ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΣτΕ: Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις γιατρών και οδοντιάτρων στο ΙΚΑ (17/7/08)


Αθήνα 17.7.2008, 12:43
Αντισυνταγματικό έκρινε το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας σχέδιο προεδρικού διατάγματος του υπουργείου Απασχόλησης, το οποίο επιδιώκει οι προσλήψεις γιατρών και οδοντιάτρων στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ να γίνονται με νέα κριτήρια από επιτροπή του Ιδρύματος και όχι μέσω ΑΣΕΠ όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

Στη γνωμοδότησή του (υπ' αριθμ. 158/2008) το Τμήμα διαπιστώνει κατ' αρχήν ότι οι προσλήψεις αυτές υπάγονται στο ν. 2190/1994 και στο ΑΣΕΠ, καθώς πρόκειται για ΝΠΔΔ. Στη συνέχεια εκτιμά ότι η διαδικασία της πρόσληψης μπορεί να ανατεθεί σε ειδική επιτροπή του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, όπως προβλέπει το σχέδιο και όπως γίνεται σε πολλές περιπτώσεις πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ, αρκεί να παρέχεται στο ΑΣΕΠ η δυνατότητα πλήρους ελέγχου τόσο επί της προκήρυξης όσο και επί των ενστάσεων και των πινάκων κατάταξης. Τελικά όμως αποφαίνεται ότι το σχέδιο δεν παρέχει στο ΑΣΕΠ δυνατότητα πλήρους ελέγχου, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την παράγραφο 7 του άρθρου 103 του Συντάγματος, και παραπέμπει το π.δ. στην Ολομέλεια για οριστική κρίση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved