ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Από ψυχίατρο οι δικαστές, από συνέντευξη οι ειδικοί φρουροί (11/7/08)


Αθήνα 11.7.2008, 18:04
Υποχρεωτικά από ψυχίατρο και από επιτροπή ήθους θα περνούν όλοι οι υποψήφιοι δικαστές και από τη βάσανο της προσωπικής συνέντευξης οι υποψήφιοι για θέσεις ειδικών φρουρών.

Τα παραπάνω προβλέπονται στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Bουλή και αφορά τη λειτουργία της Eθνικής Σχολής Δικαστών.

Ειδικότερα προβλέπεται ότι προκειμένου οι υποψήφιοι δικαστές να λάβουν μέρος στο διαγωνισμός της Σχολής (πραγματοοποιείται μια φορά το χρόνο) θα πρέπει υποχρεωτικά να προσκομίζουν γνωμάτευση ψυχικής υγείας από διευθυντή ψυχιατρικής κλινικής κρατικού νοσοκομείου, ενώ είναι δυνατόν να παρακολουθούνται από ψυχίατρο σε όλη τη διάρκεια των σπουδών τους. Επιπλέον οι σπουδαστές θα κρίνονται για το αν είναι κατάλληλοι από πλευράς ήθους και συμπεριφοράς να ασκήσουν δικαστικά καθήκοντα.

Οι βεβαιώσεις, μαζί με την ανάλογη για την κατάσταση της σωματικής υγείας των σπουδαστών, θα μπαίνουν στον ατομικό τους φάκελο και θα τους "ακολουθούν" μέχρι το πέρας των σπουδών τους.

Για συμμετοχή στο διαγωνισμό της Σχολής, οι υποψήφιοι δικαστές πρέπει να είναι ηλικίας 27-37 ετών, να έχουν ασκήσει τουλάχιστον δύο χρόνια δικηγορία και να γνωρίζουν υποχρεωτικά μία ξένη γλώσσα.

Για τους ειδικούς φρουρούς αναφέρεται ότι με τη συνέντευξη θα αξιολογείται η εν γένει προσωπικότητα και ικανότητά τους να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της θέσης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved