ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Θέλουν προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ και στις Νομαρχίες 22/7/09


Αθήνα 22.7.2009, 17:06
Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης για τις Νομάρχιες, ανάλογο των 20.000 προσλήψεων στους Δήμους, απεργάζονται ο Διοικητής ΟΑΕΔ Γιώργος Βερναδάκης και η Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ).

Το σχέδιο συζητήθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ του Διοικητή ΟΑΕΔ και αντιπροσωπείας της ΕΝΑΕ στα γραφεία του Οργανισμού στον Άλιμο. Την ΕΝΑΕ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος και Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Δράκος, το μέλος και Νομάρχης Πρεβέζης κ. Βασίλης Ιωάννου και ο Γενικός Διευθυντής της Ένωσης κ. Αριστείδης Κυριακόπουλος.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Δράκος τόνισε μεταξύ άλλων ότι αντικείμενο της συνάντησης ήταν θέματα απασχόλησης για τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της χώρας. "Μιλήσαμε για ένα πρόγραμμα αντίστοιχο της αυτοδιοίκησης του α' βαθμού, για τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και θα έχουμε πολύ σύντομα την πλήρη εισήγηση για την διαδικασία, η οποία θα προταθεί και θα ακολουθηθεί και συζητήσαμε και για το ενδεχόμενο συνέχισης του προγράμματος "Στέιτ" που αφορά την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση".

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ διαβεβαίωσε την ΕΝΑΕ ότι το πρόγραμμα "Στέιτ" θα συνεχιστεί και ότι θα έχουν νεότερα την επόμενη περίοδο. Από την πλευρά της η ΕΝΑΕ δεσμεύτηκε να προσκαλέσει σε Διοικητικό Συμβούλιο τον κ. Βερναδακη λίαν προσεχώς, προκειμένου να συζητηθούν τα προγράμματα αυτά.

Σημειώνεται ότι τόσο το πρόγραμμα απασχόλησης των Δήμων όσο και τα κυοφορούμενο των Νομαρχιών υπονομεύουν ευθέως το επίσημο σύστημα προσλήψεων της χώρας, όπως αυτό καθορίζεται από τις διατάξεις του ν. 2190/94 και εποπτεύεται από το ΑΣΕΠ, ενώ παράλληλα καθιστούν τον ΟΑΕΔ ένα είδος δεύτερου ΑΣΕΠ, πλην "σκοτεινού", καθώς οι διαδικασίες επιλογής του δεν φημίζονται για την τήρηση κανόνων διαφάνειας και αντικειμενικότητας.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved