ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΑΣΕΠ: Πώς γίνονται οι προσλήψεις με σειρά προτεραιότητας και επί θητεία

Proslipsis.gr | Αθήνα 25.8.2021, 05:27

Τις διαδικασίες επιλογής προσωπικού με βάση προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια (σειρά προτεραιότητας) και πλήρωσης θέσεων υπαλλήλων επί θητεία, όπως προβλέπονται από τον πρόσφατο ν. 4765/2021, εξειδικεύει με απόφασή του το ΑΣΕΠ.

Η διαδικασία πλήρωσης θέσεων με σειρά προτεραιότητας διεξάγεται σύμφωνα με τα άρθρα 28 – 30 του ν. 4765/2021, ενώ η διαδικασία πλήρωσης θέσεων υπαλλήλων επί θητεία διεξάγεται σύμφωνα με τα άρθρα 31 – 35 του ν. 4765/2021.

Οι θέσεις αυτές καλύπτονται με βάση τα ειδικά προσόντα και ορισμένες ιδιότητες των υποψηφίων, με αντικειμενικό σύστημα μοριοδότησης. Για τις θέσεις επί θητεία προβλέπεται και ατομική συνέντευξη, η οποία συνίσταται στη διεξαγωγή δομημένης συζήτησης μεταξύ της επιτροπής και του υποψηφίου επί των καθορισμένων θεματικών ενοτήτων.

Τις προκηρύξεις των θέσεων τις εκδίδει το ΑΣΕΠ και δημοσιεύονται στο ομώνυμο τεύχος της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στην διαδικασία επιλογής.

Ο γραπτός διαγωνισμός
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο 4765/2021 και τις κατά καιρούς διακηρύξεις της πολιτείας, η πλειονότητα των θέσεων τακτικού προσωπικού στο δημόσιο τομέα θα καλύπτεται εφεξής μέσω γραπτού διαγωνισμού, που θα διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, με τον πρώτο να διεξάγεται το τρίτο τρίμηνο του έτους 2022. Ήδη αναμένονται οι κανονιστικές πράξεις για τον διαγωνισμό αυτόν και ιδίως η εξεταστέα ύλη, την οποία αναζητούν ήδη οι ενδιαφερόμενοι.

Δημοσίευση
Η απόφαση του ΑΣΕΠ δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τεύχος Β' αρ. 3901|2021. 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved