ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΑΣΕΠ: Ελέγξτε αν το διδακτορικό σας είναι καταχωρημένο στο Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών

Proslipsis.gr | Αθήνα 8.9.2021, 04:18

Το ΑΣΕΠ ενημερώνει -στο πλαίσιο της πρόσφατης νομοθεσίας- ότι η βαθμολόγηση των διδακτορικών διπλωμάτων στις διαδικασίες πρόσληψης τακτικού προσωπικού (μόνιμου ή αορίστου χρόνου) στον δημόσιο τομέα, με γραπτό διαγωνισμό ή σειρά προτεραιότητας, θα γίνεται σε επιστημονικό πεδίο που αναφέρεται ως αποδεκτό στην οικεία προκήρυξη, σύμφωνα με την ταξινόμηση του Εθνικού Αρχείου Διδακτορικών Διατριβών (ΕΑΔΔ) (https://www.didaktorika.gr/eadd).

Κατόπιν αυτού, καλούνται οι υποψήφιοι, κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος, που προτίθενται να λάβουν μέρος στις ανωτέρω διαγωνιστικές διαδικασίες να επιβεβαιώσουν ότι η διδακτορική διατριβή τους είναι καταχωρημένη στο Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει άμεσα να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες για την καταχώριση αυτής, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες που περιλαμβάνονται στο https://phdms.ekt.gr/phdms/. Οι μεν κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος της ημεδαπής, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία του οικείου εκπαιδευτικού ιδρύματος, οι δε κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος της αλλοδαπής με τη Γραμματεία του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ).

Στην περίπτωση διδακτορικών διατριβών παρελθόντων ετών, για τις οποίες το επιστημονικό πεδίο στο οποίο κατηγοριοποιήθηκαν δεν είναι το σωστό, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) θα ανταποκριθεί σε αιτήματα για άπαξ τροποποίηση αυτού, με τη συμπλήρωση σχετικής φόρμας.

Η παραπάνω κανονιστική πράξη του ΑΣΕΠ έρχεται ως συνέχεια του πρόσφατου νόμου Ν. 4765/2021 και αφορά προσλήψεις στους φορείς της παρ. 1 του άρθρου 2 του παραπάνω νόμου.

Πάντως, όταν γράφονταν αυτές οι γραμμές το σάιτ της ΕΑΔΔ ήταν εκτός λειτουργίας.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved