ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΠΡΟΣ ΛΗΨΗ: Βεγγαλικά (24/2/08)


Αθήνα 24.4.2008
Του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Πομφόλυγες -κοινώς φούσκες- αποδεικνύονται οι παλαιότερες, προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας για τις προσλήψεις. Στα τέσσερα χρόνια που κυβερνάει τον τόπο δεν υλοποίησε ούτε μία από αυτές.

Δεν στεκόμαστε καν στην πολυσυζητημένη εξαπάτηση των περίπου 250.000 συμβασιούχων, τους οποίους υποτίθεται ότι θα μονιμοποιούσε. Θα μείνουμε στις άλλες επιλογές της, όπως αυτές αποτυπώνονται στο κυβερνητικό της πρόγραμμα.

Πριν από τις εκλογές του 2004 η Νέα Δημοκρατία διαπίστωνε ότι το σύστημα της μοριοδότησης (σειρά προτεραιότητας) που εφάρμοζε το ΑΣΕΠ στις προσλήψεις τακτικού προσωπικού ήταν ακατάλληλο και έναντι αυτού προέκρινε τη διαδικασία πρόσληψης μέσω γραπτών διαγωνισμών. Μάλιστα τόνιζε ότι στο σύστημα του γραπτού διαγωνισμού θα ενέτασσε σχεδόν όλες τις ειδικότητες, πέραν των διοικητικών – οικονομικών.

Σήμερα το σύστημα της μοριοδότησης προβάλλει πιο ισχυρό από ποτέ και οι γραπτοί διαγωνισμοί έχουν σχεδόν εξαφανιστεί από το χάρτη των προσλήψεων (ο τελευταίος έγινε το 2004, χρονιά που ανέλαβε την εξουσία). Ακόμη και οι προσλήψεις διοικητικών - οικονομικών γίνονται με το «ακατάλληλο» σύστημα της μοριοδότησης.

Το 2004 η Νέα Δημοκρατία διαπίστωνε επίσης ότι το σύστημα προσλήψεων «έχει φαλκιδευτεί περαιτέρω με πλήθος αδικαιολόγητων εξαιρέσεων από αυτό, καθώς και με ψευδώνυμες συμβάσεις έργου».

Στα τέσσερα χρόνια της… νέας διακυβέρνησης το σύστημα των προσλήψεων «φαλκιδεύτηκε» με ένταση πρωτοφανή. Οι εξαιρέσεις από τον έλεγχο του ΑΣΕΠ αυξήθηκαν δραματικά (ΔΕΚΟ, Ολυμπιακή Αξιοποίηση, ΟΠΑΔ, κ.ά.), ενώ οι συμβάσεις έργου ζουν και βασιλεύουν δημιουργώντας τις νέες στρατιές των συμβασιούχων που αύριο θα ασκούν αφόρητες πιέσεις για μονιμοποίηση μέσω της νομοθετικής οδού. Η ειρωνεία είναι ότι χρήση των συμβάσεων έργου κάνει ακόμα και το υπουργείο Εσωτερικών, ο… θεματοφύλακας των προσλήψεων!

Μια άλλη εξαγγελία της Νέας Δημοκρατίας αφορούσε τη σύσταση του Συμβουλίου Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο θα αντικαθιστούσε το ΑΣΕΠ και θα είχε ως έργο και αποστολή «όχι μόνο τον έλεγχο των προσλήψεων προσωπικού, αλλά και την ανάπτυξη συμβουλευτικού και γνωμοδοτικού ρόλου και αρμοδιότητας, για τα ζητήματα οργάνωσης και λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών».

Το Συμβούλιο αυτό δεν συστάθηκε ποτέ, ενώ το ΑΣΕΠ υποβαθμίστηκε περαιτέρω ή έστω δεν είδε άσπρη μέρα από την κυβέρνηση της… ανασυγκρότησης του κράτους, όπως ομολογούν και κορυφαία στελέχη του.

Κατά τα άλλα, παρουσιάζοντας τότε το «ολοκληρωμένο και πρωτοποριακό σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας για την Eλλάδα του 21ου αιώνα», ο κ. Γιώργος Σουφλιάς δήλωνε ότι «τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με θέσεις και με πρόγραμμα και όχι με βεγγαλικά».

Ποιός δε θα συμφωνούσε μαζί του;
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved