nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
AΣΕΠ: Τέλος Μαΐου τα πρώτα αποτελέσματα των εκπαιδευτικών, απαντήσεις στα θέματα. Το καλοκαίρι το πρώτο τεστ (6/2/07)


Αθήνα 6.1.2007, 16:04
Τις τελευταίες ημέρες του Μαΐου θα αρχίσουν να εκδίδονται σταδιακά τα αποτελέσματα του πρόσφατου διαγωνισμού των εκπαιδευτικών, δήλωσε κατά την σημερινή συνομιλία του με δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Γιώργος Βέης, επισημαίνοντας ότι τα πρώτα θα αφορούν τους βασικούς κλάδους – ειδικότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Proslipsis, τα πρώτα αποτελέσματα θα αφορούν τους κλάδους δασκάλων και νηπιαγωγών, κλάδους στους οποίους υπήρξε μικρή συμμετοχή υποψηφίων. Μάλιστα αρκετές θέσεις του κλάδου των δασκάλων εκτιμάται ότι θα παραμείνουν κενές, αφού μετά τις εξετάσεις η αναλογία θέσεων - υποψηφίων διαμορφώθηκε αντίστοιχα σε 1 προς 1,13.

Αναφερόμενος στον διαγωνισμό των εκπαιδευτικών ο κ. Βέης είπε ότι διεξήχθει με απόλυτη επιτυχία, ενώ σε ερώτηση της Proslipsis για τις ενστάσεις που προβάλλουν πολλοί υποψήφιοι του κλάδου ΠΕ05 γαλλικής γλώσσας για λάθη και ασάφειες στα θέματα, απάντησε ότι θα διερευνήσει το θέμα παρότι το ΑΣΕΠ δεν έχει δεχθεί καμιά σχετική καταγγελία. Αναφερόμενοι στην επίδοση των υποψηφίων του διαγωνισμού και στον βαθμό δυσκολίας των θεμάτων, παράγοντες του ΑΣΕΠ δήλωσαν χαρακτηριστικά ότι η πρώτη εικόνα δείχνει «μεγάλη σφαγή» στο μάθημα των αρχαίων του κλάδου των φιλολόγων.

Σε ερώτηση επίσης της Proslipsis αν το ΑΣΕΠ θα ικανοποιήσει το αίτημα του συνόλου σχεδόν των υποψηφίων του διαγωνισμού και θα δημοσιοποίησει τις απαντήσεις των θεμάτων, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ απάντησε καταφατικά, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει τον ακριβή χρόνο της δημοσιοποίησης.

Αναφερόμενος στα ποιοτικά χαρατηριστικά του διαγωνισμού, ο κ. Βέης είπε ότι ο τρόπος αξιολόγησης των υποψηφίων δεν είναι ο ιδανικός αλλά είναι ο καλύτερος δυνατός και επισήμανε ότι υπάρχει πρόβλημα στην βαθμολόγηση των θεμάτων με ανάπτυξη, καθώς διαπιστώνονται μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των δύο βαθμολογητών με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να γίνεται αναβαθμολόγηση των γραπτών. Αφησε επίσης να εννοηθεί ότι το ΑΣΕΠ εξετάζει το ενδεχόμενο να εισηγηθεί στο υπουργείο Παιδείας την αντικατάσταση θεμάτων ανάπτυξης με θέματα πολλαπλών επιλογών. Διευκρίνησε ωστόσο ότι στο μάθημα της ειδικής διδακτικής δεν γίνεται να εφαρμοσθεί σύστημα εξέτασης με την μέθοδο των πολλαπλών επιλογών.

Επιβεβαιώνοντας την Proslipsis, o πρόεδρος του ΑΣΕΠ είπε ότι δεν υπάρχουν σκέψεις για αντικατάσταση του γραπτού διαγωνισμού των εκπαιδευτικών με άλλο σύστημα εξέτασης και επανέλαβε ότι το ΑΣΕΠ θα εισηγηθεί στο υπουργείο Παιδείας να εισαχθεί στις εξετάσεις, ως πρόσθετο και προαιρετικό κριτήριο, το τεστ αξιολόγησης της προσωπικότητας του υποψηφίου, το νέο είδος εξέτασης που καθιερώνει το ΑΣΕΠ. Στην ερώτηση των δημοσιογράφων «πότε τέλος πάντων θα γίνουν αυτές οι περιβόητες εξετάσεις του τεστ», υιοθετώντας ανάλογο ύφος ο κ. Βέης απάντησε ότι θα παραιτηθεί από την θέση του αν δεν γίνουν πριν από το καλοκαίρι ή το αργότερο τον Σεπτέμβριο. Είπε μάλιστα ότι θα εισηγηθεί στο υπουργείο Παιδείας να μην λαμβάνεται υπόψη η βαθμολογική βάση του γραπτού διαγωνισμού των εκπαιδευτικών κατά την προσμέτρηση της βαθμολόγησης που θα παίρνει ο υποψήφιος από την συμμετοχή του στα τεστ, κάτι που θα εφαρμόσει το ΑΣΕΠ στους γραπτούς διαγωνισμούς που οργανώνει το ίδιο.

Τρεις γραπτοί διαγωνισμοί
Εν τω μεταξύ, στην διενέργεια τριών γραπτών διαγωνισμών προχωρεί το ΑΣΕΠ τους επόμενους μήνες. Ο πρώτος αφορά την πλήρωση 128 τακτικών θέσεων στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο δεύτερος 20 τακτικών θέσεων Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και ο τρίτος αγώστου προς το παρόν αριθμού μουσικών στα δημόσια σχολεία. Αυτά είναι τα μόνα αιτήματα φορέων για οργάνωση γραπτών διαγωνισμών που έχει δεχθεί το ΑΣΕΠ μέχρι στιγμής (το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών δεν έχει αποστείλει αίτημα).

Όπως είπαν στην Proslipsis παράγοντες του ΑΣΕΠ, οι διεργασίες για τον διαγωνισμό των μουσικών έχουν ήδη ξεκινήσει και αν όλα κυλήσουν ομαλά και δεν επέλθουν καθυστερήσεις από την προγραμματισμένη… μετακόμιση του υπουργείου Παιδείας, ελπίζεται ότι οι εξετάσεις θα διεξαχθούν πριν από το καλοκαίρι.

Σε ερώτηση της proslipsis αν κατά τον επικείμενο διαγωνισμό των μουσικών θα αποφευχθούν τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στον προηγούμενο διαγωνισμό και αφορούσαν κυρίως τον τρόπο εξέτασης των υποψηφίων και το ποσοστό κάλυψης των θέσεων από αποφοίτους πανεπιστημίου και ωδείων, ο κ. Βέης απάντησε ότι θα γίνει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία και ότι κατά τη γνώμη του στην κάθε ομάδα υποψηφίων θα πρέπει να αναλογούν οι μισές θέσεις.
 
Αποτελέσματα σε χρόνο ρεκόρ
Μέσα σε τρεις μήνες ολοκλήρωσε το ΑΣΕΠ την αξιολόγηση των υποψηφίων της τελευταίας διαδικασίας πρόσληψης στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, δίνοντας έτσι μια ηχηρή απάντηση σε όσους το θεωρούν υπεύθυνο για τις καθυστερήσεις στις προσλήψεις και ιδιαίτερα στον υπουργό Υγείας κ. Αβραμόπουλο, που ως γνωστόν μέχρι πρότινος ζητούσε να διενεργεί τις προσλήψεις των νοσοκομείων… διακομματική επιτροπή της Βουλής και όχι το ΑΣΕΠ. «Να δούμε τώρα πότε θα τοποθετηθούν οι διοριστέοι στις θέσεις τους», είπε αναφερόμενος στο γεγονός ο κ. Βέης, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι ο καθένας πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του για τις καθυστερήσεις στις προσλήψεις.

Αγνοια για μουσουλμάνους
Δεν μπόρεσε να κρύψει την έκπληξή του ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ όταν δημοσιογράφος τον πληροφόρησε ότι μόλις σήμερα η υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη ανήγγειλε ότι ένα ποσοστό των θέσεων του δημόσιου τομέα θα διατίθεται σε μουσουλμάνους. Έκπληξη που μετατράπηκε σε "παράπονο", καθώς τις περισσότερες φορές το ΑΣΕΠ όχι μόνο δεν καλείται να καταθέσει την γνώση και την εμπειρία του σε νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν τις προσλήψεις, αλλά τις μαθαίνει και τελευταίο. "Ηδη έχουμε πρόβλημα με τους πολυτέκνους και τριτέκνους, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις καλύπτουν τις μισές θέσεις", είπε, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι θα πρέπει να γίνεται λελογισμένη εκχώρηση θέσεων σε κοινωνικές ομάδες, ώστε να μην παραβιάζονται τα δικαιώματα... των πολλών.

Αποτελέσματα ΚΕΠ
Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της ΔΕ κατηγορίας της διαδικασίας πρόσληψης (μονιμοποίησης) των συμβασιούχων των ΚΕΠ. Ήδη ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για την ΠΕ και ΤΕ κατηγορία και οι σχετικοί πίνακες στάλθηκαν από το ΑΣΕΠ στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις για ανάρτηση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved