ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΠΡΟΣ ΛΗΨΗ: Τι λέει ο... ξενοδόχος; 21/7/09

Αθήνα 21 Ιουλίου 2009
Του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Το πρόγραμμα των 20.000 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους δήμους που επαγγέλλεται η κυβέρνηση αφορά θέσεις που διαχειρίζεται εδώ και χρόνια το ΑΣΕΠ.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση "κλέβει" τις θέσεις αυτές από το ΑΣΕΠ και τις δίνει στον ΟΑΕΔ, στηριζόμενη σε μια διάταξη του ν. 2190/94 που επιτρέπει στον τελευταίο να διαχειρίζεται προγράμματα απασχόλησης.

Εδώ, όμως, δεν πρόκειται για κάποιο ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης, όπως είναι για παράδειγμα τα stage, αλλά για θέσεις μόνιμου προσωπικού (επιμένουμε) εικονικής διάρκειας τριών ετών.

Είναι λίγο δύσκολο για την κυβέρνηση να πείσει τους πολίτες ότι το προσωπικό αυτό δεν θα οδηγηθεί στην μονιμότητα μέσω νομοθετικής ρύθμισης μετά την παρέλευση των τριών ετών, όπως έγινε πρόσφατα με τις περίπου 34.000 μονιμοποιήσεις συμβασιούχων του προεδρικού διατάγματος Παυλόπουλου, αλλά και τις 1.500 μονιμοποιήσεις στους καποδιστριακούς δήμους που έγιναν το 2000 επί ΠΑΣΟΚ. Τη στιγμή μάλιστα που οι παραπάνω μονιμοποιήσεις αφορούσαν διάστημα απασχόλησης μικρότερο των δύο ετών.

Τι θα πει άραγε το ΑΣΕΠ για αυτή τη "διασταλτική ερμηνεία" του νόμου, ορολογία που χρησιμοποιούν συχνά οι κυβερνητικοί όταν θέλουν να δικαιολογήσουν τις αλχημείες τους στις προσλήψεις που έρχονται σε άμεση αντίθεση με το Σύνταγμα και τους νόμους;

Θα την αφήσει να "περάσει" ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο για καταχρηστική χρήση της και στο μέλλον ή τους επιφυλλάσσει "πάθημα" ανάλογο με το πρόσφατο του κ. Αβραμόπουλου, ο οποίος δεν κατάφερε να εξαιρέσει από τον ν. 2190/94 τις περίπου 5.000 προσλήψεις στα νοσοκομεία μετά από παρέμβαση του ΑΣΕΠ που "έβγαλε" τις σχετικές ρυθμίσεις νόμου αντισυνταγματικές (όταν μάλιστα οι διάφορες επιτροπές της Βουλής ποιούσαν την νήσσαν);

Ίδωμεν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved