ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Σε ισχύ νόμος του υπουργείου Δικαιοσύνης που παρακάμπτει το ΑΣΕΠ (14/5/08)


Αθήνα 14.5.2008, 22:04
Σε ισχύ τέθηκε νόμος του υπουργείου Δικαιοσύνης που -μεταξύ άλλων- επιφυλάσσει στο ΑΣΕΠ διακοσμητικό ρόλο, καθώς το υποχρεώνει να επικυρώσει 206 προσλήψεις ΠΕ μεταφραστών - διερμηνέων και πληροφορικής που θα διενεργήσουν επιτροπές του υπουργείου.

Όι προσλήψεις αυτές θα γίνουν από επιτροπές που θα συγκροτηθούν με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης και στις οποίες θα προεδρεύει ανώτατος δικαστικός λειτουργός, εν ενεργεία ή μη. Δειγματοληπτικά στις επιτροπές θα συμμετέχει και ένας εκπρόσωπος του ΑΣΕΠ που θα ορίζεται από τον πρόεδρό του, ενώ το τελευταίο θα καλείται κατόπιν εορτής να ελέγξει τα αποτελέσματα.

Πρόκειται για το ν. 3659/2007 "Βελτίωση και επιτάχυνση των διαδικασιών της δίκης στα τακτικά διοικητικά δικαστήρια και άλλες διατάξεις" που δημοσιεύεται στο τεύχος Α' αρ. 77/7 Μαΐου 2008 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (θα τον βρείτε εδώ).

Σχετικές ρυθμίσεις
Ο νόμος περιλαμβάνει και σειρά ρυθμίσεων που έχουν σχέση με προσλήψεις και μετατάξεις. Αυτές είναι οι εξής:

- Στο άρθρο 63 αναφέρεται ότι η επιλογή του προσωπικού του κλάδου ΔΕ Φύλαξης των Καταστημάτων Κράτησης της χώρας διενεργείται από το υπουργείο Δικαιοσύνης και στα κριτήρια επιλογής προστίθεται και η γνώση ξένης γλώσσας. Με απόφαση του εκάστοτε υπουργού θα προκηρύσσονται οι κενές θέσεις και θα καθορίζονται ο αριθμός των μορίων για κάθε κριτήριο, η διαδικασία με την οποία διαπιστώνονται τα κριτήρια, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και ο τρόπος κατάθεσής τους, ο τρόπος βεβαίωσης της μόνιμης κατοικίας, οι δοκιμασίες στα αθλήματα, η διαδικασία υγειονομικής και ψυχοτεχνικής εξέτασης των υποψηφίων και κάθε άλλη λεπτομέρεια, που είναι αναγκαία για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος άρθρου.

- Στο άρθρο 60 προβλέπεται ότι κατά τη δημοσίευση του νόμου οι υπηρετούντες  υπάλληλοι του κλάδου ΔΕ Εξωτερικής Φρούρησης κατατάσσονται αυτοδικαίως στο βαθμό του Φρουρού. Ο χρόνος που έχει διανυθεί από το διορισμό τους μέχρι τη δημοσίευση του νόμου αυτού, καθώς και κάθε άλλη δημόσια υπηρεσία, που αναγνωρίζεται για βαθμολογική εξέλιξη σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα, θεωρείται ότι έχει διανυθεί στο βαθμό του Φρουρού. Για την κατάταξη εκδίδεται διαπιστωτική πράξη η οποία δεν δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

- Το άρθρο 62 αναφέρει ότι η διαδικασία της μετατάξεως του προσωπικού των καταστημάτων κράτησης της χώρας και του προσωπικού των ιατροδικαστικών υπηρεσιών δεν προωθείται χωρίς προηγούμενη πλήρως αιτιολογημένη βεβαίωση του προϊσταμένου της οικείας υπηρεσίας και γνώμη του οικείου υπηρεσιακού συμβουλίου, ότι η μετάταξη δεν επάγεται δυσμενείς συνέπειες στη λειτουργία του καταστήματος ή της υπηρεσίας.

- Στο άρθρο 74 προβλέπεται ότι Δικηγόροι που έχουν επιλεγεί, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 11 του ν. 1649/1986 (ΦΕΚ 149 Α΄) σε διαγωνισμό ο οποίος προκηρύχθηκε πριν από την έναρξη ισχύος του ν. 2993/2002 (ΦΕΚ 58 Α΄) και των οποίων η πρόσληψη ακυρώθηκε ή ακυρώνεται λόγω συμμετοχής δικαστικού λειτουργού στην αρμόδια επιτροπή, θεωρείται ότι έχουν προσληφθεί σε προς τούτο συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις και καταλαμβάνουν την πρώτη αντίστοιχη οργανική θέση που κενώνεται ή δημιουργείται στην ίδια υπηρεσία ή στο ίδιο Ν.Π.Δ.Δ. ή στο ίδιο νομικό πρόσωπο του δημόσιου τομέα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved