nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Αποπομπή ειδικού γραμματέα με το... καλημέρα 2/12/09


Αθήνα 2.12.2009, 18:21
Στην ανάκληση της απόφασης ορισμού του κ. Ανδρέα Κουτούπη στη θέση της Ειδικής Γραμματείας Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών του υπουργείου Οικονομικών προχώρησε η κυβέρνηση, καθώς αποκαλύφθηκε ότι στο πρόσφατο παρελθόν είχε εκφραστεί "με χυδαίους, υβριστικούς και ακραίους χαρακτηρισμούς" για την κυβέρνηση μέσω του διαδικτύου. Ο κ. Κουτούπης ορίσθηκε ειδικός γραμματέας μόλις προχθές, μέσω της ανοικτής διαδικασίας που καθιέρωσε η κυβέρνηση για την πλήρωση θέσεων ευθύνης.

"Οι προσωπικές στοχεύσεις του κ. Κουτούπη, όπως αυτές προκύπτουν από τις δημόσιες τοποθετήσεις του, βρίσκονται σε πλήρη απόκλιση από τις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ", τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, όπου επισημαίνεται ότι κ. Κουτούπης συμμετείχε με δική του πρωτοβουλία στην ανοικτή διαδικασία επιλογής στελεχών με την κατάθεση του βιογραφικού του σημειώματος, το οποίο κρίθηκε αντικειμενικά και αξιοκρατικά ως αξιόλογο. Στη συνέχεια, και πριν επιλεχθεί για τη θέση του Ειδικού Γραμματέα, ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος δεν γνώριζε προσωπικά τον κ. Κουτούπη, τον κάλεσε δύο φορές σε συνέντευξη.

"Η στάση αυτή αποδεικνύει πως, ανεξάρτητα των τυπικών προσόντων, ο κ. Κουτούπης όχι μόνο στερείται των στοιχείων της εμπιστοσύνης και του ήθους που είναι απαραίτητα για να υπηρετεί Έλληνας πολίτης σε δημόσια θέση, αλλά είναι επίσης, έκθετος και υπόλογος. Για το λόγο αυτό δεν μπορεί να αναλάβει αυτή ή άλλη δημόσια θέση".

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης, ο τρόπος επιλογής των ανωτάτων στελεχών που ακολουθεί αποδεικνύει ότι τηρούνται όλα τα κριτήρια της αντικειμενικότητας και της αξιοκρατίας, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες. "Το σημαντικότερο προσόν που θέτει ως απαρέγκλιτη προϋπόθεση η παρούσα κυβέρνηση για την ανάληψη δημόσιας θέσης από οποιονδήποτε συμπολίτη μας, είναι το ήθος, η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός της εντολής του ελληνικού λαού".

Τέλος, επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην ανοικτή διαδικασία επιλογής στελεχών για τις θέσεις κρατικής ευθύνης, χωρίς καμία έκπτωση στα στοιχεία της αξιοσύνης και του ήθους που είναι απαραίτητα για δημόσιους λειτουργούς.

Διαφανείς διαδικασίες
Στο θέμα αναφέρθηκε σήμερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος είπε ότι ο ορισμός του κ. Κουτούπη είναι μια απόδειξη της διαφάνειας που υπάρχει στη διαδικασία επιλογής των στελεχών, ενώ αντέκρουσε τον ισχυρισμό δημοσιογράφου ότι αυτή περιέχει στοιχεία ιλαρότητας: "Ιλαρότητα την αποκαλείτε εσείς. Έχουμε μια τελείως διαφορετική αντίληψη, την οποία επιμερίζεται και συμμερίζεται και ο ελληνικός λαός. Ξεκινήσαμε μια εξαιρετικά καινοτόμο διαδικασία με διαφάνεια, αξιοκρατία, λογοδοσία".

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν υπάρχει ανάλογο θέμα και με τον Γενικό Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτική κ. Πεντάζο, που οι πληροφορίες τον φέρουν ως συνεργάτη του προηγούμενου υπουργού κ. Φώλια, ο κ. Πεταλωτής απάντησε ότι δεν γνωρίζει, προσθέτοντας ότι δεν είναι σωστό να απομονώνουμε μια δράση ενός Γενικού Γραμματέα. "Τα κριτήρια που βάλαμε, ήταν κριτήρια ουσιαστικών προσόντων, πολιτικής δράσης, πολιτικής εμπειρίας και κοινωνικής προσφοράς. Με αυτά τα κριτήρια προχωράμε", τόνισε.

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved