ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Προσλήψεις «προστατευομένων»: Γιατί πανηγυρίζει η ζουζουνίτσα παιδιά; (26/6/08)


Αθήνα 26.6.2008, 20:17
Του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Υπάρχει ένα ανέκδοτο για μια ομάδα πόλο, που αν και έχασε το παιχνίδι οι παίκτες της πανηγύριζαν επειδή ήταν η πρώτη φορά που δεν... τους πνίγηκε παίκτης.

Μας το θύμισε η εκ Καλαμάτας ορμώμενη υφυπουργός Απασχόλησης κ. Σοφία Καλαντζάκου -η και ζουζουνίτσα απο τινές αποκαλούμενη-, η οποία εξέδωσε "πανηγυρική" ανακοίνωση επειδή μετά από πέντε χρόνια στην εξουσία κατάφερε να κινήσει "κουλές" διαδικασίες για την τοποθέτηση σε θέσεις εργασίας του δημόσιου τομέα "προστατευομένων" του ν. 2643/98 (άτομα με αναπηρίες, πολυτέκνους - τριτέκνους και τέκνα τους κ.ά.) και τώρα ευελπιστεί ότι οι διαδικασίες αυτές θα ευδοκιμήσουν και οι θέσεις θα καλυφθούν με καθυστέρηση μόνο επτά χρόνων!

Είναι αξιοθαύμαστο το πώς στη λακωνική, ομολογουμένως, ανακοίνωσή της η κ. Καλαντζάκου καταφέρνει να "πουλήσει" και ειρωνία, αποδεικνύοντας ότι δεν έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης: "Ο νόμος αυτός αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την προώθηση στην εργασία των ατόμων με αναπηρία, των πολυτέκνων, και των άλλων προστατευόμενων κοινωνικών ομάδων", λέει, ενώ γνωρίζει καλά ότι ο νόμος αυτός προβλέπει ότι διαδικασίες τοποθετήσεων πρέπει να γίνονται κάθε χρόνο και ότι πρόκειται για το ίδιο νόμο που όταν η Νέα Δημοκρατία ήρθε στα πράγματα χαρακτήρισε προβληματικό και μάλιστα έφτιαξε ομάδες εργασίες για να τον αναμορφώσουν, αλλά ματαίως.

Για όσους δεν γνωρίζουν, οι θέσεις του νόμου αυτού "βγαίνουν" από τις εκάστοτε προκηρύξεις ΑΣΕΠ, αλλά δεν καλύπτονται από την ανεξάρτητη αρχή ταυτόχρονα με τις άλλες θέσεις των προκηρύξεων, όπως θα περίμενε κάθε σώφρων άνθρωπος, επειδή της λογικής υπερισχύει η άκρατη πελατειακή αντίληψη της κ. Καλαντζάκου και των συν αυτή. Που επιπλέον αποδεικνύονται ανίκανοι να εξυπηρετήσουν ακόμα και τις πελατειακές τους ανάγκες!

Υ.Γ.1: Την επόμενη φορά που θα εκδώσετε προκήρυξη «προστατευομένων», κυρία Καλαντζάκου, τηρήστε τουλάχιστον τα προσχήματα και περιλάβετε σε αυτήν τα βασικά, όπως το σε ποιούς απευθύνεται...

Υ.Γ.2: Το άλλο με τον Τοτό, το ξέρετε;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved