ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ακατανόητα όρια ηλικίας στην Τράπεζα της Ελλάδας

Proslipsis.gr | Αθήνα 9.9.2021, 02:32

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, με απόφασή του, όρισε το 35ο έτος ως ανώτατο όριο ηλικίας διορισμού για το προσωπικό τεχνικού κλάδου ειδικότητας ΔΕ Βιβλιοδετών της Τράπεζας της Ελλάδος, «λόγω της ιδιάζουσας φύσης και των ιδιαιτεροτήτων των καθηκόντων του», όπως αναφέρεται στην απόφαση, παρά την ρητή νομοθετική πρόβλεψη που λέει ότι στις προσλήψεις δεν τίθενται ανώτατα όρια πρόσληψης παρά μόνο στις εξαιρετικές περιπτώσεις που η φύση της εργασίας το απαιτεί.

Στην προκειμένη περίπτωση η φύση της δουλειάς δεν φαίνεται να δικαιολογεί όριο και μάλιστα τόσο χαμηλό. Άλλωστε, γιατί δεν θεσπίσθηκε τόσα χρόνια;

Με την παραπάνω λογική θα έπρεπε να είχαν θεσπισθεί ανάλογα ανώτατα όρια για τις μισές θέσεις του δημόσιου τομέα, ακυρώνοντας την νομοθετική επιταγή.

Το σύμπτωμα συναντάται τελευταία συχνά και μάλλον θα πρέπει να απασχολήσει το ΑΣΕΠ, τον θεματοφύλακα των προσλήψεων.


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved