nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Γ. Παπανδρέου: Κάνουμε πράξη την αξιοκρατία στις προσλήψεις 11/11/09


Αθήνα 11.11.2009, 14:14
"Θέλουμε οι νέοι της χώρας μας να αποκοπούν από το όνειδος των πελατειακών δικτύων και να εισέρχονται αξιοκρατικά στο Δημόσιο. Τους το οφείλουμε. Σήμερα, με τη νομοθετική πρωτοβουλία που αναλαμβάνουμε, το κάνουμε πράξη".

Τα παραπάνω δήλωσε -μεταξύ άλλων- ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά την σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο για τη διαφάνεια και αξιοκρατία των προσλήψεων στον δημόσιο τομέα, το οποίο αναμένεται -ίσως και σήμερα- να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

"Έχουμε ξεκινήσει να κάνουμε πράξη τις μεγάλες ανατροπές, για τις οποίες λάβαμε εντολή από τους έλληνες πολίτες. Τους έλληνες πολίτες, που για να μας περιβάλουν με την εμπιστοσύνη τους, οφείλουμε καθημερινά να διαβεβαιώνουμε όχι με λόγια, αλλά με πράξεις. Με απτές και ορατές αποφάσεις και πολιτικές. Κάνοντας κάθε μέρα ένα βήμα μπροστά. Ένα σταθερό βήμα προς την αξιοπιστία. Την αξιοπιστία όχι μόνο τη δική μας ως πρόσωπα, αλλά την αξιοπιστία της πολιτικής, των θεσμών μας και του ίδιου του Κράτους. Την αξιοπιστία, που αποτελεί προϋπόθεση για να ξεκινήσουμε όλοι οι Έλληνες μια κοινή, μια συλλογική προσπάθεια, ώστε η χώρα να βγει από τη γενικευμένη κρίση που βιώνει τα τελευταία χρόνια και να κάνει το καθοριστικό βήμα προς ένα καλύτερο μέλλον", τονίζει ο κ. Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την σημερινή συνεδρίαση, "με την οποία κάνουμε ένα πρώτο αποφασιστικό βήμα για την αποκατάσταση του κράτους δικαίου, στην κατεύθυνση μιας πολιτείας ευνομίας, δικαιοσύνης και ισότητας", ενώ αναφέρθηκε διεξοδικά στην αξιοκρατία: "Είχαμε τονίσει πάντα ότι θεμέλιό της είναι η αξιοκρατία. Δεν ανεχόμαστε πλέον ως κοινωνία πελατειακές σχέσεις, συναλλαγές και αυθαιρεσίες. Δεν τις αντέχει κανένας έλληνας, καμία ελληνίδα, γιατί πνίγουν κάθε δημιουργική ικμάδα του λαού μας, καθηλώνουν τη χώρα στη μετριότητα. Έτσι αποτελματώθηκε η Ελλάδα πέντε χρόνια τώρα. Με την απροσχημάτιστη ευνοιοκρατία σε όλα τα επίπεδα.  Με τις κατάφορες αδικίες, ιδίως κατά των νέων παιδιών. Με την εκμετάλλευση της αγωνίας για δουλειά με θύμα κάθε ελληνική οικογένεια. Με την κυνική επικράτηση μιας αντίληψης κολλητών, κουμπάρων και "ημετέρων". Είναι πολιτικό χρέος μας, είναι ηθικό καθήκον μας, είναι ιστορική ευθύνη μας να τραβήξουμε μια κόκκινη γραμμή από αυτό το παρελθόν. Μπορεί για κάποιους, που έχουν εθιστεί σε μια εξουσία και σε μια πολιτεία συναλλαγής και αδιαφάνειας, να είναι επώδυνη. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι ότι αυτή η κόκκινη γραμμή είναι απελευθερωτική για τους πολλούς και τον τόπο. Για τους πολίτες και την κοινωνία, που βαρέθηκαν τα ίδια και τα ίδια. Τη ζητούν εδώ και χρόνια και ήρθε η ώρα να το κάνουμε πράξη. Να αλλάξουμε αυτά που πολλοί ισχυρίζονται ότι δεν αλλάζουν: νοοτροπίες, αντιλήψεις και συμπεριφορές. Να δώσει η πολιτεία, το κράτος, στους πολίτες την ελπίδα και την αισιοδοξία ότι κάθε μέρα που περνά κάτι αλλάζει σ’ αυτή τη χώρα και μάλιστα σε όφελος όλων".  

Τέλος, ο πρωθυπουργός ανέδειξε την ανάγκη αποκατάστασης σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και πολίτη, τονίζοντας ότι "μόνο όταν πείθουμε καθημερινά τους έλληνες και τις ελληνίδες ότι γίνεται από την κυβέρνηση μια σοβαρή και ειλικρινής προσπάθεια για τους ίδιους και για τη χώρα, θα διαπιστώνουν ότι αξίζει τον κόπο να συμμετέχουν και εκείνοι σ' αυτή την πορεία. Να καταβάλλουν τις δικές τους προσπάθειες και να αναλαμβάνουν τις δικές τους ευθύνες".

Καμιά πρόσληψη
Να μην γίνει καμία πρόσληψη τουλάχιστον κατά την προσεχή πενταετία και να καλυφθούν οι κενές θέσεις με μετατάξεις, ζητά το ΛΑΟΣ. "Όσο αφήνουμε να επικρατεί η άποψη ότι η μοναδική προοπτική για τους νέους μας είναι η πρόσληψη στο Δημόσιο θα είμαστε όλο και περισσότερο χαμένοι", τονίζει σε ανακοίνωσή του.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved