nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Η προκήρυξη του τεστ δεξιοτήτων του ΑΣΕΠ (28/12/07)
 Αθήνα 28.12.2007, 13:02
Την προκήρυξη του επικείμενου τεστ γενικών γνώσεων και δεξιοτήτων του ΑΣΕΠ, καθώς και το έντυπο της αίτησης συμμετοχής στην διαδικασία αυτή, παρουσιάζει η Proslipsis.

Η προκήρυξη φέρει τον κωδικό "ΑΣΕΠ 1Τ/2007" και στάλθηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο για εκτύπωση (θα δημοσιευθεί στο τεύχος ΑΣΕΠ της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως). Οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων θα οριστούν σε λίγες ημέρες, ενώ αργότερα θα ανακοινωθεί από το ΑΣΕΠ και η ημερομηνία των εξετάσεων. Όσοι επιλέξουν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, θα πρέπει από τώρα να επισκεφθούν το δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ www.asep.gr προκειμένου να ενταχθούν στη λεγόμενη διαδικασία της πιστοποίησης. Οι υποψήφιοι με έλλειψη φυσικών σωματικών δεξιοτήτων θα βρουν αναλυτικές πληροφορίες για τον τρόπο της εξέτασής τους στο Παράρτημα Α' της προκήρυξης.

Οι εξετάσεις
Η ειδική γραπτή δοκιµασία δε συνιστά εξέταση επί συγκεκριµένης ύλης και για το λόγο αυτό δεν ορίζεται εξεταστέα ύλη. Αντικείµενο εξέτασης δεν αποτελούν συγκεκριµένα «µαθήµατα», αλλά ένα γενικό πλαίσιο θεµατολογίας που καλύπτει µια ευρύτερη περιοχή θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων και δεξιοτήτων. Σε αυτό το γενικό πλαίσιο εντάσσονται:
- βασικές γνώσεις σχετικές µε την ιστορία της ανθρωπότητας και τη γεωγραφία του πλανήτη
- τα φυσικά φαινόµενα και τους νόµους που τα διέπουν
- τους θεσµούς, τα όργανα και το πλαίσιο λειτουργίας της Ελληνικής ∆ηµοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
- την οργάνωση και τη διοίκηση του κράτους
- τον πολιτισµό όπως εκφράζεται µέσα από τις επιστήµες, τις τέχνες και τα γράµµατα
- τα θέµατα που απασχολούν την επικαιρότητα
- τα σηµαντικότερα ζητήµατα που προβληµατίζουν το σύγχρονο άνθρωπο ως σκεπτόµενο ον και πολίτη της Ελλάδας και του κόσµου κ.λπ.
- δεξιότητες όπως η ορθή χρήση της ελληνικής γλώσσας και η ικανότητα κατανόησης γραπτού λόγου
- η αριθµητική αντίληψη και η ικανότητα επίλυσης προβληµάτων µε απλούς υπολογισµούς
- η αναλυτική σκέψη και η κριτική ικανότητα
- ο επαγωγικός και διαγραµµατικός συλλογισµός
- η ικανότητα κατηγοριοποίησης, ταξινόµησης και επεξεργασίας πληροφοριών
- η ταχύτητα και ακρίβεια αντίληψης
- η παρατηρητικότητα
- η αντίληψη του χώρου κ.λπ.

Η ειδική γραπτή δοκιµασία δεν αποσκοπεί στον έλεγχο εξειδικευµένων και λεπτοµερών γνώσεων επί των γνωστικών πεδίων που ενδεικτικά αναφέρθηκαν παραπάνω, αλλά, εξετάζοντας το βαθµό επάρκειας των υποψηφίων σε γνώσεις γενικής παιδείας και το βαθµό καλλιέργειας βασικών νοητικών τους δεξιοτήτων, στοχεύει στην αξιολόγηση της συνολικής τους κατάρτισης και των ικανοτήτων που διαθέτουν προκειµένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος.

Η εξέταση θα διεξαχθεί µε τη µορφή σύντοµων ερωτήσεων, οι οποίες θα είναι κοινές για όλες τις κατηγορίες προσωπικού (ΠΕ, ΤΕ και ∆Ε) και θα απαντηθούν σε ειδικό Απαντητικό Φύλλο µε τη µέθοδο των πολλαπλών επιλογών. Τα θέµατα στα οποία θα εξεταστούν οι συµµετέχοντες στην ειδική γραπτή δοκιµασία θα µεταδοθούν στα εξεταστικά κέντρα όπου θα λάβει χώρα η διαγωνιστική διαδικασία µε το σύστηµα Vertical Blanking Interval (VBI) του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευµάτων ή µε οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο και ασφαλές µέσο.

Στην γραπτή δοκιμασία του τεστ μπορούν να συμμετάσχουν -προαιρετικά- όσοι κατά την ημερομηνία έναρξης της εξέτασης κατέχουν βασικό τίτλο σπουδών δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μετά την ολοκλήρωση της βαθµολόγησης το ΑΣΕΠ θα καταρτίζει προσωρινό πίνακα βαθµολογίας, στον οποίο θα περιλαµβάνονται κατ' αλφαβητική σειρά όλοι όσοι συµµετείχαν στην ειδική γραπτή δοκιµασία. ∆ίπλα στα στοιχεία κάθε συµµετέχοντα (ονοµατεπώνυµο, Α∆Τ κτλ.) θα αναφέρεται η κατηγορία εκπαίδευσης στην οποία ανήκει ο τίτλος σπουδών βάσει του οποίου συµµετείχε στην ειδική γραπτή δοκιµασία (ΠΕ, ΤΕ ή ∆Ε), η βαθµολογία που συγκέντρωσε στην ειδική γραπτή δοκιµασία (≤ 100) και ο αντίστοιχος αριθµός µορίων που προκύπτουν από τον πολλαπλασιασµό της βαθµολογίας της ειδικής γραπτής δοκιµασίας µε τον αριθµό τρία, που αποτελεί τον ισχύοντα συντελεστή βαρύτητας. Οι πίνακες αυτοί θα ισχύουν για τρία χρόνια. Τα μόρια που θα λαμβάνει όποιος συμμετέχει στις ειδικές εξετάσεις του τεστ θα προστίθενται στη βαθμολογία που θα λαμβάνει σε οποιαδήποτε διαδικασία πρόσληψης με σειρά προτεραιότητας (άρθρο 18 του ν. 2190/94) συμμετέχει.

Σημειώνεται ότι το ΑΣΕΠ δεν έχει προς το παρόν καταλήξει για τη συχνότητα διεξαγωγής του τεστ. Ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής κ. Γιώργος Βέης είναι της άποψης ότι αυτό πρέπει να διεξάγεται κάθε χρόνο.

* Στα συνημμένα θα βρείτε την προκήρυξη του τεστ και το έντυπο της αίτησης.

 

 

 2 αρχεία διαθέσιμα για download 
Η προκήρυξη (αρχείο pdf 206 kb)
Η αίτηση (αρχείο doc 259 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved