nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ξεκινάει τη Δευτέρα η ηλεκτρονική ταυτοποίηση για το τεστ δεξιοτήτων (4/12/2007)
 


Αθήνα 4.12.2007, 15:06
Ξεκινάει την προσεχή Δευτέρα στο ανακαινισμένο site του ΑΣΕΠ η διαδικασία της ηλεκτρονικής ταυτοποίησης όσων ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο τεστ γενικών γνώσεων και δεξιοτήτων, υποβάλλοντας ηλεκτρονική αίτηση.

Με μια σχετικά απλή διαδικασία ο ενδιαφερόμενος θα υποβάλλει τα στοιχεία του στο www.asep.gr ( «Online Υπηρεσίες» > «Εγγραφή υποψηφίων») προκειμένου να του αποσταλεί ταχυδρομικά, με συστημένη επιστολή, ειδικός προσωπικός κωδικός πρόσβασης στο σύστημα. Πρόκειται για ένα είδος PIN με τη μορφή username και password που θα του επιτρέπει να έχει πρόσβαση σε πολλές ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΑΣΕΠ και το δικαίωμα να υποβάλει αργότερα ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο τεστ. Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα ή δεν επιθυμούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, θα κληθούν με νεότερη ανακοίνωση του ΑΣΕΠ να αποστείλουν έντυπη ταχυδρομικά (φωτό παρακάτω στα συνημμένα). 

Όπως έχει γράψει και παλαιότερα η Proslipsis, το τεστ θα διεξαχθεί την άνοιξη του 2008. Σήμερα ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Γιώργος Βέης διευκρίνησε ότι οι εξετάσεις θα είναι διάρκειας τεσσάρων ωρών και θα διεξαχθούν σε μία ημέρα. Στους εξεταζόμενους θα τεθούν περίπου 150 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών που θα χορηγούν έως 100 μονάδες. Καθώς δεν θα υπάρχει βάση, ο υποψήφιος θα μπορεί να κάνει χρήση ακόμα και μιας μονάδας. Στις εξετάσεις θα μπορούν να λάβουν μέρος απόφοιτοι τριτοβάθμιας και δευτεροβάθιας εκπαίδευσης, ανεξαρτήτως στρατολογικής ή άλλης κατάστασης.

Η πύλη
Η νέα δικτυακή πύλη του ΑΣΕΠ θα παρέχει σειρά υπηρεσιών τόσο στο κοινό όσο και στους φορείς που διενεργούν προσλήψεις, με κυριότερες αυτές που αφορούν την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων και την αποστολή εξατομικευμένης ενημέρωσης στο προσωπικό e-mail των ενδιαφερομένων. Μελλοντικά θα είναι δυνατή και η διαμόρφωση ατομικού προφίλ χρήστη, με την προοπτική να δημιουργηθεί αρχείο πιστοποιημένων ως προς τα προσόντα τους υποψηφίων, ώστε αυτοί να μην χρειάζεται να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους σε κάθε νέα διαδικασία επιλογής.

Μια επιπλέον δυνατότητα του νέου site που αναμένεται να διευκολύνει σημαντικά τους υποψηφίους είναι η αυτόματη αναζήτηση αποτελεσμάτων βάσει του αριθμού ταυτότητας. Επιλέγοντας «Αποτελέσματα Διαγωνισμών» > «Αναζήτηση» και εισάγοντας απλώς τον αριθμό της ταυτότητάς τους οι υποψήφιοι θα μπορούν με μια κίνηση να πληροφορούνται τη σειρά κατάταξής τους σε όλους τους διαγωνισμούς στους οποίους έλαβαν μέρος. Για τεχνικούς λόγους, η επιλογή αυτή θα είναι ενεργή αποκλειστικά για τις νέες προκηρύξεις. Τα αποτελέσματα των παλαιότερων διαγωνισμών θα είναι προσβάσιμα (μέσα από την επιλογή «Αρχείο» > «Παλαιοί Διαγωνισμοί»), ωστόσο η αναζήτηση σε αυτά θα γίνεται ανά προκήρυξη, όπως μέχρι σήμερα.

Από τις 10 Δεκεμβρίου κάθε υποψήφιος θα μπορεί ακόμη να υπολογίζει μέσα από το www.asep.gr το σύνολο των μονάδων του (μόρια). Η επιλογή «Υπολογισμός Μορίων» προσφέρει μια εξειδικευμένη φόρμα για κάθε κατηγορία υποψηφίων, εμφανίζοντας τα κατάλληλα κάθε φορά πεδία για συμπλήρωση από το χρήστη. Στη συνέχεια ο υπολογισμός θα γίνεται αυτόματα και φυσικά το αποτέλεσμα που θα προκύπτει θα εξαρτάται από την ορθή συμπλήρωση της φόρμας από τον υποψήφιο .

Σημειώνεται ότι οι ήδη προσφερόμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες (αναζήτηση προκηρύξεων, ενημέρωση για αποτελέσματα ή επερχόμενους διαγωνισμούς, φόρμες αιτήσεων, υποδείγματα συμπλήρωσης κ.λπ.) θα συνεχίσουν να παρέχονται και από τη νέα ιστοσελίδα.

* Στα συνημμένα αρχεία θα βρείτε:
1. Την κεντρική σελίδα του νέου site του ΑΣΕΠ
2. Την ηλεκτρονική αίτηση του τεστ
3. Την έντυπη αίτηση του τεστ

 

 3 αρχεία διαθέσιμα για download 
Η κεντρική σελίδα του νέου site του ΑΣΕΠ (αρχείο jpeg 148 kb)
Η ηλεκτρονική αίτηση για το τεστ (αρχείο jpeg 112 kb)
Η έντυπη αίτηση του τεστ (ταχυδρομική) (αρχείο pdf 195 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved