nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Οριστικά τέλος σε stage και ανανενώσεις 23/10/09


Αθήνα 23.10.2009, 16:44
Kαταργούνται οριστικά τα προγράμματα stage στον δημόσιο τομέα και οι συμβάσεις δεν ανανεώνεται, ενώ στο ιδιωτικό τομέα θα λειτουργήσουν ως μαθητεία και επίσης δεν θα ανανεώνονται. Για το θέμα της προσαύξησης του 50% για την εμπειρία θα αποφασίσουν το ΑΣΕΠ και το υπουργείο Εσωτερικών.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε πριν από λίγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, μετά το τέλος της διυπουργικής σύσκεψης.

Όπως είπε ο κ. Πάγκαλος, το πολιτικό πλαίσιο της κυβέρνησης για τα stage περιλαμβάνει τις εξής αποφάσεις:
- Στο εξής καταργούνται και απαγορεύονται τα Stage στο δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο τομέα και στους ΟΤΑ.
- Στον ιδιωτικό τομέα είναι δυνατόν να λειτουργήσουν τα Stage ως μαθητεία, εφόσον ισχύουν όλες οι απαραίτητες εγγυήσεις και χρηματοδοτούνται κυρίως από κοινοτικά κονδύλια. Οι εγγυήσεις θα προβλέπουν ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και πρόσληψη εργαζομένων με Stage. Το ασφαλιστικό καθεστώς των εργαζομένων θα διέπεται από τους κανόνες κοινωνικής ασφάλισης (τριμερής ασφάλιση με συμμετοχή εργοδοτών, κράτους και εργαζομένων).
- Τα Stage που συνήφθησαν μετά την αναγγελία της ημερομηνίας των εκλογών είναι παράνομα και έγιναν για προφανείς ψηφοθηρικούς σκοπούς και ως εκ τούτου δεν ισχύουν.
- Stage οποιασδήποτε διάρκειας που λήγουν δεν θα ανανεώνονται.
- Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την πρόσληψη μονίμου προσωπικού το οποίο θα καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Πέραν αυτών θα προχωρήσει για την κάλυψη άμεσων και πραγματικών αναγκών στο δημόσιο, σε φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα και στους ΟΤΑ, όπως αυτές αντικειμενικά θα προσδιοριστούν, στην προκήρυξη θέσεων για τη σύναψη συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου. Η διαδικασία της πρόσληψης θα πραγματοποιηθεί με την ευθύνη και τον έλεγχο του ΑΣΕΠ και θα διασφαλίζει αξιοκρατία και ισονομία για όλους τους Ελληνες.

Σχετικά με την προσαύξηση του 50% για την εμπειρία, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι θα ρυθμιστεί από το ΑΣΕΠ και όσους επεξεργαστούν αυτή τη λύση, εννοώντας προφανώς το υπουργείο Εσωτερικών. Επίσης, πρόσθεσε ότι  εξετάσθηκαν όλα τα νομικά και συνταγματικά πλαίσια και ότι κάθε Ελληνας μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

"Εργαλείο"
Χρήσιμο εκπαιδευτικό "εργαλείο" χαρακτήρισε τα stage ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος, όταν χρησιμοποιούνται στην αγορά εργασίας ως μέθοδοι μαθητείας, με τρόπο διάφανο και επωφελή για τη νέα γενιά, που θα τους βοηθήσει να βγουν στην αγορά εργασίας, και όχι ως εργαλείο για το εμπόριο ψυχών και την εξασφάλιση πολιτικής πελατείας, όπως τα χρησιμοποίησε κατ' επανάληψη η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Αντιδράσεις
Την αντίδραση κομμάτων και βουλευτών προκάλεσαν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τα stage.

Ο ελληνικός λαός θα κρίνει την απίστευτη εκδικητικότητα που δείχνει η κυβέρνηση απέναντι σε χιλιάδες νέα παιδιά. Ευθύνη της ΝΔ, για την οποία και προσωπικά δεσμεύομαι, είναι να προσφέρει στους απολυόμενους την απαραίτητη νομική υποστήριξη, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Η κυβέρνηση, που χειροκροτεί ο ΣΕΒ, καταλαβαίνει την αρχή της ισότητας και της δικαιοσύνης ως κάτι ανάμεσα στην εξαθλίωση της ανεργίας και στο καθεστώς της γαλέρας. Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και στο δημόσιο πρέπει ενωμένοι να δώσουν μάχη για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Οι μεν της ΝΔ με τα stage υπήρξαν αδίστακτοι έμποροι ελπίδας, οι δε του ΠΑΣΟΚ γίνονται δήμιοι των ελπίδων αυτών. Και οι δύο θα πρέπει να ντρέπονται. Η μονιμοποίηση σκοντάφτει στα τεράστια ελλείμματα, ο διωγμός θα δημιουργήσει παρενέργειες στην αγορά. Δικός τους ο γκρεμός, δικό τους και το ρέμα, αναφέρει το ΛΑΟΣ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved