ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Η (δίκαια) διαμαρτυρία των απολυμένων της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδας

Proslipsis.gr | Αθήνα 10.4.2019, 14:25

Του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 12 Απριλίου και ώρα 11:00 έξω από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 15, Αθήνα) οι απολυμένοι της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας.

Με αφορμή το γεγονός, θυμίζουμε ότι τον Ιούλιο του 2012 η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την κρατική Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας (ΑΤΕ) και να απολύσει το μόνιμο προσωπικό της, το οποίο είχε διοριστεί με τις πλέον αξιοκρατικές και αδιάβλητες διαδικασίες, συνήθως μέσω γραπτών διαγωνισμών που διενεργούσε το ΑΣΕΠ.

Είναι, ίσως, η μοναδική περίπτωση μονίμων δημοσίων υπαλλήλων από την ίδρυση του ελληνικού κράτους και την συνταγματική κατοχύρωση της μονιμότητας στο Δημόσιο και εντεύθεν που απολύθηκαν χωρίς το δικαίωμα της μετάταξης, στο υπουργείο Οικονομικών, όπου ανήκαν, ή σε άλλους φορείς του δημόσιου τομέα γενικότερα (τις εποχές της Κλαυθμώνος δεν υπήρχε μονιμότητα).  Ως αιτιολογία προβλήθηκε τότε ο μεγάλος αριθμός τους (2.000 εργαζόμενοι)!

Πρόκειται, δηλαδή, για μια κατηγορία απολυμένων που έχει όλα τα δίκια να διαμαρτύρεται για την αδικία που υπέστη (αντίθετα με πολλούς άλλους).

Φανταζόμαστε ότι τους τελευταίους μήνες θα γεύονται πιό έντονα την πίκρα της αδικίας, όντας θεατές στον τεράστιο χορό των δεκάδων χιλιάδων μονιμοποιήσεων εποχικών υπαλλήλων, συμβασιούχων ορισμένου χρόνου ή έργου, που έχουν «στήσει» κυβέρνηση και δικαστήρια, αλλά και της μεταφοράς δημοσίων υπαλλήλων, πολλές φορές σε προσωποπαγείς θέσεις (είναι εκείνες που συστήνονται χωρίς να προβλέπονται από τον Οργανισμό της κάθε υπηρεσίας).

* Στη φωτογραφία το σιδερόφρακτο, κουκουλοφόρο κτήριο στο Μαρούσι (Γραβιάς και Γρανικού) όπου διαμοιράζονται μέχρι και σήμερα τα ιμάτια της πάλαι ποτέ ένδοξης Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας. Η εικόνα δεν εγείρει συνειρμούς λαφυραγωγίας;
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved