ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Έντυπο ΑΣΕΠ για αιτήματα συμβάσεων έργου
 

 

Αθήνα 23.12.2009, 16:22

Ειδικό έντυπο μέσω του οποίου οι φορείς του δημόσιου τομέα θα ζητούν από το ΑΣΕΠ την έγκριση συμβάσεων έργου, όπως προβλέπεται από τον νέο νόμο για τις προσλήψεις, εξέδωσε το ΑΣΕΠ (θα το βρείτε στα συνημμένα).

Ειδικότερα, στον υπό δημοσίευση νόμο για την αναμόρφωση του συστήματος προσλήψεων στο δημόσιο τομέα ορίζεται -μεταξύ άλλων- ότι για τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου η επιλογή των φυσικών προσώπων θα γίνεται στο εξής βάσει των κριτηρίων του άρθρου 21 του Ν. 2190/94, όπως ισχύει, με την προϋπόθεση να έχει χορηγηθεί σχετική βεβαίωση από το ΑΣΕΠ ότι πρόκειται για γνήσιες συμβάσεις μίσθωσης έργου που δεν υποκρύπτουν εξηρτημένη εργασία και δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ενόψει του νέου θεσμικού πλαισίου το ΑΣΕΠ έχει ήδη καταρτίσει το σχετικό έντυπο με το οποίο οι ενδιαφερόμενοι φορείς θα υποβάλλουν τα αιτήματά τους προκειμένου να τους χορηγείται από το ΑΣΕΠ η προβλεπόμενη βεβαίωση για τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου.

 

Αντικειμενικά κριτήρια

Όπως είναι γνωστό, το υπουργείο Εσωτερικών έχει θέσει ως στόχο τη μείωση των συμβάσεων έργου στο ένα τρίτο, στόχος που σαφώς υπολείπεται από την αρχική δέσμευση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για πλήρη κατάργηση αυτού του "αμαρτωλού" είδους προσλήψεων. Ωστόσο, σημαντικό είναι το γεγονός ότι με το νέο νόμο η επιλογή του προσωπικού θα γίνεται -για πρώτη φορά- με αντικειμενικά κριτήρια και ειδικότερα με αυτά που ισχύουν για το προσωπικό ορισμένου χρόνου (εποχικό προσωπικό) και ορίζονται από το άρθρο 21 του ν. 2190/94, όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε. 

Από τον παραπάνω κανόνα εξαιρούνται:
α. οι ιατροί, οι οδοντίατροι, οι ελεγκτές ιατροί, οι θεραπευτές ιατροί των ασφαλιστικών ταµείων,
β. οι ιατροί και νοσηλευτές των δηµοτικών ιατρείων, των ΚΑΠΗ και των Κοινωνικών ∆οµών των οργανισµών τοπικής αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) πρώτου και δεύτερου βαθµού,
γ. οι καλλιτέχνες όλων των ειδικοτήτων,
δ. επιστήµονες στο πλαίσιο ερευνητικών, αναπτυξιακών συµβολαίων συγχρηµατοδοτούµενων, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τρίτους, έργων.

Εφεξής συµβάσεις µίσθωσης έργου δεν θα συνάπτονται για κάλυψη διοικητικών αναγκών ή γραµµατειακής εξυπηρέτησης του φορέα, καθώς και στις περιπτώσεις που από τις διατάξεις του οικείου οργανισµού ή κανονισµού ή οργανισµού εσωτερικής υπηρεσίας των ΟΤΑ πρώτου βαθµού προβλέπονται οργανικές θέσεις ειδικότητας αντίστοιχης µε αυτές για τις οποίες προτείνεται η κατάρτιση σύµβασης µίσθωσης έργου µε φυσικά πρόσωπα.

 

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε το ειδικό έντυπο του ΑΣΕΠ.

 

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Το έντυπο (αρχείο doc 44 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved