηκε ο ν.4342/2015 «Συνταξιοδοτικές ρυθµίσεις, ενσωµάτωση στο Ελληνικό ∆ίκαιο ……… και άλλες διατάξεις».

Με την παράγραφο 5 του άρθρου 72 του νόµου αυτού ρυθµίζεται το ζήτηµα της ανανέωσης ή παράτασης των συµβάσεων ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου του προσωπικού που απασχολείται κατά τις διατάξεις του άρθρου 21 παρ. 3 του ν. 2190/1994 όπως ισχύει, στο πλαίσιο της υλοποίησης προγραµµάτων ή έργων που χρηµατοδοτούνται ή επιδοτούνται από διεθνείς οργανισµούς ή ερευνητικών προγραµµάτων ή προγραµµάτων τεχνικής βοήθειας ή για την εκπλήρωση υποχρεώσεων από συµβάσεις µε διεθνείς οργανισµούς.

Ειδικότερα, µε τη διάταξη της παρ.5 οι ανανεώσεις και παρατάσεις αυτές εξαιρούνται πλέον από την έγκριση της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006 όπως ισχύει, και πραγµατοποιούνται µε απόφαση των αρµοδίων για την πρόσληψη οργάνων (1), µε τη λήξη των προηγούµενων συµβάσεων. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η άµεση ανανέωση/παράταση των συµβάσεων, η οποία είναι απαραίτητη για την απρόσκοπτη υλοποίηση των προγραµµάτων και την αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες, αλλά και την απορρόφηση των κοινοτικών πόρων, ενώ ταυτόχρονα αποσυµφορείται και η Ελληνική  Επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006 όπως ισχύει. Η διάταξη αφορά τόσο τους ΟΤΑ (δήµοι, δηµοτικά νοµικά πρόσωπα δηµοσίου δικαίου, δηµοτικά ιδρύµατα, Σύνδεσµοι ΟΤΑ,
Περιφέρειες), όσο και τα ΝΠΙ∆ της Αυτοδιοίκησης (επιχειρήσεις) που υλοποιούν τέτοιου είδους προγράµµατα.

Επισηµαίνεται ότι οι φορείς υποχρεούνται σε κάθε περίπτωση να ενηµερώνουν για κάθε πραγµατοποιούµενη ανανέωση/παράταση τα µέλη της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006 όπως ισχύει αλλά και τη ∆/νση Προγραµµατισµού και Ανάπτυξης Ανθρώπινου ∆υναµικού του Υπουργείου µας (σύµφωνα µε τα οριζόµενα στο άρθρο 4 παρ.2 της ΠΥΣ 33/2006), ώστε να είναι δυνατή η παρακολούθηση του ακριβούς αριθµού των απασχολουµένων.

Επίσης, οι ΟΤΑ υποχρεούνται στη δηµοσίευση των ανανεώσεων/παρατάσεων των συµβάσεων στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως, σύµφωνα µε τα οριζόµενα στο άρθρο 1 παρ.9 του ν.4038/2012, υποχρέωση που δεν ισχύει για τα ΝΠΙ∆ των ΟΤΑ.

Για τα ανωτέρω παρακαλούµε όπως ενηµερώσετε τους φορείς της χωρικής σας αρµοδιότητας. Είµαστε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση και πληροφορία. 

1. Σε περίπτωση που δεν ανανεώνεται το σύνολο των συµβάσεων των εργαζοµένων, αλλά µέρος αυτών (π.χ. 12 σε σύνολο 15 συµβάσεων), της απόφασης του αρµοδίου προς διορισµό οργάνου θα προηγείται απόφαση του οικείου δηµοτικού, περιφερειακού ή διοικητικού συµβουλίου, µε την οποία θα καθορίζεται ο αριθµός των ανανεούµενων συµβάσεων και οι ειδικότητες αυτών, εφόσον συντρέχει περίπτωση.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved