ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Μονιμοποιήσεις και στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών

Proslipsis.gr | Αθήνα 3.4.2019, 18:52

Τόχουμε γράψει πολλές φορές. Η παρούσα κυβέρνηση «αλλάζει τα φώτα» στο καθεστώς των προσλήψεων, υιοθετώντας ένα μοντέλο όπου βασικό ρόλο παίζει ο χρόνος της προϋπηρεσίας, όπως αυτό που εφαρμόζεται ήδη στις προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών. Ουσιαστικά πρόκειται για μονιμοποιήσεις συμβασιούχων, καθώς οι απλοί υποψήφιοι δεν έχουν καμιά τύχη. Πρόκειται για ένα καταχρηστικό μοντέλο που μάλλον ξεπερνάει τα όρια της νομιμότητας (το λόγο έχουν οι ειδικοί).

Ένα νέο σύμπτωμα που αφορά τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, έρχεται να επιβεβαιώσει και πάλι τα λεγόμενά μας. Το ανακαλύψαμε χωμένο ως τροπολογία στον... αχανή, φρέσκο νόμο 4605/2019 με τον μακρόσυρτο τίτλο «Εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την Οδηγία (ΕΕ) 2016/943 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 8ης Ιουνίου 2016 σχετικά με την προστασία της τεχνογνωσίας και των επιχειρηματικών πληροφοριών που δεν έχουν αποκαλυφθεί (εμπορικό απόρρητο) από την παράνομη απόκτηση, χρήση και αποκάλυψή τους (EEL 157 της 15.6.2016) - Μέτρα για την επιτάχυνση του έργου του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και άλλες διατάξεις».

Με λίγα λόγια, στο άρθρο 90 του εν λόγω νόμου προβλέπεται η σύσταση θέσεων μόνιμου προσωπικού Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και η κάλυψή τους με το μοντέλο που αναφέρουμε παραπάνω.

Συμπερασματικά: Με το προαναφερθέν μοντέλο, αν κάποιος καταφέρει να μπει στο δημόσιο τομέα ως εποχικός, συμβασιούχος έργου, ουρανοκατέβατος, κλπ, έχει πολλές πιθανότητες μια μέρα να βρεθεί σε θέση τακτικού προσωπικού. Ακόμα κι αν είναι «εθελοντής» σχολικός τροχονόμος! 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved