ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Πλαστά πτυχία ΤΕΕ θα αναζητήσει το ΑΣΕΠ (24/4/08)


Αθήνα 24.5.2008, 13:12
Υποχρεωμένο να αναψηλαφήσει τις διαδικασίες πρόσληψης των τελευταίων ετών προκειμένου να διαπιστώσει αν και πόσοι σπουδαστές ιδιωτικών ΤΕΕ κατέλαβαν θέσεις στο δημόσιο τομέα χρησιμοποιώντας πλαστό πτυχίο είναι το ΑΣΕΠ, έπειτα και από τις νέες καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και κάνουν λόγο για βιομηχανία χορήγησης πλαστών τίτλων σπουδών από ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.

Το θέμα θα απασχολήσει την μείζονα ολομέλεια της Ανεξάρτητης Αρχής, η οποία θα συνέλθει αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα για να εξετάσει τον τρόπο που θα διεξαχθεί η περίπλοκη έρευνα. Όπως τονίζουν στην Proslipsis ανώτατα στελέχη της Αρχής, σε περίπτωση που εντοπιστούν πλαστά πτυχία διορισθέντων οι κάτοχοί τους αφενός θα χάσουν τη θέση τους και αφετέρου θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη για απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών. Το εάν και πως θα αναπληρωθούν οι θέσεις που τυχόν θα κενωθούν, είναι ένα θέμα που επίσης θα απασχολήσει την ολομέλεια του ΑΣΕΠ στην προσεχή συνεδρίασή της.  

Το σκάνδαλο της χορήγησης πλαστών τίτλων σπουδών από ιδιωτικά ΤΕΕ αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελίες επαγγελματικών φορέων, με κυριώτερες αυτές της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ). Τις καταγγελίες επιβεβαίωσε έρευνα που έγινε στην Άρτα με εντολή του περιφερειακού διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου κ. Νίκου Πετρόπουλου, ενώ από αρχές του 2007 ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης ανακάλυψε ότι ιδιωτικά ΤΕΕ σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καβάλα, Αρτα και Αθήνα χορήγησαν πτυχία με άριστα και μάλιστα χωρίς πολλοί κάτοχοί τους να παρακολουθήσουν σπουδές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved