ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΑΣΕΠ: Αποτελέσματα εκπαιδευτικών τέλος Μαΐου, ανακοινώνεται το πρόγραμμα για Τράπεζα της Ελλάδος, ουδεμία εξέλιξη για μουσικούς (3/4/07)


Aθήνα 3.4.2007, 22.33
Ότι τα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ βγαίνουν πάντα αργότερα από ό, τι αρχικά εκτιμάται είναι μια σταθερά που την γνωρίζουν καλά όσοι έχουν λάβει μέρος σε διαδικασίες επιλογής, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι για την ανακολουθία ευθύνεται πάντοτε η ανεξάρτητη αρχή, η οποία στην προσπάθειά της να ανταποκριθεί στην αγωνία του κόσμου προβαίνει πολλές φορές σε παρακινδυνευμένες εκτιμήσεις, παρότι γνωρίζει καλά ότι ο απρόβλεπτος παράγοντας παραμονεύει.

Από τον παραπάνω κανόνα δεν εξαιρούνται ούτε τα αποτελέσματα του πρόσφατου διαγωνισμού των εκπαιδευτικών, τα οποία οι νέες εκτιμήσεις του ΑΣΕΠ θέλουν να ανακοινώνονται σταδιακά από το τέλος Μαΐου. Επίσης, δεν είναι σίγουρο ότι τα πρώτα που θα ανακοινωθούν θα αφορούν τους κλάδους δασκάλων και νηπιαγωγών, όπως έλεγαν οι πρώϊμες πληροφορίες. «Μπορεί να είναι και της οικιακής οικονομίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Γιώργος Βέης, μετά από σχετική ερώτηση της Proslipsis, δείχνοντας ότι η κατάσταση είναι ακόμη ρευστή.

Τράπεζα Ελλάδος
Πιο ακριβείς είναι οι πληροφορίες από το ΑΣΕΠ που αφορούν τον επικείμενο διαγωνισμό της Τραπέζης της Ελλάδος. Το πρόγραμμα των εξετάσεων αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ έγινε γνωστό ότι οι υποψήφιοι θα εξετασθούν επί τέσσερις ώρες το πρωΐ 8.00-12.00 και επί τρεις το απόγευμα 15.00-18.00.

Οι μουσικοί
Αντίθετα με τον διαγωνισμό της Τραπέζης της Ελλάδος, που προχωράει κανονικά, ο άλλος διαγωνισμός για την πρόσληψη μουσικών στα δημόσια σχολεία φαίνεται ότι έχει πολύ δρόμο ακόμα να διανύσει, δεδομένης και της ιδαιτερότητάς του (ειδικές εξετάσεις κ.λπ.). Μέχρι στιγμής το ΑΣΕΠ δεν έχει λάβει κανένα… σήμα από το υπουργείο Παιδείας (μην ξεχνάμε ότι το τελευταίο είναι το κατ’ εξοχήν αρμόδιο και ότι το ΑΣΕΠ απλώς τον διεκπεραιώνει), κάτι που δημιουργεί βάσιμες υποψίες ότι οι εξετάσεις μετατίθενται για το φθινόπωρο. Πάντως, εν όψει του διαγωνισμού ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ δέχθηκε πρόσφατα εκπροσώπους των πανεπιστημιακών μουσικών και άκουσε τα αιτήματά τους.

Το τεστ
Το φθινόπωρο, επιμένουν οι πληροφορίες, θα διεξαχθεί και το πρώτο τεστ δεξιοτήτων και γενικών γνώσεων, το νέο μέτρο αξιολόγησης των υποψηφίων που εισάγει το ΑΣΕΠ στη διαδικασία της σειράς προτεραιότητας και για τις κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ. Ο κ. Βέης ανακοίνωσε ότι ήδη συστάθηκαν ομάδες εργασίας και άρχισε η επεξεργασία του πλαισίου εφαρμογής του. Οι ομάδες θα έχουν άπλετο χρόνο στην διάθεσή τους αν εν τω μεταξύ μας προκύψουν βουλευτικές εκλογές, όπως πιθανολογείται, οπότε και οι εξετάσεις θα πάνε αρκετά πιό πίσω, καθότι "βουλευτών εκλεγομένων πάσα πρόσληψης παυσάτω". Όπως και η συνέχεια του πελατειακού μας κράτους. 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved