ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΠΡΟΣ ΛΗΨΗ: ΑΣΕΠ ή... vivartia (1/6/08)

Αθήνα 1.6.2008
Του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Τέσσερα χρόνια «πολεμούν» να αναμορφώσουν το νόμο για τους «προστατευόμενους» στο υπουργείο Απασχόλησης κι ακόμα να τα καταφέρουν. Έτσι όπως πάνε σε λίγο θα φιγουράρουν στο βιβλίο Guinness.

Σαν να μην τρέχει τίποτα στον πέμπτο χρόνο έρχονται απλά να ομολογήσουν την αποτυχία τους, δηλώνοντας ότι θα κάνουν προσλήψεις με τον παλαιό νόμο (2643/98), o οποίος κατά γενική ομολογία μπάζει από παντού!

Η κατάσταση θα ήταν για γέλια αν οι συγκεκριμένες προσλήψεις δεν αφορούσαν ειδικές ομάδες του πληθυσμού, μεταξύ αυτών και άτομα με αναπηρίες, και αν οι θέσεις δεν παρέμεναν κενές για περισσότερα από πέντε χρόνια λόγω μη εφαρμογής του παραπάνω νόμου!

Κατά μία ακόμη ελληνική παραδοξότητα, τις θέσεις αυτές δεν τις διαχειρίζεται ο επίσημος φορέας προσλήψεων της χώρας, το ΑΣΕΠ (παρότι βγαίνουν από τις εκάστοτε προκηρύξεις που εκδίδονται μέσω αυτού), αλλά το υπουργείο Απασχόλησης και το εκτελεστικό του όργανο, ο ΟΑΕΔ.

Δεν χρειάζεται και πολύ σκέψη για να καταλάβει κανείς ότι αίτιο της πείσμονος κατοχής είναι η συνήθης πελατειακή «πανούκλα». Μας το είχε εξομολογηθεί με παρρησία και παλαιότερος διοικητής ΟΑΕΔ, οι προσπάθειες του οποίου να υπαχθούν οι προσλήψεις αυτές στο ΑΣΕΠ έπεσαν τότε στο κενό. Μόνο που στην παρούσα περίπτωση το μείγμα καθίσταται εξόχως εκρηκτικό καθώς συνδυάζει υψηλές δόσεις αναλγησίας και ανικανότητας.

Οι ανάλγητοι και ανίκανοι δεν μπορούν, όμως, να καθορίζουν τις τύχες ενός λαού και δη ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων. Πριν τους πάρουν με τα γιαούρτια vivartia (λόγω... μείωσης των τιμών) τα άτομα με αναπηρίες και οι άλλοι "προστατευόμενοι", ας κάνουν μια προσπάθεια να διασωθούν παραχωρώντας άμεσα τις θέσεις στο ΑΣΕΠ.

Υ.Γ.: Η Proslipsis έχει θέσει αρκετές φορές το θέμα των καθυστερήσεων στις προσλήψεις των «προστατευομένων» στον πρόεδρο του ΑΣΕΠ κ. Γιώργο Βέη, ο οποίος δηλώνει πρόθυμος μεν να τις αναλάβει το ΑΣΕΠ, αναρμόδιος δε να πείσει προς τούτο την κυβέρνηση. Και να σκεφθεί κανείς ότι το ΑΣΕΠ αναλαμβάνει ακόμη και προσλήψεις του ιδιωτικού τομέα, όπως για παράδειγμα της Τράπεζας Αττικής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved