ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
«Πόλεμος» για μια παράταση προθεσμίας

Proslipsis.gr | Αθήνα 4.4.2019, 17:45

Μια παράταση προθεσμίας στην διαδικασία επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης έγινε αιτία αντιπαράθεσης μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και της Τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Επικρατείας, Νίκης Κεραμέως.

Σε ανακοίνωσή της η κ. Κεραμέως διαπιστώνει παλινωδίες και αμφισβητούμενες διαδικασίες κατά την επιλογή των Διευθυντών Εκπαίδευσης. «Το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να ακολουθεί αμφισβητούμενες διαδικασίες κατά την επιλογή των νέων στελεχών εκπαίδευσης. Μετά τη διαδικασία επιλογής Περιφερειακών Διευθυντών, σειρά έχει η διαδικασία επιλογής Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στην εκπνοή της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας, δόθηκε, ξαφνικά, παράταση 17 ολόκληρων ημερών - διάστημα μεγαλύτερο της αρχικής προθεσμίας - αιφνιδιάζοντας τους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στην εν λόγω διαδικασία», αναφέρει. Και διερωτάται: «Για ποιο λόγο δόθηκε τέτοια πολυήμερη παράταση, γιατί η παράταση δόθηκε στην εκπνοή της αρχικής προθεσμίας, γιατί αποκλείονται από το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής υποψήφιοι, οι οποίοι έχουν ήδη υποβάλει αιτήσεις;».

Απάντηση
«Το αντιπολιτευτικό μένος έχει όρια και λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει», απαντά σε επιθετικό τόνο το υπουργείο Παιδείας. «Τα υπονοούμενα περί σκοπιμοτήτων αποτελούν πρακτική του παρελθόντος και προφανώς τόσο η Ν.Δ. όσο και οι συνδικαλιστές τους κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι δεν πήραν το μάθημά τους από την αμερόληπτη διαδικασία επιλογής Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, την οποία βιάστηκαν να καταγγείλουν λίγο πριν την ολοκλήρωσή της και φυσικά μετά την ανακοίνωση των ονομάτων «δοξάστηκαν κρυπτόμενοι».

Κατά το υπουργείο, στη συγκεκριμένη διαδικασία η παράταση κρίθηκε αναγκαία με δεδομένο ότι οι οριστικοποιημένες υποβληθείσες αιτήσεις για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Τρίτη 2 Απριλίου ήταν 516 και οι μη οριστικοποιημένες 216. Για τον λόγο αυτό, ελήφθη η απόφαση να δοθεί περιθώριο χρόνου σε όλους τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς. Δηλαδή, είτε για εκείνους που η οριστικοποίηση εκκρεμούσε έως την τελευταία ημέρα υποβολής είτε για νέους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία, είτε για όσους είχαν οριστικοποιήσει την αίτησή τους.


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved